Agoda


Thursday, May 30, 2013

Running man...



Kesian kt aku kn...bru nk trjebak dgn running man yg bongok ni....
Tak sabaq tunggu jumaat sabtu nk tgk running man....
Dlm byk2 ekoq tu yg pling aku suka si zirafah tu sbb dia pling bongok n ngeng thap maksima....hihihi....

Ni semua salah laki aku sbb dia la trlrkat dulu ngn running man ni...drag dgn2 sky sekali...nk gelak kuat xleh takut Adriana ttjaga dr lena....kang trkezut intan payung aku tu haaaa....



Ok la who is ur fav running man?

Gtg...tgh pump stock Adriana syg ni...
Babai

Gudnite seme


posted from Bloggeroid

Wednesday, May 29, 2013

Untitled...

Sorry sbb da lama x updat3...s3babnya p3nat giler....0enat jadi seorg mama....ni pun nk tdoq da...s3mpat jenguk ke blig yg bersawang tu.....
Penat oiiii....
Tapi hilang penat bila tengok budak tecik2 tenet2 ni....
Haih laaa









Adriana..if u happen to read dis when u grow older n of coz me too....mama just want u to know that mama n papa love u so much darlin....
Please be a good muslimah....

Ok kah...
Mata pun da berat...
Gud nite....

posted from Bloggeroid

Wednesday, May 22, 2013

Cara aku dan kau tidak sama...


Gmbar frozen ebm stock aku yg mngundang kontroversi ibu2 yg bresstfeeding....ya mmg saya saja packan saya pnya susu 12oz terus....
Aku tau ramai mak2...ibu2 mama2 n mommy2 kat luaq sana pack kan susu korg sekali minum 4oz kan...sbb korg dinasihatkan mcm tu kan...aku mula2 pun mmg plan nk gitu...tp memandangkan pack tu adalah 12 oz n after do some more study...mmg ada pun org yg buat packing susu dia 12 oz terus...kalau tak takkan la manufacturer tu nk p wat or produce utk 12oz pnya liners kan?
Method yg aku follow ni sama ja mcm yg korg2 pkai tu..bezanya korg mlm2 bwak la kluaq 3 or 4 pack yg korang da bekukan 4oz tu kan...tp method ni ko kluar kan satu pack n then esok pagi ko bahgikan 3 or 4 bottle...kalau nk hantaq ke babysitter sulam la dengan fresh ebm 2 3 bottles...xke sama ja method tu...cumanya aku da jimat pngunaan liners aku....
kadang2 kita ni cpt sgt judge method org tu tak betol..itu la ini la...just because I'm still new doesnt mean I have zero knowledge bout dis...yes...I do some study n research first...bukannya nk wat fyp ja ko kena wat research n study bagai...nk breastfeeding ni pun sama la...takkan la aku menonong nak hentam keromo ja...
Kalau ikut dr segi science pun...kualiti susu aku takkan terjejas...sama mcm let say aku prepare chemical in a large volume n then divide into 3 smaller bottles rather than preparing the same chemical in 3 different bottles...well is dat make a sense? Yg mana lgi senang? Menda sama...dont make it complicated lah...take it easy man....in engineering terms...dis is called cost saving...why cost saving? Bcoz we need less liners per day..anyway, we have to be smart...takdak rule pun kata wajib ko kena letakkan ko pnya susu 4 oz or 3oz ja mcm baby ko skali minum...no right? Kalau mcm tu jenuh la...dgn space lg nk kena saving...duet da tentu2 melayang kan....
Apapun ikot la...method kau nk follow cara mana follow...aku rasa method aku ni ok ja...aku xdak pun paksa2 org suh ikot method aku...sbb aku rasa method ni suits me d best...aku pun takkan argue with ur method...no nid to argue aku rasa..sbb dua2 pun betul...
Apa pun breastmilk is still d best eventhough its not fresh anymore compared to formula one....

