Sunday, March 31, 2013

Tanda2 nak brsalin...

Biasanya org ckp kalau ada tanda2 ni kiranya nk brsalin la tu:
1) turun darah sikit campoq dgn lendir2
2)keluaq air yang banyak...kira pecag ketuban la tu...mcm dlm cita2 kt tv tu...tp yg ni jarang la sgt nk jd sesenang tuuu
3) sakit pinggang kerap gila
4) contraction...makin lama makin kerap....

Macam aku ni patut due 19/4 ni...tp ni check da bukak 3cm...takdak tanda apa pun...cuma yg aku tau aku ada instict yg baby ni nk kuaq minggu ni...sbb aku mmg selalu sakit pinggang...contraction dr dua minggu lpas...braxton hicks...cuma takla brpa kerap...pastu perut rsa memulas..rsa mcm asik nk berak ja...bila rsa mcm ni mst rsa sakit pinggang skali...last friday rasa ni kat kilang...bayangkan kalau hr ni aku stil p kilang lagi..tanda apa pun xdak tgk da bukak 3 cm...

Nasib la p check ngn angah dlu pagi ni...In Sha Allah malam ni or pagi esok berjumpa la dengan baby yg dikandung 9bulan....ni siap balik...bfast nasik lemak dlu ngn mama...dah kol amir...ksian dia kena patah balik mlm ni...nsib la penang ngn jitra tu tak jauh mana....

Kang pas angah balik keja ptg ni dia nk check blik brpa cm da bukak....Ya Allah...cuaknya...contraction xdak la rasa sgt...sbb da biasa kena braxton hicks kot....cuma dok rasa perut memulas2 mcm nk berak2 ja...sakit pinggang pun jap ada jap xdak....boleh tahan la....ni pun smpat update satu entri...kira ok lah tu kan....hehehe....



Oklah...tlg doakan aku n baby selamat ya...

Pandai baby ni kuaq before makngah dia p jepun...nk makngah dia sambut lew teww

posted from Bloggeroid

look

my new look

Saturday, March 30, 2013

Checklist barang2 baby

So marilah kita listkan senarai brg2 baby yg wajib ada...harus ada..dan sunat ada....muahaha...belog aku da makin mak2 lately ni...cayalah....

Wajib ada:
Baju2 utk newborn 4 5 psg....belilah yg cotton tu...sejuk sket baby...
Mitten n booties. 4 5 psg jugak..
Alat2 mandi...
Lotion or baby oil...suka johnson n johnson...lagi2 bedtime story yg lavender tu...mmg betul2 theraphy nk tdoq...sekali2 ngn aku leh bedtime story jugak haa
Minyak telon
Barut utk baby~aku beli dlm 5 helai mcm tu
Topi kat dia 4 5 psg jugak...
Pastu kain napkin utk bedung dia nnt...idaklah baby tu tdoq terkangkang ja kan...
Diapers...beli la spare siap2..nnt kena p spital trus sua ja kt nurse brg2 tu...tpi aku duk p check kt klinik desa ibu n anak ni pun depa bg aku free sample huggies lg....xpa lah...awai2 ni kt hospital ni bg la bb pkai disposable diapers dlu...pasni kita go green ya baby...cloth diapers all d way!
Botoi susu...
Bantai2 dia...
Pastu yg lain2 beli la baju2 yg besaq sket...mcm baju aku prefer beli yg unisex so senang...adik abg..kakak semua bleh pkai yg sama...dasar cheapskate

Harus:
Stroller...kenapa aku kata harus bukan wajib?sbb ada jugak sound kt aku kata stroller ni bukan kewajipan..anak diorg xsuka duk lam stroller la nanges la...bla blabla...terpulang...msing2 ada cara nk bg anak masing2...for me...ni sangat wajib dan harus ada...stroller ni makngah baby nk belanja...tenkiu makngah!



Car Carrier utk ltak dlm...yg ni portable siap boleh enjut2 kalau xguna kt dlm keta mcm buai tu..aku beli ni kt jusco ja...aku kan cheapskate...


Baby carrier yg gantung

Ohoii mcm kiut ja kan ada bulu2 tu...

Baby cot...yg ni pun terpulang...ikut la korang...

