Tuesday, December 31, 2013

2014


Watchin my fav with Adriana...
Nothing much special since tomorrow need to go work as usual....
Urghhhh...
My 2014 resolution?
Too many...
Nnt aku list down kan ehh...

Mcm sdap ja dia ni msak...tpi aku xleh nk msak lg..kitchen under construction!

Xpkai baju mek kenit ni sbb hr ni pnas kn..
Jimat ekon..bju xyah basuh...save detergent. ..sesuai dgn seruan kjaan...maklumlah smua mahai 2014 ni...hikhik
Sorry lah klau aku sound sarcastic kn...
Dis is me!

posted from Bloggeroid

Sunday, December 29, 2013

Secoet jer


Pernah x ank korg mnum suka tinggai.secoet ja mcm ni...
Haaa lah hai...
Walaupun 1oz kn...tp mak2 yg gigih kumpul susu...n perah susu tau la mcm mn penat nk ckupkn 1 oz ja pun

So far Alhamdulillah..tiap2 kli msa dia nk tdoq mlm lpas bca Al Fatihah..3 Qul n Ayat Qursi kt dia...pesan kt dia supaya abihkan susu dia..mnum susu mama dia ni byk2...n Alhamdulillah it works for her...tak sia2 mama pesan kt kamu kan Adriana Arissa





posted from Bloggeroid

Banjir di Bintilu...jom bantu apa yg patut

SUMBANGAN BANJIR BINTULU

assalamualaikum.
Terkni : Banjir di Bintulu,
Bagi meringankan beban saudara2 kita di bintulu dalam menghadapi musibah banjir di saat terakhir hari-hari persekolahan yang bakal tiba beberapa hari lagi.. Sekretariat OPS BANJIR DMPNS ngin menyeru semua untuk menghulurkan bantuan berikut :

Munajat/doa bagi memohon agar dipermudahkan segala urusan saudara-saudara kita di sana.
💶 kutipan infaq/duit buat mangsa banjir :
BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
11013010073531
Dewan Muslimat PAS Negeri Sarawak

MAYBANK ISLAMIC
161051554135
Jurina binti Mut (Ketua Muslimat )

CIMB ISLAMIC
1114000209207
HAMIDAH BINTI MOKHTAR (Setiausaha)

Maklum jumlah & jenis akaun selepas transfer ke 0195221590

barang keperluan lain :
pakaian
makanan
telekung/sejadah/kain pelikat
barangan keperluan sekolah
ubat-ubatan
hubungi hamiidah 0195221590 @ jue 0109856230 @ ide 0138448201 untuk penghantaran barang2 sumbangan..

Sebarkan pada seluruh ahli & semua saudara. Jazakumullahu khairan kathira.
Jom bantu saudara kita!

posted from Bloggeroid

Tuesday, December 24, 2013

Seronok...

Esok xmas..n its holiday..
N now off to bed...

Both my kesayangans da tdoq...
Sorg da selamat sumbat dlm cot dia..
Yg sorg da sruh bgun tdoq elok2
Gud nite....

posted from Bloggeroid

Saturday, December 21, 2013

What's for tonight?

Lately...
Aku jdi mcm tak reti nk msk...nk msk apa pun tak tau...
Menu berselirat dlm otak..
Itu nak masak..ini nak masak...
Sudahnya kdg2 tak masak...
Nak makan luaq?
Aku ni jenis x brpa sgt gemAr mencekik kt luaq..
Tp tu la...mlm ni nk msk apa pun aku jdi no idea....
Pnya la kan...
Nak msak nasik ker...
Nak wat macaroni goreng ker nak wat aglio olio spaghetti?

Tgh hari lunch ni jer...sebabnya encik suami sibuk kt side...ok fine..mamam sorg2...nasib la..masak pling simple n senang....
Sudahnyaa...padprik ayam n grilled brokoli sudaaa....