Aku pun xpernah nak argue org nk guna disposable diapers...cakap tak bagus la just because aku bagi baby aku pkai cloth diapers....dat doesn't make me right to comment on the other's choices right? Itupun kalau aku nak wat banggang aku boleh ja kutuk org pkaikan anak diorg disposable diapers dengan 10 alasan aku sendiri....tapi no...I choose not to....wat apa aku nak argue...sebab aku ada cara aku sendiri dan hang pun ada cara hang sendiri....afterall, we only want the best for our kid rite? Lets not argue....lets respect each choice that we make....

Peace...

Assalamualaikum

posted from Bloggeroid

Thursday, May 16, 2013

5 beauty product had been banned by the Ministry of Health


KUALA LUMPUR: The public has been advised against buying and using five beauty products which had been tested and found to contain scheduled poisons betamethasone and mercury.
Health Pharmacy Services senior director Datuk Eisah A. Rahman in a statement Thursday named the five banned products as Cellnex Anti-Sensitive Essence Treatment, Natural 99 Night Cream, Natural 99 Day Cream, SF Beauty Night Cream (Facial) and SF Beauty Day Cream (Facial).
Eisah said long-term use of betamethasone without professional health guidance would lead to thinning of the facial skin, cause irritation, cracks, pimples and pigmentation and was detrimental to the blood circulation system.
She said owners of companies who continue to sell the products risk being fined up to RM25,000 or three years' jail for the first offence and up to RM50,000 or five years' jail for the subsequent offence, or both upon conviction. - Bernama

p/s:please2 check the KKM status first..if not why dont u go to all skincare counter such as Clinique...lagi rasa konfiden n selamat..plus the price almost the same!

Review: Lotion Mustajab



rasanya Lotion Mustajab dari Dunia Herbs ni memang da fames kot kat Malaysia ni...lagi2 lani si Nora Danish plak yg jdi duta kan....harus lah meletoppp nyahhh...

so disebabkan sekarang ni aku baru ja lepas deliver Adriana...so angin dalam badan aku punya la banyak...so why not beli ja lotion ni kan...dah la murah n affordable....harus aku pilih....aku kan sepppp....mau nk beli satu tiub kecik mcm ni harga rm75...xdapekkkk nyah oiii...baik mak tenyeh ni siang malam baru RM24 nyah..boleh dapat 3 tiub kot....

sebenaqnya lotion mustajab ni dah ada byk jenis...ada yg bau halia kaw2 pnya macam yang aku amek Super Hot ni..Extra Hot dengan satu lagi apa ntah...yg ni semua satu tiub 130g....so yg satu lagi jenis tak bau halia..tapi bau mcm perfume sket...ada 3 jenis jugak...delima, rose n jasmine...so aku beli delima..standby nak pakai masa masuk kejer nnt...takdak la mak bau haliaaa nyahhh oiiiii...kang bau minyak hangin halia..dah la nama aku alia!yg mcm delima, rose and jasmine ni tiub dia kecik sket...100g setiap tiub...pun RM24..

apa yang bestnya?
Super Hot
-bila aku pakai ni aku asik terbelahak ja...xpun kentut2..
-pastu mmg sangat panas la bagi aku....
-boleh selim ker?yang ni aku tak pasti sbb nya babat aku masih tebai...berat memang turun..tpi aku rasa yg tu sebab aku breastfeeding kan...kalau nak shaping guna krim ni ok la kot..pastu try jogging or sit up after apply lotion ni..kompem mmg sangat berkesan!

Delima Mustajab
-sama jugak asik terbelahak n terkentut...opsss malu la kalau aku pkai p keja tp asik terkentut ja..tapi nasib baik dalam production line tu bising...boleh la mak jemah cover lagik
-panas jugak..cuma tak se hot super hot tu lah
-wangi
-mungkin boleh jugak nk shape or contour body..apply ni lpas tu pakai corset..In Sha Allah kot..
-kalau pakai kt umah pun best...sbb wangi..kompem laki sayang..xdak la bau halia ja kt bini dia ni memanjang....ehh

sekian sahaja untuk review kali ni...
sapa yg obses nk kurus aku rsa boleh try ni..pastu p la jogging n sit up...kompem leh kurus kot!

posted from Bloggeroid

Monday, May 13, 2013

Chef Alia is back..