Aku beli playpen trus..senang...nk main dlm tu..tdoq dlm tuuuu..

Breast pump..yg ni pun depends...kalau mmg da srtting nk bg fm...aku rsa xperlu kot beli menda ni

Sunat:
Baby playgym....yg ni tunggu baby bsaq sket beli pun xpa..ni beli pun xpa...xmau beli pun xpa..tp at least bila ada menda ni dpt la distract depa utk main2 sorg2..n kita pun leh wat reja lain kan...tp ni pun bgus utk prkembangan otak baby kita


Tenkiu pak usu sbb nk belanja baby playgym ni...
posted from Bloggeroid

Yg lain2 tu tak terpikiaq lagi...nnt kalau aku ada idea aku topup lgi ya..kadang2..otak jd blur2 sat...lupa da apa yg beli....

Breast feeding checklist

Barang2 kelengkapan untuk breastfeeding da selesai kot rasanya...
So here come the checklist:
1) breast pump....yg ni da amek kt poslaju semalam...


Aku xjdi amek mdela FS...sebabnya pump FS warranty 6mnths ja...n yg kalau aku nk beli tu direct dr US..risau plak aku nnt ssh ka mcm mana...plus rumble tuff ni pun murah....rege dlm 1/5 dr medela FS yg aku dpt hr tu...hr tu dpt FS dlm rm1.5k...kira murah la tu kan...tapi bila aku byk baca review...ramai yg rumble tuff ni pun ok...very light...senang nk assembly...tak renyah...siap laki bini da test semalam...cuma kena beli rechargeable battery la kan for emergency..tu br bru brpa ja cost dia kan...hehehe.nak2 plak sejak dua menjak ni kt kilang sebuk duk wat kaizen activity so otak aku ni byl nk kaizen n cut cost ja...
Memula bising jugak laki aku suh beli FS...ye lah...dia yg sediakan bajet utk breast pump ni...tetiba ja aku nk tukaq ke rumble tuff...pro n cont tetap la ada kan..medela mmg la well known...tp pump kalau dia nk failure bukan nya kita leh agak bila.lg satu nk beli kt kedai dpt harga rm1.5k mmg xdpt la...mostly kedai akan juai medela FS ni dlm rm2.3k...pffftttt.....lagipun kalau yg rumble tuff ni leh convert jd manual...so kira ok la sket kot....maklumlah aku kan cheapskate...otak ligat ja pikiaq mcm mana nk bjimat....hohoho....
Tapi mana tau...tetiba pasni nk beli mdela FS as second pump plak kan...who knows....

2) chiller bag
3) ice pack


Cun tak chiller beg i tu?kewl kan...very the english style...

4)botol susu~bru ada dua tiga ketoi
5) plastic bags with zipper lock to keep breast milk...
Yg ni ada la purchase 50 pcs...yg 12oz pnya...so boleh la jimat space kat deep freezer tu kan...
6) deep freezer~yg ni bulan 6 nnt bru amek...ada akak kt kilang tu dia nk tolak...bru ja pkai 3 bulan...sbb nk tolak...dia nknpindah umah n beli peti ais yg dua pintu besaqqq trus tu....so i just buy from her...seppp rm300 mak!
7) bekas dadih as breast milk storage?mayb will opt for this choice jugak kot...sbb hri tu tgk kak ipaq aku kak n wat stock utk zakwan pun pkai bekas dadih tu ja...at least saving la sket...cuma xleh pkai lebeh dr dua kali la...have to organize it very well la...

So apa lagi ehh???
Yg lain 2 In Sha Allah da setel...
Cuma nk tunggu baby ja....
Baby bila nk kuaq ni ya?
Mama n papa cant wait to see u dear....
Tolong doakan saya ya....

posted from Bloggeroid

Bila kenyang....