Okei papa....
Apa pun mama masak papa just...
KEEP CALM N JUST EAT, ok?

posted from Bloggeroid

Thursday, December 19, 2013

tidak semestinya

DIAM tu tak semestinya menunjukkan kita KALAH
cumanya sbb malas nk layan...
kang makin layan makin mnjadi...
dan bising pompang2 sana sini tu tak menunjukkan menang....
cukup2 lah..dah tua da pun..grow a bit la..

kalau tak suka dengan pndangan org...xperlu nk perli2...
kalau tak suka..tak payah duk tengok...
yang p tengok takdak sapa suruh..
lpas tu nk emo2 mcm tak tahwan...
pastu nak org explain..

kemon...DIAM aku bukan sebab aku takut...
cuma sebab aku malas nk bergaduh mcm budak2
ckup2 lah...
ok?
cukup boleh?


Wednesday, December 18, 2013

Oh my...Malaysia

I came across this one from my Shaklee's group chat...cant help to share...n laugh hard!!

Kisah rakyat Malaysiaku..

Tahukah anda?
aku duduk dlm rumah bosan,okay bukalah Tv,
TV biasa je tiada Astro,Buka TV1 kutuk PR,buka
TV2 kutuk PR,Buka TV3 perghhh lagi hebat
kutuk PR...
hurmmm nak masuk Astro lah,masuk 27hb
(masuk Free)
dah masuk Astro satu cerita,188X ulang
tayang... Sampai 28hb TV jadi gelap,(ni mesti
kena potong ni),
angkat Fone call astro, encik, kenapa tv saya
jadi gelap?
astro jwb Encik kena byr bil dulu baru boleh
cerah,
Aku ckp xboleh tunggu cukup bulan ke baru
potong.. 27hb belum dpt gaji... Astro ckp encik
masuk 27hb, mesti 27hb bayar, (kejamnye)
okay takpelah,TV gelap smpai 30hb gaji aku
byr... tiba2 time nak byr kena denda Rm20
(penyambungan) n cukai 6%,
perghhh kalau tiap2 bulan mcm ni masyakkk!
Tiba2 teringat kata menteri,
"kalau taksuka Astro,Tgok tv biasa",
Okay aku STOP Astro, tgoklah TV biasa yg hari2
kutuk PR tu...
tiba2 teringat eletrik pula naik,
ok aku tutup terus TV..
Sembang2 dahaga pula.. jalan kaki pergi Market
nk beli gula dgn kopi,
tgok Harga gula mahal,
tiba2 teringat kata2 menteri,
"Gula mahal sbb nak elakkan Diabetis",
ok tak jadi beli gula,
balik minum kopi kosong je..
dah minum air dpt call member ajak pergi
rumah dia ada kenduri sikit,
ok start kereta, tiba2 teringat kata2 menteri,
"jgn guna Tol kalau mahal,guna jln lama"
tapi kalau aku guna jln lama jauh, minyak pulak
mahal(kataku dlm hati),,,
okay takjadi naik kereta,naik.basikal je... dlm
1jam 45min smpai rumah kwn,
Sampai rumah kwn, kwn hidang air kosong+nasi
dgn sayur..
aku tanya kwn, mkn sayur je ke?
kwn jwb "yerla kan menteri ckp kalau ayam
mahal mkn daging, kalau daging mahal mkn
ikan,Skrg ni semua mahal,mkn sayur jela
murah"
ok lepas mkn nk blk lah.. kayuh basikal smbil
terfikir apa la nak jadi dgn malaysia ni,
tiba2 teringat kata menteri "kalau taksuka dgn
malaysia,Sila keluar dari Malaysia"
ok sampai je rumah aku kemas barang2 dan aku
berpindah ke planet PLUTO.
Sekian..

posted from Bloggeroid

Miss


Adriana syg...mama miss u so much!
Bestnya klau x keja n boleh ngadap ja tgk anak mmbesaq dpan mata kan?

How time flies so fast...
Ni gmbaq masa dia brp hari ntah...


Ni latest...da byk akai punnn...
N mama so gerammmm....

Oklah syg...
Mama miss u n love u so much

posted from Bloggeroid

Tuesday, December 17, 2013

SHAKLEE PROMOTION DECEMBER- OMEGA GUARD



Kebaikkan Omega Guard Shaklee
-diekstrak dari ikan laut dalam (mackerel, hering,sardine, anchovies)
-tidak dihasilkan melalui minyak hati ikan yang bertoksik
-3x lebih tumpat berbanding minyak hati ikan.
-minyak ikan yg mempunyai omega 3 paling tulen dan lengkap  dengan 7 jenis lemak omega 3  seperti EPA, DHA dan ALA.
-Omega Guard membekalkan 905mg asid lemak omega 3 , EPA dan DHA.
-dihasilkam melalu penyulingan yg ultratulen, farmaseutikal gred dan latest technology.
-bebas dari bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenic, cadmium , dioksin dan PCB melalui kaedah penyulingan ini.
                                   