Tajuk nak poyo ja kan...
Pang sedass baru best...
Da sebulan lebeh da tak masak2 yg hardcore...rasa mcm rindu la puleks...bajet mcm terer gila masak...kahkah...
So hari ni stelah sekian lama nya xmsak apa2 kt dapoq...maka berasap la dapoq tu dikerjakan aku....
Sbb malas nk masak lauk2..lagipun nk dinner jer kata nya...
Maka hari ni beta cuma wat grilled salmon with sour cream sauce..plus with mashed potatoes...brocolli ngn cherry tomatoes tu grilled ja..guna pemanggang ajaib ja..senang cita!


Untuk salmon tu..just marinate dgn garam n black pepper... then grill ja...

For mashed potatoes...
Rebus ja potatoes..masa rebus tu buh garam n minyak sket...biar smpai betoi2 masak...then toskan...biar sejuk sket then boleh la lenyek kan kentang tu...masa lenyek2 kentang tu buh susu segar...n butter...kalau pkai salted butter takyah dah buh garam...then letak black pepper sket...kalau nk lgi best letak dried parsley...lagi besttttt....

For brocolli n cherry tomatoes just grill ja..

For sour cream sauce...
Guna olive oil+butter utk tumis garlic...buh byk sket garlic utk bagi rasa yg best utk sauce ni...then masukkan susu segar...kacau...perah lemon...n n parutkan kulit lemon utk bagi rasa yg best...buat sampai sauce ni thick...kalau rsa tak creamy boleh add on butter..kalau garam x rasa sila buh garam sket...n kalau x brapa rsa masam..sila perah lemon lagi....

So bila semua da siap...boleh la hidangkan semua ni dengan sauce ni yaa.


Sedia untuk dimakan....



Senang ja kan...
Sila lah try ya...

posted from Bloggeroid

halba as natural milk booster


BAGI IBU-IBU YANG MENYUSUKAN BAYI, HALBA MEMBANTU UNTUK MENAMBAHKAN SUSU BADAN.

Bila saya terbaca sebuah hadis, Nabi s.a.w bersabda yang bermaksud ” Sekiranya umatku tahu akan kelebihan halba nescaya mereka sanggup tukarkannya dengan sebanyak timbangan emas” (Books of Sufi Healing m.s.58)

Rasullullah s.a.w juga bersabda yang bermaksud “Gunakanlah halba sebagai ubat” (qamus Al-Tibb)

Sunday, May 12, 2013

Ber teppanyaki la kita

Setelah sekian lama xmasuk dapoq dan beraksi...
Smalam tetiba tgk gambaq teppanyaki trus rsa meleleh2...so pg ni masa mama nk kluaq...psan la taugeh...sawi sekali...
Dalam hati yes...satg nk wat teppanyaki version alia....huwahuwa...


Ni version ante punya suka lah...dulu aku xsuka pun teppanyaki ni sbb aku pernah makan kat mana ntah xsedap pun...rasa mcm ekeleh....goreng ngn kicap pun ko cas aku berbelas2 hengget.....kejadahan apa kah itu? Dah la guna togeyyy ja kot...
So yg ni aku wat buh ngn isi ikan dorry ngn tokua...tokua tu apa? Sila gugel kamus org utara naaa...alaaa....tauhu laa.dua2 ni aku grill sat kt atas mama pnya non stick pan yg tak berapa nk non stick dah...buh la minyak sket...then masuk garlic yg da dipotong2 panjang....aku masuk ja kicap maju mama aku...pastu buh black pepper sket...
Then sayoq sawi tu batang aku buh dulu..bg msak sket...baru aku buh togey n daun bawang....mama cari daun kucai xdak...so daun bawang pun belasah la..masak 10 secs mcm tu tutup api..aku tak suka togeyyy tu lembik sgt..nk crunchy2 sket...so sbb tu aku buh atas api sat ja..
Rasa?
Lagi sedapppp dari yg aku makan dulu...
Kakau xmau guna isi ikan boleh ja guna isi ayam...start keja ni boleh la aku masak ni...simple pun simple kan...dari aku kena makan makanan yg xsedap kat cafe ibiden tu...lagi baik aku masak sdri...delicious n healthy lagi haaa...
Ok la
Chow sin chi
Assalamualaikum

