Agoda


Saturday, January 25, 2014

Cerita British India

Ceritanya hari ni after knduri p la ke Queensbay...alang2 kan..Adriana pun ok..so mmg la kena moodnya kan..dia kan suka tmpat2 sejuk ni..sesuai la ngn cuaca malaysia lani kan...kennnn anak mama kennnn...kemain puteri salju tau mek tu...kalau tak peluh mencurah2...
So back to d story...
Hubs ajak la jalan2...kununnya dia nk cri kemeja la kan...dia kata dia ada dua kemeja ja...haah..mmg dua ja kemeja dia..asik duk rotate nautica ngn bonia yg beli time offer thun bila ntah...muahaha...kesian laki den poie kondori pakei baju samo joo...hikhik
So dia pun slmber jer lah langkah masuk British India..before that aku sound dia..
"Ehhh wait seminit...ni British India hat mahai nak mampuih tu kennnn? Bukan East India kennnn?? Ehhhh2..."
"Yerpppp"
"B u buang tebiat ka apa ka?"
"Nope...see ada discount kot..jom tgk..usha ja..."
Disebabkan lupa nk bwk stroller Adriana..so kena la berdukung si mek kenit tu..aku sruh laki aku galas carrier ergo tu dia kata takmau malu...sbb kaler pink...apa punya hampas la malu nk galas sebab kaler pink...heee geram pulak aku ni haaa...
Last2 kat BI tu aku yg kena dukung...sakit pinggang n belakang mama hg ni nak oiii..
Sementara dia duk pilih tu..ntah mcm mana Adriana da selamat tdoq kt aku msa aku tgh dukung tu..pilih pnya pilih dia pnya baju...ok la..dia pnya eksaites tu semacam...n he actually asked me to pick something that I like! I was like...urghhh no need...everything is expensive here...eventho it is stated 50 or 70 percents off..
Mulut kata mcm tu...tpi tangan n mata duk melilau2 tgk blouse...mak aih...beads dia n some design tu mmg lawoo oiiii...
Pastu sembang ngn sales girl dia..mcm2 la pasai BI ni...hahha...
Last2 angkut jugak la sehelai blouse tu sbb brkenan sgt...mmg rsa dis is d first n d last la kot kan...
Tp skirt dia super lawa kot....n d price is rm400++..I can remember specifically. .50 percents still the price is around rm200 something rite? So...a big NO NO for me...oklah...enuff about dat BI...org perak kan...pling2 ebat beli blouse kt jusco...tu pun rsa rm59 tu quite expensive for me...mmg la kan *kedek pnya olang...hahaha
Tpi kan tdi..sembang2 ngn sales girl tu...ada tau baju kt situ pling mahai hrga dia rm4k++..omak kau...tak tercapai akai ku...
Gilaaa arghhhh.....

*sesapa yg selalu shopping kt BI..boleh gtau aku dak psaipa mahai sgt..dah la ssh gila nk handle...basuh nk kena handwash ja..ada sesetengah tu kena dry lay down ja...xleh sangkut 2..kena letak flat kt bwah haa...tak ka haru gitu...mcm2 la si sales girl tu advice msa bayaq td...
Fuhhhh....

posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png