Agoda


Saturday, August 31, 2013

product review: 2 way cake Pixy yang superb

Phewwww....
3 hri 2 mlm jaga Adriana kt hospital da membuatkan aku mcm pompuan yg tak terurus...muka sememeh mintak penamporrr....balik terus tdoq tak ingat dunia..dengan Adriana skali aku bg tdoq bwh ketiak aku..sudanya terjaga sbb mimpi ada kuceng mencakar...tgk2 si kenit ni yg mncakar2 mama dia..
Skrg ni tgh pakai mask..rahsia bahagia ja..muka bru lepas scrub n facial bagai...harus rasa bahagia!

Ok lah back to the topic....
Rasanya product ni da mmg well known di kalangan make up artist kan...kiranya one of the favourite la di kalangan MUA semua...segagan la dengan bedak miyami bagai...tp aku mmg pangkah awai2 bedak miyami sbb miyami mmg tak kena lgsg dengan kulit aku...
First time tgk product ni bila aku tgk member aku asik pkai ja bedak pixy ni...time tu aku duk pkai maybelline klau xslap aku...ni zaman kat U dulu...try2 kat dia...wah bestnya! Tp still x beli lg....


Ni design terbaru bedak pixy! Baru ja beli..suka kan case baru ni..ada butterfly giteww....
Aku pkai yellow beige...sesuai utk kulit kuning2 kunyit ehh langsaat ni....*bajet putih la kunun....
Selalu kalau malas nk make up tebai2...aku just basahkan sponge n guna ja ngn bedak...kesan dia mcm pkai BB cream...best kan..tp rasa ringan ja kt muka...
Kalau utk event2 tertentu yg aku maybe need a heavy make up...biasanya aku guna dulu naturactor as foundation. ..bila da ni baru guna pixy ni...kadang2 syang jgk nk guna clinique ngn MAC tu selalu2 sgt...*aku kan cheapskate...

Harga:rm18.50
Refill:rm10
Murahkan? Banding kalau aku nk kena refill MAC ngn clinique memanjang...rabak lah aku....huhu
Apa pun...kena pndai la kalau nk make up ni kan...kena pndai pilih sesuai ke tak dgn skin kita...

Next aku nk try pixy ni pulak


Pixy Ultimate Make up Cake...
On my next list untuk dicuba...

Oh ya..kalau ada sesapa yg nk try Pixy boleh jugak order kat saya..takut tak sesuai...guna la yg refill dulu;)


Ni hasil gabungan naturactor ngn Pixy la ni...flawless n gebusss kannnn...

Oklah gud nite .nk qada tdoq ni...tata

posted from Bloggeroid

Friday, August 30, 2013

Make up service

Hi...
Currently I will start providing make up service at cheaper price for a beginner like me...
Will provide make up service for:
*dinner event
*engagement event
*akad nikah event...

Don't worry...all products I'd been using are high quality products..such as MAC..naturactor...Benefit (my fav make up brand ever)...maybelline..clinique..etc...

Area:
I will cover Kulim, Sungai Petani &Penang area...Alor Setar &Jitra pun boleh...chek org sana la..boleh balik kpg jgk tuuu...

Kindly contact me sms/whatsapp/wechat/skype at 0133363775


Natural make up by me..


Another make up for myself

posted from Bloggeroid

Monday, August 26, 2013

Up to no where

Here I am...
Tak boleh nak tdoq...
My angel Adriana batuk...berkahak plak tuh...pastu pesyen dia batuk teran sbijik mcm papa dia..haih la anak...
Wat mama risau ja syg!
Speedy recovery ya syg mama....


Papa n mama love u so much dear Adriana Arissa. ....

posted from Bloggeroid

Wednesday, August 21, 2013

Resipi siakap 3 rasa

Siakap 3 rasa ni antara menu yg paling simple korang boleh wat...xperlu pun nak tunggu p mkn kola perlih ka nurul ikan bakaq ka...hampa sendiri pun boleh wat...



Bahan2:
Ikan siakap sekoq
Sos cili thai
Namfla (sos ikan)
Daun limau purut
Daun rempah vietnam
Daun ketumbar...
Garam
Pak aji sikit jerrrr
Tomato-potong dadu
Bawang besaq potong dadu
Bawang puteh-aku crash kan dengan pisau ja ala2 jimmy masak! Lol..
Cabai melaka...potong...aku gunting ja senang!

Cara:
1) lumur garam kunyit kt ikan tu n goreng..ikut la korg suka garing ke tak..aku suka sedang2 ja..lpas da msak toskan..put aside mnyak yg byk2 td tu..guna sket ja
2) tumis bawang besaq n puteh td smpai naik bau..then masukkan soso cili thai
3) pastu masukkan namfla or kicap ikan tu
4) rasa..kalau x ckup garam buh gram sket..kalau rsa kureng sedap mcm kedai nurul ikan bakaq tu tmbah aji sikit...SIKIT JA TAU! Ingat to b minimalist dlm mngunakan pak aji ni...kalau tak guna nnt duk heran plak awat la aku masak xsedap mcm kedai masak...rahsia dia ni ja..bezanya..kita kt rumah kita control buh byk mana...depa? Ikut suka hati depa ja..5) tambah ayaq sket kalau suka berkuah..ikut korang la...aku suka sedang2...
6) masukkan daun limau purut...daun rempah vietnam...kacau dua 3 mnit bg naik bau..then baru masuk d rest of bawang besaq n puteh n jugak tomato...duk sat tutup api...n then..tadaaaa
7) da boleh hidang da...time ni la buh sket daun ketumbar bg finishing tu...