posted from Bloggeroid

Online shopping

Kenapa saya suka online shopping?
Sebab ia bestttttt sangat.....
First sebab senang...di ujung jari ja...
Boleh wat comparison price hanya di ujung jari...xyah pun nk kena p msuk kedai sana sni...dlm erti kata lain xyah penat2 berjalan...sepppp lomak denn yuu...
Lpas tu kadang2 online shop lgi murah sbb diorg xyah nk sewa2 kedai...so we pay less n less...
Lpas tu jimat masa...sambil2 check emel keja...sambil tu usha blogshop..senang koja...xyah nk mandi2...make up make up..panas enjin keta...pegi kedai or mall...half day p shopping...boleh setel dlm masa xsmpi sejam kalau kita da abeh survey n compared price la..
Jimat duet parking, etc..xyah nk pkiaq2 psai parking la...biasa kalau kita kluaq shopping bukan duet trbang utk parking ja kan...kompem2 terbang ke menda lain jugak...makan la...kompem2 pling cikai kalau kat mall dua org makan rm50...cess...da berapa dah tu...
Lagi...sebab pantas n xmemeningkan kepala....beli hari ni...setel payment hari ni...kalau owner tu pos hati tu jugak...In Sha Allah esok sampai la kt umah...
Lagi2 untuk orang yg tgh brpantang mcm aku ni...lagi la...nk kuaq pun mana org bgi sangat ..so duduk d rumah sgt la boring...maka bila da tangan tu usha2 blog2 barang2 baby ka..mak baby ka..mula la tangan tu menaip dak menanya owner shop tu mcm2..kalau rasa berbaloi..on jer beli...haih lahh..seronok...segalanya di ujung jari...


Ni barang2 utk bfeed Adriana...plastic storage bags for ebm la..murah kot...4 kotak rm38 ja...biasa satunkotak rm12.90..
Then cooling bag utk ebm Adriana hantaq p umah bbsitter rm18.90 ja brand jingle jungle...
Drying rack for milk bottle rm29.90 bramd treenie
Last but not least 10 bottles of jingle jungle in lilac bpa free for rm39.90..
So all together dgn postage rm140.70..ok la not bad...aku suka beli kt kedai ni...actually owner ni ada kedai dia sndri..aku bayar kelmarin..hari ni terus brg sampai...gila pantas! Suka maks....poslaju mai tdi mcm rsa santa claus yang mai...kahkah...poyo jer...
Ok lah...
Gtg...
Queen nk beradu...

posted from Bloggeroid

Saturday, May 11, 2013

Aktiviti rangsang si manja


Menurut pakar, bermain membantu perkembangan bayi dan kanak-kanak. Bayi baru lahir mampu melihat, mendengar serta berupaya mengenal bau ibunya. Lakukan aktiviti sesuai dengan usianya. Anda pasti terkejut melihat kemampuannya memberi tindak balas.

Jom ayah dan ibu sama-sama lakukan beberapa aktiviti bermain dengan si kecil bermula sejak lahir sehingga enam bulan.

NEWBORN

Perkembangan deria sentuh baru bermula. Bayi ingin merasai kelembutan. Cuba sentuhkan anak patung beruang di tangannya. Dia akan dapat merasai kelembutan.