Kelebihan pengambilan Omega Guard:

  • Cegah saluran darah tersumbat
  • Kurangkan kolesterol
  • Kawal obesity(bakar lemak)
  • Elakkan gout
  • Elak sakit sendi
  • Cegah insomnia, tekanan dan kemurungan
  • Membantu perkembangan otak janin dan kanak2
  • Mencegah nyanyuk dan pelupa(jaga fungsi otak)
  • Tingkatkan system imuniti
  • Menyihatkan paru2
  • Tingkatkan perkembangan memori
  • Cegah alahan seperti eczema, resdung dan alahan seafood.
  • Kurangkan risiko sakit jantung
  • Imbangi perubahan dan kepekatan hormone PMS wanita.
  • Sesuai untuk mereka yang nk slim secara sihat
  • Membaiki gejala autism
  • Mencegah schizophrenia
  • Mencegah gejala pelupa di kalangan wanita yang baru melahirkan anak.
PROMOTION NOW FOR DECEMBER BUY 6 FREE 1...
JOM SESIAPA YANG NK ORDER OMEGA GUARD SHAKLEE....
boleh contact or whatsapp saya 
0133363775

Wednesday, December 11, 2013

kisah paul walker

Bila baca status membe2 kt Fb baru tau sapa tu Paul Walker..ohh mamat Fast N Furious…pastu ckp kat laki aku…
“b, mamat Fast n Furious tu mati…”
“yang mana?”
Pastu terus aku tunjuk gmbaq Paul Walker
“psaipa?”
“eksiden katanya”
“ohh tak best la nnt FnF…main hero xdak”
“ohh ya ka..”
Aku ni a bit blur2 lg2 bab2 wayang cita2 mcm tu Jhonny Depp ka Brad Pitt ka aku kenai laa…tu pun sbb Jhonny is hensem…ehhh…
alaaa…tipu la kalau kata aku tak amik port bab2 retis2 ni dulu….tp aku lgi kasik layan music dr movie…pulak yg aku layan selalunya lagu2 rock….carik la dlm playlist aku hatta dlm note 2 aku ni skali pun…penuh ngn lagu Incubus…Radiohead..Hoobastank..Lifehouse dan tak lupa jugak Maroon 5…mcm2 la…tp mainly 3 bands yg terawai aku sebut tu lahh….tak terkecuali lah aku ngn menda2 lagha ni…tpi lani aku da jarang dengaq music…kdang2 boring aku dengaq la layan la Incubus…radiohead…sedas dua…tpi lani lebih lagi tertarik utk dengaq lagu2 nasyid yg konsep ketuhanan mcm hafiz hamidon tu…ada la lagi dua tiga yang aku suka…but as time flies…I’m getting older n I can see how my view change day by day…kalau dulu head banging pejadah la sambil wat lab report..pastu mencarut2 dalam lab report tu…kiranya kunun dapat ilham la kan…cuba kalau dr dulu aku dengaq nasyid  masa wat lab report..ntah2 lab report aku lagik gempak…hewhew…ntah lah…
tetiba I came across another friend’s status…
“why we should be sad with Paul Walker death..he’s nothing to us”
I can see her point..why on earth we should be sad with his death…biasa la setiap yang hidup pasti akan mati…n dri point aku..yg kita ni sedeh2 n emo sgt pehal la kan…dia mati..so what…abeh sgt takdak la FnF kan….korang tgk org Palestine kena bomb sana sini..tembak sana sini..ada sedeh2 mcm tu tak?ada yg lagi best siap sumbang lagi duet utk saudara2 kita kat Palestine kena bunuh bagai…makan McD mcm xdak rasa bersalah bagai…tp tu lah…depends ngn org lah…aku ngn McD mmg sudah berpatah arang…biaq la org kata aku ni kolot ka apa ka sbb konon2 nya boikot ntah hapa2…well at least I stick to my point…I will never ever let my money kill my brothers and sisters in Palestine…n dats it…serious aku sedeh n terganggu bila tgk anak2 Palestine yg mati terbunuh..mak bapak ilang anak depa…meleleh ayaq mata tux yah ckp la…tu campoq plak yg kt Syria nun…haih laa…
So apa kaitan Paul Walker ngn Mc D ni? Kaitan dia…masa hampa tgk saudara2 kita kt Palestine ,Syria, Myanmar dibunuh  dengan kejam..hampa rasa sedeh tak mcm mana hilangnya Paul Walker??
Oklah..better sambung back my kerja…masa lunch nk abih dah…