Sejak2 enter fasa 9bulan mengandung ni....badan makin berat...jalan byk sket...rsa kepala baby duk hentam2 ja mcm nk terkeluaq sangat2 dah....ohoiii....sakit oiii..baru la aku tau kenapa Allah suruh kita dahulukan mak kita compared to ayah kita....now i know how it feels like.....
Tadi p queensbay pun beli brg kt daiso pun jalan2 sket nk p ke jusco cri laki den yg p cri tiket wayang tu pun alahai rasa jauhnya...berpeluh2 plak tu...bukan duk bwah panas terik matahari ka apa....dasar cenggeng kah aku?xkkn?aku rsa normal ja kot....
N the best thing tujuan utama kami kuaq hr ni sebab nk tgk GI joe....tpi xdak rezeki...tiket yg available only at 7pm...mmg taklah jwabnya...mana nk semayang maghrib lagi...idakkk la jwabnyaaa.....
Last2 balik umah...ermmmm
Kebetulan pump tetek pun da smpai....so test la performance....laki bini duk try...wakakak....lawak tak...comel ja kan?
Lpas da semayang semua trus msuk dapoq...sediakan dinner apa yg patut...simple2 ja sudaaaa.....grilled salmon...prawn...risotto...bla bla bla...




Ni tgh baring sat pas makan....ntah hapa2 kan...
Ni rsa mcm mata ada gam jaaa....ngantok tahap apa ntah....
Dah la malam ni aku nk wat another DIY project....takut terDIY dlm tdoq ja satg...
Ok la gtg...

posted from Bloggeroid

Tuesday, March 26, 2013

Dr Maza lagi

Parasit hati...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, March 22, 2013

kenapa aku mesti menangis?

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name
You'll see
How every single promise I'll keep
'Cause what kind of guy would I be
If I was to leave
When you need me most?
What are words
If you really don't mean them when you say them?
What are words
If they're only for good times, then they don't?
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, they never go away
They live on, even when we're gone
And I know an angel was sent
Just for me and I know I'm meant
To be where I am
And I'm gonna be
Standing right beside her tonight
And I'm gonna be by your side
I would never leave
When she needs me most
What are words
If you really don't mean them when you say them?
What are words
If they're only for good times, then they don't?
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, they never go away
They live on, even when we're gone
Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here
Forever more
Every single promise I keep
'Cause what kind of guy would I be
If I was to leave
When you need me most?
I'm forever keeping my angel close

Setiap kali aku tgk video klip ni aku msti menangis...wujud lagi lelaki mcm ni...yg sanggup syg perempuan tu walaupun perempuan tu dah disable n paralyse...ni kisah betoi...mamat ni nama dia chris medina...tgk la mcm mana setia nya dia...Sayang betoi dia kat kekasih hati dia...walaupun perempuan tu da tak cun mcm dlu tp dia ttp sayang jugak...sayang dia bukan Muslim...kalau tak..mst besaq ganjaran dia lagi2 kalau perempuan tu bini dia....hoho...
Tapi....hat org islam ni ada ja laki duk tabuh bini la...pukui...sepak terajang tunang la..n lebih teruk lagi wat mcm tu kat bini.....
Helllooooo......akai letak mana?Allah jadikan lelaki tu melindungi wanita lagi2 insan yg brgelar isteri...bukannya as a punching bag...plizz....eventho ur wife ada wat silap or apa pun...ckp n tegor cara elok2...bukan ckap n tegoq dgn gunakan tangan or kaki...dats ridiculous...Islam n Rasulullah pun tak ajaq menda ni....kenapa lah tergamak wat mcm tu kt seorang perempuan...
To men out there...be gentleman...be gentleman bukab brmaksud mnjadi dayus smpai takut kat bini...bukan mcm tu...tegor n bimbinglah isteri kalau dia ada salah...tpi tu lah..nk bimbing pun kena iman penuh di dada...sebab belajaq tak abeh tu yg duk merapu...tak reti nk control marah..shud learn anger management more rite man?
Ok lah..gtg...
Gud nite

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sunday, March 17, 2013

My fav steak..


Tenesse steak by TGIF


New york steak also by TGIF...
ok now have to off or else...nnt kebuloq plak...
K bai...

posted from Bloggeroid

Tired....