Rasanya masak ni xsmpi pun 20 minit skali ngn goreng ikan tu..kos pun x smpi rm12...kalau makan kt kedai...siap laaaa...I shud charge my husband rm10 everytime I cook dinner for him! Cheap kan?!!

Oklah..heppy trying..babai...

posted from Bloggeroid

Saturday, August 17, 2013

Resipi ayam padprik!

Finally update utk resipi kan...kan...
Stelah mek ni pengsan...smbil layan ombak rindu....wuuuu...abam aaron ku!
Senang ja...xsmpi pun 15 min nk wat ni...



Bahan:
Ayam/daging/seafood pun boleh..
Tomato
Bawang besaq
Bawang puteh
Cabai melaka
Bunga kobis *tpi takdak so xbubuh
Anak kubis yg kaler ijau tu...yg ni fav...nk ganti dgn kailan pun boleh..
Daun limau
Sos tiram
Sos cili...

Cara2:
1)Potong ayam sderhana besaq...
2)Tumis bawang puteh n bwang besaq...
3) msukkn sos tiram n cili..
4) msukkan ayam..
5) buh daun limau...cabai melaka
6) pastu msukkn bwang besaq n puteh yg lebihan dr tumis td..then bru mskkan ank kubis...
7) then rasa..kalau xckup rsa..pndai2 la tmbh ya...
Sat ja da siap utk dimakan...

posted from Bloggeroid

Friday, August 16, 2013

merepek

hari ni saya teringin gilew nak makan Siakap 3 Rasa...
sekian...
entri mintak penampaq....
panggggg

Saturday, August 10, 2013

Eidul Fitri




Eidul fitri everyone! Sorry for my wrong doings...any bad words dat might came out from my previous posts...hopefully everyone would be happy wif their love one during dis festive season!




Dont forget to detox...I know how everbody goes crazy when they see lemangs.ketupats...rendangs...serunding! Yeah..ketupat palas is d best!!! Nama pun siam...memeyyyy arrr!!! Oklah....gtg....

Mood beraya is still rocking!
*tahun ni beraya dengan kehadiran si mek kenit Adriana Arissa tersayang tu...

posted from Bloggeroid

Wednesday, August 7, 2013

Kegunaan lain Clorox

Selalu kalau cakap psai clorox mst trbayang2 rendam baju puteh masa sekolah dulu kan dek disebabkan makan secara loqlaq n kuah tertumpah ka..mcm2 lah...
So biasanya kita ni da familiar yg clorox ni biasanya kita guna utk lunturkan segala kekotoran kan...

So ni la clorox2 yg selalu kita tgk kt malaysia ni kan...so d main composition of dis clorox is clorin...which is clorin ni mmg sgt2 terkenal boleh inhibit microbes pnya growth. ...so agak2 kat mana yg pling byk n syok microbes dok membiak dengan jayanya? Msti la kat toilet kan...
Da byk brand aku try sebab aku ni kan mnyampah kalau tgk toilet aku kuning2 ni...mcm2 la harpic la apa la..tetap sama...aku tak ingat harpic ka apa ada yg clorox pnya version...
So mlm tdi...aku ngn laki aku pun telah splash2 kan clorox di setiap pnjuru jubin toiket aku...n after 30 mins...laki aku rinse all the clorox...n the results...gila walaaa....xdak langsung kuning...puteh brkilat ja toilet aku...heee...suka mak...xpyah nk sentai2 bagai...tp kena ingat satu ja..bau clorin ni kuat..so prepare kan mask beforw korg msuk utk rinse sbb aku mmg xtahan bau dia....tpi serius ckp la..beli clorox sebotoi tu bru ja brpa kan..tp kesan dia mak datuk!!!


Ni gmbaq hiasan ja..ehsan mr gugel..xsompekkk den nk tgkp gmbaw bfore after haaa...
Oklah mak2 di luaq sana....boleh try naaa...xyah beli harpic mahai2 dah..guna clorox pun bolehhhh!!!

posted from Bloggeroid

Iftar at Victoria Station




Si budak bam2 yg tension tgk papa n mama makan...


Adoi...kompius mama tgk kamu ni Adriana ni...ni kompem mcm perangai papa!!


Papa n his lil angel..


Gerammmnyaaa budokkk ni


Train in d restaurant


Mama nk camwhore sat..

Presenting the food!!


Ceaser salad


Garlic bread


The steak! Tenderloin one...not bad...tebal kot dia pnya meat tu...sedap mmg sedap...tpi prefer lgi Tanesse dgn New York Steak dekat TGIF...that one mmg ikut my taste buds. ..arghhh..tetiba drooling plak teringat TGIF pnya steak....oh my!

posted from Bloggeroid

Thursday, August 1, 2013

Sorry yer

Nnt bila2 aku up kan entry resipi okey? Sejak2 jdi mak ni asik cita psai motherhood ja..lupa nk up selang seli dgn resipi kan..my bad...
..............
..............
.............







posted from Bloggeroid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png