Agoda


Wednesday, April 30, 2014

17 cara mudah utk 5s dan spring cleaning


Gunakan ujung penyodok yg cenggini utk tadah ayaq korg..lg2 musim catuan ayaq kan..nak pulak sinki mcm gini...jenuh..



Guna kan coke kalau pencuci toilet korang da abeh...very acidic ni..patut la yahudi buat bgi kaum2 lain mnum...cuci perut korg skali oi yg suka mnum tu



Gunakan lemon utk cuci water stains



Gunakan dry sheet utk cuci glass



Hang ja korg pnya pencuci tu kalau ada rail mcm gitu..nmpk tersusun kan...



Ni utk yg bela.kucing yg byk bulu2 bagai tu..guna glass scrapper..In Sha Allah bersih carpet korg



Gunakan garam kasaq utk removed pan's stains



Gunakan penyapu n towel kecik utk cuci bhgian yg pyah nk gapai



Lap tv screen guna coffee filter...ermmm...aku xpernah jmp pun coffee filter...
Wakaka



Gunakan old tooth brush n cotton buds utk bersihkan keyboard korg tu...lgi2 utk keyboard warriors kan...mesti da berdaki n keladak kan korg pnya keyboard...aku jarang on kot lappy hatta surface sekalipun...byk guna note 2 aku ni ja..so aku bukan keyboard warrior...ehhh



Guna cuka utk cuci stains kt celah2 ni..aku selalu gak guna cuka utk cuci dlm2 peti sejuk aku tu



Kt malaysia ada dak menda ni?kalau ada kt daiso..dah lama aku beli!!



Guna sarung teloq tu utk jdi pelapik mustard or mayo mcm kewpie yg dlm tube tuu



Dah apply ni utk baju Adriana...senang nk pilih baju...baju aku ngn laki aku masih guna method kuno yg cepat gila sepah...menci!!!



Owh mcm ni ka cara lipat dia...muahaha



Guna razor atau tape utk tarik keluaq kesan kotoran kat baju or seluaq hitam korang



Guna vacuum plastic mcm ni utk simpan baju2 lama korang...aku ada jual..sapa nak beli angkat tangan!!!



Hangkan pkaian korang dalam keadaan terbalik...bila da pakai...alih hanger tu ke depan..tgk dlm masa 6 bulan...pkaian mana yg tak beralih ke depan hanger tu...maksudnya da boleh p antaq kt charity ka juai preloved ka apa yg patut

Sumber:cilok dari internet

posted from Bloggeroid

3 comments:

  1. lazy susan ada jual kat daiso, tapi kecik, sesuaila dgn rm5 tu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ya ka...kat bahagian mana tu sis asma?nk p cri la nnt

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png