Hari ni seharian duk kat umah...mentang2 la mama mai umah...lagi la aku ni ngengada tak hengat..pas subuh tdoq balik...smpai kul 9.30. ..mama kejutkan bfast...mama msak bihun goreng n nasik goreng...balance nasi semalam....oiiii...ngengada nya lah kan...pastu msuk baju dlm washing machine...biaq ja machine mnjalankan khidmatnya kpda tuan yg dikasihinya...
xckup ngn tu msuk blik...sakit kepala...sambung tdoq balik....pastu...kui 11.30 bgun balik...mntk Amir kutip kain2 smlm yg bru kering...smlm kan ujan sket2...so bju tu xla berapa kering....menimbun baju...dua kali basuh semalam aku kena lipat...lipat ja lah pasrah kan...tu pun ngengada..makan mama masak semua....
Dia tau anak dia ni bila kol ja mlm2 asik makan luaq..makan luaq...sbb sejak sminggu ni...bila aku msak ja...aku rsa mcm xlalu...rsa mcm xsdap....rsa mcm2 lah yang tak...bila tengok Amir mencekik..mcm berselera..tak tau la kalau nk amek hati aku ka apa ka...aku yg makan msakan aku yg tak berapa kick sejak dua mrnjak ni pun rsa smcm..kesian plak aku kt laki aku...mayb sebab da sarat2 ni blik keja ja bdan semua tak larat....nk msak xlarat...msak nasik goreng ngn pasta yg kacang pun xmnjadi apa kes ni alia?!nak nangis pun ada tau dak...
Tu yg bila angah xdak kat umah..mama mai sini...msak ja keja dia kat dapoq..hari ni siap msak mcm2 lauk lagi...ada yg wat stock utk frozen...alasan?senang..nnt aku balik keja...kuaqkan n biaq ja..pastu pnaskan guna microwave...Ya Allah...susah ja mama aku ni....tengok2 da penuh bahagian frozen tu dengan lauk2 dlm bekas utk sekali makan...mama aku ni mmg boleh wat food service utk frozen food da untuk org2 yg malas msak mcm aku ni....ermmm...sebenaqnya aku tak malas...cuma...hormone aku ni tak berapa nk betoi lately...hahah...untungkan jadi pompuan...boleh salahkan hormone...itu ini hormone..
Balik psai cita tadi...lpas ja lipat kain sebemban tu...simpan2 sket...kain yg baru basuh laki den la tolong sidai kan...den tak tahan panas...nk fitammm...sapa susahhhh.....lpas da kemas2 mkn lagik....hoyeahhh...makan ja keja aku..tp makan pun makan sikit2 ja lah...perut bila makin boyot ni...nk telan one shot byk2 pun xleh...makan sket2...tp berulang2...tu la aku lani...smpai la kui 3 pas mkn duk borak2 ngn mama smbil tgk tv...pastu excuse mntk kt mama...nk mandi second time sbb sakit kepala sgt...panas...pastu semayang...sambung tdoq...ohhh heaven gila...sedaq2 kui 5 laki aku kejut ckp mama da siap goreng cucoq udang plak...n she's going back to jitra...
Alahai....bukak mata ja mencekik...mencekik...tapi yg tak best nya...mama da nk blk....heee....tapi elok jugak mama balik...kalau tak dia penat masak ja duk sni...ksian kat dia...asik p umah anak menantu reja masak ja...tu la mak aku....yg menantu dia sorang ni laki aku tersenyum gembira n kekenyangan la kalau tiap2 kali mama mai...sebab apa?sebab dia tau dia boleh makan dengan mewahnya n variety nya bila mak mentua dia ada sini...menu lunch hari ni saja...puyuh goreng...kari nangka+daging no 2 tu...pastu daging no 2 msak asam..sambai belacan...sayoq goreng...bla bla...bla....dia tau kalau bini dia ni limited sket lauk pauk aku...hahah....tambah lani pulak...lagi la kan....
Apapun...big thanx to mama...sbb sudi mai melawat acik kt sni...msak mcm2 plak tu...smpai xlarat makan...ni pun satu hari memerap kat rumah...laki bini sama ja...xtahan panas pnya psal...yg laki aku ni mayb xnak kuaq rumah sbb tadi dia tgk aku ksian sangat kot...asik tdoq ja...penat kata nya....
Adakah due aku makin dekat?Ya Allah...Kau permudahkan la segala urusanku....
Amin Ya Rabbal Alamin....


Ni Amir p beli kt kedai sbb aku kata tingin nk makan magnum pompuan turun dr bumbung tu...hahahah....


Ni pulak lauk yang da difrozenkan oleh mama for us...Ya Allah..betul kan kata orang...kasihnya mak ni xdak tandingannya...tenkiu mama...we appreciate it so much....