1 BULAN

Ketika usia ini, bayi suka menendang dan membuat aksi mengayuh. Pegang kakinya dan buat geralam seperti sedang mengayuh basikal. Sambil membuat gerakan itu anda boleh menyanyi mengikut rentak kakinya. Dia akan berasa keseronokan. Secara tidak langsung ia membantu perkembangan kemahiran motor kasar bayi.

2 BULAN

Bunyi bising boleh membuatkan bayi bertindak balas mencari arah bunyian yang dihasilkan. Barang mainan yang mengeluarkan bunyi bising akan membuatkan bayi aktif dengan menggerakkankaki dan tangannya. Cara ini membantu merangsang perkembangan deria pendengarannya.

3 BULAN

Kebanyakan bayi pada usia ini sudah mampu menggerakkan tangan. Dengan menggantung objek yang bergerak ke kiri dan kanan boleh membuatkan bayi teruja untuk mencapainya. Namun pastikan objek itu ringan. Pergerakan objek itu membuatkan tangan dan mata bayi bergerak ke kanan dan kiri. Dia juga mula memberi fokus kepada objek tersebut. Alat permainan ini membantu perkembangan koordinasi tangan dan mata.

4 BULAN

Duduk bersamanya dan pegang buku yang berwarna-warni dan penuh ilustrasi. Warna-warna terang mampu menarik minatnya untuk memberi fokus dan menyentuh buku. Anda juga boleh mula memperkenalkan kad imbasan bergambar dan berwarna. Sebut perkataan yang tertera. Walaupun masih kecil tetapi bayi belajar menyerap apa yang didengari. Ia sekali gus membantu perkembangan visual dan lisannya.

5 BULAN

Bayi baru sahaja mengenal beberapa perkataan. Mungkin aktiviti menyanyi boleh membuatkan dia bertambah ceria. Baringkan bayi di atas katil, dan bertepuk tangan atau menggerakkan badan anda, dia pasti seronok.

6 BULAN

Aktiviti memperkenalkan ahli keluarga menerusi album gambar keluarga. Sebut nama mereka satu persatu. Cara ini mengajarnya mengenali wajah orang yang dekat termasuk pengasuh, kawan atau jiran anda. Ini membantunya berasa selamat apabila melihat wajah-wajah tersebut.

SUMBER : http://pama.karangkraf.com/

Tip pantas untuk mama2 yang bekerjaya



Bergelar ibu berkerjaya memang mencabar. Banyak yang hendak diuruskan, keperluan suami, anak-anak dan rumah tangga semuanya sama penting. Pasti setiap ibu punya cara tersendiri memastikan semuanya terurus rapi.

Semoga panduan berikut mampu membantu ibu-ibu berkerjaya menjadi bertambah hebat dalam pengurusan rumah tangga dan kerjaya.

Tip menyediakan sarapan

*Sediakan menu ringkas berasaskan roti seperti roti bakar, sandwic, telur hancur, telur separuh masak, bijirin bersama susu atau nasi goreng.

Tip menyediakan makan malam

*Rancang menu masakan untuk seminggu lebih awal. Ia dapat menjimatkan masa untuk berfikir dan membuat persediaan bahan-bahan.

*Bagi memendekkan waktu memasak, pastikan semua bahan masakan disediakan lebih awal. Buat stok cili kisar, segala bawang, daging, ayam, ikan siap disiang dan dinyahbeku.

*Sediakan hanya dua menu untuk makan malam hari bekerja iaitu berasaskan daging, ayam atau ikan bersama sayur.

*Masak hidangan lauk yang mudah dimasak seperti ikan stim, isi ayam masak masam manis, daging masak kicap atau ikan goreng. Untuk sayur pula, tumis, masakk sup atau salad sayuran.

Tip menggosok pakaian

*Gosok pakaian pada hujung minggu untuk kegunaan seminggu.

*Gantung pakaian yang sudah digosok berasingan bagi mengurangkan kedutan.

