Agoda


Friday, February 7, 2014

Biar tak putih...

Lani kan...org da tak kesah putih ka tak ka...janji kulit kita nmpk flawless..gebu gebu gituuuu...biaq itam manis pun xpa..janji flawless...ni kalau muka putih tp jeragat berkerak2...bintik sana bintik sini..jerawat batu sana sini....
Serious korg pun seram kan...
Tu la delima yg aku hadapi lately...
Muka aku ni kategori antara putih ke gelap kiranya in between or peralihan la kot ya.kalau dalam jadual berkala chemicals tu mcm logam peralihan la kot kan....kulit kuning langsat kot...kot la kot...ehhh..
Tetiba start ujung bulan 12 hari tu..kulit aku mengalami break outs yg agk teruk...naik mcm jerawat tak jerawat kt bahagian dagu secara berleluasa..pastu tgan aku ni bukan bangsa reti duk diam...ada ja nk nghunaih dia (bahasa kedah...mksud dia kopek buang)..pastu lama la jgk dia nk ilang...so bila da kering n nk ilang tu...satu lg pulak msalah...ada scar dia...kan gatai sgt tgn tu duk p nghunaih dia..vit c amik mcm biasa...still pakai clinique tu lagi..msih setia!
Tapi aku lupa...tahun ni tahun terakhir aku brgelar 20s...oh no noks! Mak da tua!! So tnda penuaan kat kulit makin jelas...kulit mkin lmbt nk revocer dgn sdrinya...so mak harus berbuat sesuatu...
Ni haaa yg aku wat after dok cri pnya cri apa yg sesuai...research bagai kan..


Mak try safi rania gold serum ni! Dlm rm25++kot..tak ingat..tapi sumpah best! Bru pakai dlm 5 hri..tp duk usha la pores kt muka ni mkin jdi lagu mana...Nmpk mcm ada skit kicik adik manis...



Ni utk mata...ok ni harus! Sbb nya aku kan kdg2 tak ckup tdoq...duk bgun nyusu Adriana lgi tgh2 mlm...so ni wajib try..best pakai...tak melekit...serap elok kat kulit...mata pun rsa fresh...n nmpk la sikit perubahan...nnt hasil final aku akan update ok skali ngn gmbaq muka..adakah akn secun rozita che wan yg tua bergetah tuu?? Atau secomel nora danish...atau sejelita fazura...atau semanis fasha sandha....kita tunggu...

Untuk pencuci muka..aku pakai yg comes together ngn moisturiser tu..dia mxm dlm botoi comes with pump...sedap jgk pakai..aku alternate pakai ngn clinique...sedap n best jgk pakai...

N lagi satu...mmg aku tak tinggai kan...vitamin C Shaklee...mmg bgus utk kulitkan...n currently aku tgh amik collagen from K Colly 17 tu...

N nak tau hasil dia? Nnt aku akan update lgi yaaa...

Mata da berat n ngantuk ni...
Very2 d ngantuks

Iklan sat:




Bagi yg mencari genie bra...aku ada juai...sesuai utk org nursing. ..
RM55 ja one set

Boleh refer size kat sini ya:




Manis kan kaler pinky ni

Boleh direct WA aku 0133363775

posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png