Assalamualaikum…

Tuesday, December 10, 2013

Kalau aku kaya....

Kalau aku kaya....
Esok pagi aku takyah p reja...
Esok pgi aku tarik selimut smbung tdoq ngn Adriana

Kalau....
Aku..........
Kayaaaaa.......

posted from Bloggeroid

Monday, December 9, 2013

Supplement untuk melegakan migraine

Korg selalu migraine tak?
Kalau selalu tu jgn amik mudah ja tau...
Sbb apa aku kata jgn amik mudah...sbb selalunya kita2 ni bila migraine ja mst amik jalan mudah telan painkiller or ponstan ja...yg side effect dia kita tak tgk mcm mana kan



So mcm aku ni...sekarang ni da xamik mudah dah sejak2 terjebak ngn Shaklee ni..
So adai migraine mnyerang ja dgn pantas terus telan ni...


2 biji ostematrix
1 biji bcomplex+folic acid

Kenapa ostematrix ngn bcomplex+folic acid ni?
Sebabnya...kandungan magnesium dalam ostematrix ni dipercayai dapat merawat sakit kepala...disamping menghilangkan stress...sama jugak mcm bcomplex ni...bcomplex pun dapat menghilangkan stress...sbb migraine ni kdg2 jdi bila kita terlampau stress...
Disamping tu kalau korg stress tu jgn lupa pada yg Esa tu..mntk sama Dia release kan stress or bebanan yg korg rasa tu...In Sha Allah stress akan kurang n migraine korg pun boleh hilang...

So sesapa yg nk order set ni mcm biasa boleh whatsapp or sms aku 0133363775
Harga? Dont worry...harga mampu milik punya la dan x memecahkan poket korg...
Kalau makan ponstant lama2 boleh pecah perut oiii

posted from Bloggeroid

Nyx addicted!

Officially I am a nyx soft matte lip cream addicted! !


My soft matte lip cream....sgt best okehhhh


From left: addis ababa, tokyo, milan, istanbul and antwrep...
Sgt best...color pun cun2 belaka...
Yg bestnya bila korg pkai ni..korg xrsa pun korg pkai lipstick. ..tp color kaw2 pnya lawa..


Its me wearing Istanbul color...cantik kan color tu?
Mana nk beli nyx ni? Dunt worry...kt Sephora kan ada....


N I 'm officially a Cik Pora member...yeayyy
posted from Bloggeroid

Saturday, December 7, 2013

Product review: Pixy make up remover

Rasanya brand Pixy ni lately quite famous la jgk kan...aku pun terjebak dgn Pixy 4 thun lpas bila start pkai 2 way cake dia...dah la murah..best pulak tau...gila kau tak suka...menda murah...pastu best...mmg la kan wajib suka!
So kat sini aku nk review psai Pixy Make Up Remover plak...

Beli yg kecik dulu nk try.best ke tak best..ternyata best!!


Muka bermekap...


Ni after tenyeh Pixy pnya make up remover...best!

Biasanya kalau make up remover lain based dia mcm oily...tp ni tak..yg ni ada madu...dats y muka korg tak rasa berminyak ka kering ka...
Sekali calit ja dah le tanggal utk simple make up..kalau make up penganting kena tonyoh lebih skit la rsanya...
Yg puff kedua pun utk kesat2 balance make up yg tertinggai without re-apply balik make up remover ni kat atas cotton puff tu....


See...very the senang tanggal...comes in cute size...senang nk bwk travel ok...so takdak alasan la nk bg bila nk solat tak remove dulu kan make up korg tu...