Tip mengemas rumah

*Sapu dan kemas barang-barang yang bersepah setiap hari.

*Kemas rumah setelah anak-anak kecil tidur bagi mengelakkan mereka membuat sepah lagi.

*Di hujung minggu, buat jadual mengemas yang berat seperti vakum, mop lantai, cuci bilik air dan mengelap habuk almari.

*Sediakan bakul atau tempat menyimpan barang mainan anak supaya lebih teratur dan mudah disimpan.

Tip mencuci pakaian

*Cuci pakaian kotor dan setiap hari untuk mengelakkan daripada mencuci terlalu banyak pada waktu cuti dan terus sidai sebelum masuk tidur.

* Lipat pakaian kering segera dengan bantuan suami dan anak-anak untuk mengelakkan ia bertimbun lebih banyak dan berkedut.

Biarpun sibuk dengan urusan kerja-kerja rumah jangan abaikan anak-anak yang perlukan perhatian. Luangkan masa sekurang-kurangnya satu jam dengan anak-anak. Pelukan, ciuman dan berbual-bual dengan mereka sambil membuat kerja membantu mengeratkan hubungan ibu dan anak. Pastikan sebelum tidur anda bercerita atau membacakan buku cerita untuk mereka.

SUMBER : http://pama.karangkraf.com/

apa itu nuffnang CPC and CPUV?



biasa kalau sapa yg dah lama blogging mesti da biasa dengan Nuffnang kan...
so kiranya Nuffnang ni mcm ejen iklan la...diorg ni mcm cri blog mana2 yg menarek..or maybe kita sdri yg register ngn Nuffnang..then pastu sudi jadi diorg pnya medium iklan....ehhh..apa aku merepek ni haahhh?
what ever lah....yang aku tau 2 most common iklan yg ada kt Nuffnang ni adalah CPC and CPUV...
so apa tu CPC?
CPC secara ringkas ialah iklan jika klik dapat RM.025. Ini semua orang dapat!!

so apa pulak CPUV tu pulak?
CPUV dimana pengiklan memilih blog anda untuk mengiklankan produk mereka di banner Nuffnang....kiranya maybe kecenderungan ke arah mana blog kita ni....let say kalau mcm fashion blogger maybe la zalora ka apa ka tumpang iklan..kalau mcm ibu2 mithali mcm aku ni maybe la dumex ka nk tumpang kan....mana lah tau in future...ehhh??!! hahaha....perasaannya...




Wednesday, May 8, 2013

Cloth diapering....

So hari ni da start bg alAdriana pkai her cloth diapers....bygkan beli pnya ka byk...about 24pieces jgk..strt day she was born aku pkai kn dd (disposable diapers ) ...ye lah satu sbb aku cser...n mmg aku ngaku aku tak ckup kuat utk nk bsuh n change her diapers semua...so I just let my husband bought some dd instead of wearing that ready cd...
Sedeh tgk Adriana pkai dd...ye lah...mak mana xsedeh bila ko sndri dedahkn anak ko dengan not so healthy thing mcm dd ni...mcm2 chemical yg ada kt dlm dd tu..ssh jugak ya bila da trlebih xposed hal2 chemical ni...nama pun amek chemical engineering...harus lah peka terhadap all those hazardous chemicals....
Lagipun Adriana ni bukannya born normal, czer plak tu...baby czer ni dia sensitif sket...sbb tu la aku kena jaga sgt2...so far masa dia pkai dd hr tu nsib xdak naik rashes ka apa ka...legaa sgt...so bila Adriana da msuk 1 bulan lebeh sket baru hari ni aku testing bg dia pakai cd ni...
So far Alhamdulillah...nampak dia comfortable sgt...untk siang td pun aku tukaq 2x ja n mlm ni pun 2x ja...tu pun sbb kul 11 td check cd dia..dia berak sket...klau dulu pkai dd berak sket pun da nangeh2 mcm kena cubit...ni relax ja dia...agaknya selesa ka kot ya smpai taik dkt bontot dia pun dia xrasa....hehehe...
Knapa aku eager sangat nk bg Adriana berCD ni????
1. Healthy issue..as I said before there are lots of chemicals been used in producing a DD.
2. Environmental issue....anda harus tahu...saya adalah org yg sentimental bab2 environmental issues ni....dats y I also against Lynas...ehhh....n do u know it take 500 years for one DD to be disposed naturally....
3. Saving....aku kan sepppp....penting tu...for her future jgk...bygkn brpa aku boleh saving guna CD ni...cuma one time costing ja awai2 tu...anak 3 4 org pun still leh pkai lg...In Sha Allah....
4. Sbb aku rsa nyampah gila bila tgk bakul sampah aku penuh dgn DD...mcm eiiii geli...pastu mula la nk ngarah laki aku pegi buang sampah la...NO NO...dats not good....