Mcm ni la weekend aku untuk kali ini...smalam da bwak mama p pet house ngn queensbay...kira ok lah tu kan..

posted from Bloggeroid

Saturday, March 16, 2013

beauty swap

have u heard about beauty swap?
recently i have done one beauty swap with Sabrina....
well i guess dat was a month ago...
to read bout the swap u can see here( for what i send her)and here(for the surprise i got from her)
so now i would like to invite if anyone out there is interested to do beauty swap with me...
and currently i'm in the process of posting my parcel to another blogger...

will review soon...with whom i did my beauty swap...


Pic courtesy from Google...

if anyone interested in this beauty swap project...u can email me at aliafarhansaid@gmail.com

Friday, March 15, 2013

8 years ago....

Dis date....stil remember clearly......mcm ada screen with some muvie kept playing in my eyes...8 years passed by....but the pain still remain there....
Nothing hurt more to see ur love one gone in a blink eye without any sign of sickness or what.....but dats the God wills....we have to accept Allah loves abah more than we do...
I stil remember....this date...at dis late of nite....i cried cried cried n cried...i wanted to scream and ask God to bring abah back....but dats it...dat how life goes on....and now all i can do is pray for him there....he is my first superheroes....first man i fall in love with...my biggest fan....dats is my abah...he know how to spoil his liltle girl.....coz i will always be her favourite lil gurl rite abah.....
Abah...mayb nx month u will get another grandkid....if u're stil around...i bet u must spoil him/her like u did to me before....
Semoga abah tenang di sana...Ya Allah...peliharalah dan tempatkan lah abahku di kalangan2 org yg beriman dan dirahmati olehMu....


We love n miss u always abah!