Aku nak bagi 4.5 stars utk make up remover ni....

posted from Bloggeroid

Simple make up

Nama pun keja kt kilang...
P keja pun pkai casual ja..sarung jeans+blouse/tshirt n cardigan sudahh..
Ye lah..sbb kt dlm company kena pkai uniform keja ja...mau nk kata pening nk beli baju keja mmg tak lah...yg best nya xyah iron baju keja!!!
So normally kalau dan ada la calit2 bedak skit...
So ni apa yg aku biasa pakai...


Hada labo as my moisturizer..
Pixy as my bedak...
N peri2 lip n cheek tint...dis one beli kt Watson...product from Korea..


So mcm ni ja lah simple make up aku pegi keja...xdak la nmpk pucat sgt kan...mulut pun pkai tint yg sama..kata pun lip n cheek tint kan...

Ok lah..quick update...
Bubbye...

posted from Bloggeroid

Tuesday, December 3, 2013

Tepung kek segera...lai lai lai

Untuk mereka2 yg suka mkn kek..nk wat sdri mcm renyah...
Xperlu risau...
Dengan tepung kek segera ni..
Korang cuma tmbah teloq n butter SAHAJA....DIULANG...TAMBAH TELOQQQ N BUTERRRR SAHAJA


Ni sekali ngn bahan utk topping....
Harga???
RM10 SAHAJA....

ada lagi tepung kek utk..BUTTER CAKE....yg ni boleh korg wat red velvet n rainbow...tpi topping utk cream cheese tu korg kena wat sdri la...
Yg BUTTER CAKE ni pun RM10 SAHAJA..
ramai yg repeat order sbb mudah nk sedia n anak2 pun suka...
So sesapa kalau nk order leh direct sms or whatsapp saya 0133363775

posted from Bloggeroid

Dinner yg simple

Balik terkocoh2...
Tetiba hubs plak kol mntk tlg amikkan Adriana...ok fine...amik lmbt skit...sbb nk msk dulu...
Tp alamak...tak pump lg!
So pump dulu...selesai pun dkt 6.30pm dah...nsib ayam da lembut...
So apa lgi...moh ler kiterr...


Ayam masak hentam saja lah labu...

Bahan2:
Ayam...ikut suka byk mana..bahagian mana
Paste cili
Sos tiram
Sos chili
Kicap
Minyak bijan
Bawang besaq
Bawang puteh
Daun limau kasturi
Daun bawang...
Garam
Pak aji

Cara2:
1) goreng dulu ayam...
2) angkat toskan...simpan minyak...tinggai skit agak2 utk tumis wat kuah...
3) utk kuah...tumiskan bawang puteh n bawang merah...tinggai skit utk nnt bawang tu..finishing la kiranya
4) masukkan cili paste...sos tiram..sos cili...minyak bijan n kicap...n tambah ayaq...
5) buh pak aji n garam ikut sedap tekak korg..
6) pastu masukkan daun limau kasturi...
7) agak kuah da ckup rsa...msukkan ayam goreng td...masak jap bg serasi bersama..ewahh...
8) pastu tmbah ayaq lagi kalau nk brkuah skit...then masukkan bawang...ngn daun bawang
9) dah katup api...buh lam pinggan lawa2 pastu snappp pictureeee....zassss


Sawi masak lemak

Bahan2:
Sawi
Tomato
Bawang besaq
Bawang puteh
Ikan bilis or udang kering tp xdan nk cri..malas sama naik...semua nk cpt...
Santan
Garam
Pak aji

Cara2:
1) tumis bawang besaq n bawang puteh...
2) masukkan ayaq...then masukkan santan..takyah byk2...amik skit2 sudaa lemaknya
3) masukkan batang sawi dulu..then buh garam ngn aji seckup rsa
4) masukkan tomato yg da potong...
5) dlm 30 second mcm tu dah bleh tutup api...n sedia utk masuk dlm mangkuk...pastu apa lgi...picture time lahh

Oklah...resipi simple gila pun nk update...ehh lantaklah...kdg2 yg simple la lgi sedap kan...


Dinner kami berdua mlm ni
Alhamdulillah

posted from Bloggeroid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png