Mesti ada akn tnya aku....xsusahka nk basuh semua tu?
So far aku br bg Adriana pkai shari ni...aku rsa ok ja...lpas change her cd tadi trus ja sku basuh guna sabun mandi...so far aku rsa ok ja...xbeban pun...sambil mandi sambil bsuh CD dia....

Eeeiii xgeli ka?
So far tak geli lg la sbb Adriana minum susu ja pun...apedehal...nnt da mkn solid food tak tau la nk kata.. tp mcm nana pun kalau anak kita berak ttp kita kena bsuh kn..so aku rsa ok ja kot...xdak masalah...bak kata org...di mana ada kemahuan...di situ ada jalan....

Ni diapers yg da siap msuk insert...
Bahagi pada 2 types utk CD ni...satu aku letak satu insert ja utk kegunaan siang hari...satu lagi 2 inserts utk kegunaan malam....so xdak masalah la klau baby tu heavy wetter kn...
Comel n cute kn CDs ni....
Pastu bika Adriana pkai nmpk bontot mcm donald duck ja....omeyyy sgt....

Hehehe...okkah chow...
Gud nite
Assalamualaikum

posted from Bloggeroid

Tuesday, May 7, 2013

breastfeeding....

cakap psal breastfeeding ni...aku da rasa aku ni da semakin matang..ehh cehhh matang ker?kena la matang....dah ada anak sorg dah pun..xkkan la nk stay mcm dulu2 kot....
oklah back to topics...aku suka angat breastfeeding ni...lagi2 bila si Adriana ni duk tgh nyonyot aku main2 pipi dia...ehhh makin bulat n montel pipi kamu ya Adriana Arissa....semalam pergi cucuk Adriana yg sbulan tu..dia da 3.57kg....yeayyy da naik da berat dia....tak sia2 sumbat nenen aku ni everytime dia nangeh....
pipi Adriana ni makin bulat tapi badan stil solid gitu...kecik..haluih ja..nk mandi pun aku rsa takut....
n yg the best part of breastfeeding is....berat aku makin turun...yeayyyy....makan aku rasa pnya la byk gila...like seriously byk gila kot...sekali makan dua kali ganda dulu..pastu siap brtmbah baiiii....timbang semalam aku ingat nak naik...sekali trun haa 2kg...yeayyyy...seronok2....ni yg kalau boleh nk suh ja Adriana ni isap nenen sejam sekali neh...ehhhh....sesetengah org takmau nk breastfeed ni sbb takut breast sagging...dont worry model terkenal mirinda kerr pun breastfeeding..apedehal...yg penting khasiat susu ibu tu lebeh la bernilai dr any other milk in this world...bear dat in mind...jgn give up....always set mind to positive...jgn pikiaq yg negative...n yang penting kena doa selalu kat Allah...sebab yg nak bagi tu hak Allah....
relax ja makcik ni breastfeeding anak dia...no breast sagging issues pun!hahaha

akhir kata......
.....
.....
.....
...
..
.
yeah!
BREASTFEEDING....
IT ROCKS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png