posted from Bloggeroid

Tuesday, March 12, 2013

JODOH

Bila cakap psal jodoh ni semua orang nak kan yang terbaik untuk diri masing2 kan…mcm aku ni ditakdirkan untuk bercinta dengan kawan baik sendiri…haaa sebelum kawan baik tu hampa tak tau mcm mana bermusuhnya kami…pantang tengok muka..ada ja nak gadoh..dia tak suka tengok muka aku..aku tak suka tengok muka dia..alih2 jadi kawan baik….n then the feeling grows stronger smpai la bercinta..kahkah…awai2 bercinta jangan tak tau..cakap pun hang aku…sbb da biasa kan..kadang2 tu kalau tengah melawak smpai lani pun dok hang aku..ishk2..tak semnggah betoi kalau orang tengok kami laki bini ni…
So setakat gadoh banggang2 ni memang la aku ni amek ati sangat la…sejak dari zaman duk gadoh dulu..laki aku ni stok memang lah suka cari pasal ngan aku…stok kalau dalam dewan kuliah tu saja ja cari port belakang aku..pastu bila lecturer tengah mengajaq kat depan…orang duk tengah concentrate dia selamba badak tendang2 kerusi aku…smpai hilang kosentrasi and momentum aku nak belajaq….tak ckup dengan tu kalau waktu lab aku tengah sebuk dengan experiment mula la satg mai mengacau aku…ada2 ja nak sakitkan hati aku…bila aku marah dia suka la…bila aku booo layan lagi macam2 dia nk kenakan aku..dasarrrrr….tensi mak tensi…tapi kalau tanya lani kompem la tak ngaku…semuanya aku yg kacau dia…pirahhh…pastu bila aku selalu gadoh ngan dia aku akan kata kat dia…hellooo..ni alia ok….nk cari psai aku mai la…bring it on!...hahahah…..ada aku kesah….so lagi la laki aku ni ngada2 mengacau aku bila aku declare war ngan dia….dalam duk declare2 war pun..bila quiz selalu ja mntak jawapan dari aku…thermodynamics selalu jugak la aku ajaq dia…baik jugek hati aku terhadap musuh aku ni kan….pastu dalam duk marah2 n gaduh2  kadang2 tu…bila nak printing apa2 tgh2 mlm kul 2 3 pagi…bleh kol aku mntak tlg printing kan…alahai…comel tak suami saya dulu masa jadi enemy saya?
Tu belom aku ajak dia jadi partner aku masa lab welding lagi…oh ya..jadi engineering student ni…biasanya class majority lelaki…so perempuan2 kena la cpt bijak mengambil peluang untuk berebut partner especially bila masuk lab or bengkel2 yang ganas macam welding ni….lelaki2 lain semua da mcm ada partner..so nak taknak aku kena la tebaikan muka aku ajak dia ni partner ngan aku…selamat la…aku kan memang tak suka welding..so untuk evaluation pnya kerja..dia yang tolong siapkan kat aku….ishk2..baik jugak dia ni…walaupun dalam duk gadoh2 tu…baik jugak mamat ni…puji dalam hati je lah kan…tapi tup2 dia report kat miss aku tak mau wat welding ni…cessss…mamat ni kenakan aku…sudahnya dalam terpaksa…si amir ni guide n ajaq aku mcm mana nak welding….sudahnyaaa malam tu aku tidoq awai sebab migraine kena welding…sakit oiii mata aku…pastu duk gelak2 kat aku smpai migraine la orang tu wat welding….cessss!!!
Dah bila lama2 asik berpartner and satu group ja..lama2 kami pun baik…..sebab beza umoq dia ngn aku dua tahun..so kami ni close la…agaknya sebab dia ni pun takdak adik perempuan kot..pastu dapat plak kawan mcm aku ni banggang2 alam…jenis mcm kasaq n pedulik hapa aku…terus kami kamceng…smpai la timbul la mcm2 gossip…siap lecturers aku pun duk tanya aku ada apa2 ka ngn si amir tu..masa tu macam takleh terima akai pun ada…mcm ehhh apahal ni…kalau sorang takpa…ni majority lecturer2 aku tnya kot…ahhh sudahhhh…..mcm ni pnya banggang2 alam dua2 orang ni nak berkapel…idakkkk laa jawa bnya….lawakkan….bila pikiaq balik…bila dah lama2 close tu macam2 la kan…tapi biasa lah lelaki…ego tahap dewata raya..nyampah aku….dalam duk berkawan baik tu da mcm orang bercinta kadang2 tu..bersms dua puloh pat jam….jeles la…pastu kata xdak apa2…wutdehell kan…
Smpai la dah abeh belajaq pun sama jugak..almost everyday kena tau wuts is going on with each orther..sehat ke dak…kadang2 mcm tak best ja bila xdengaq suara masing2…dat is how I feel la dat time…tpi mamat ni ego dia setinggi Everest….mcm ekeleh…ok fine..hg tak mau ngaku sudaaaa….so dis scene teman tapi mesra ni berlaku  almost 3-4 years…kiranya smpai aku smbung degree kat MICET balik…n ditakdirkan plak si Amir ada projek kt PPM  and nak dijadikan cerita jugak aku bergadoh besaq jugak ngan dia….n dat time aku mmg amek keputusan drastic…aku memang taknak amek tau da psai dia…even as a fren pun..lantak dial ah apa nk jadi pun…see….mcm orang bercinta kan….tpi still mamat ni tak mau ngaku….pigidahhh…..so bila dah lama2 aku tak amek tau psal dia…aku diam terus ja…mcm terus hilang la kiranya…time tu baru dia sedaq….time tu lah baru dia tau….yang dia tak boleh bila aku takdak…then terkedek2 cari aku..sms aku pun sopan2…mcm tak caya aku….dah la aku tengah final exam time tu….dua paper plak tu esok hari….meraung2 aku tensi ngn Amir…ngan dua paper lagik haaa esok tu…kalau tak silap aku paper Mass Transfer and Plant Maintenance and Inspection plak tu..nasib satu membaca…satu calculation..n luckily both are my favorite subject…n nsib jugak both paper aku score jugak..kalau tak memeyyy aku salah kan dia…pastu start from there la dia admit semua…baru nak admit sayang aku la blab la bla…ahhh lelaki…..egooooo la sangat….last2 tak tau bila nya declare…kahkah…mengarut ja kalau pikiaq2 balik…tau2 da bercinta..tau2 da bertunang….tau da kawen…tau2 da nk kuaq da baby next month….hahaha..lawak kan…kalau pikiaq balik….Cuma amir kata aku sejak2 bercinta tu kuat sentapppp…pantang salah sikit…kalau tak…BRING IT ON…BRING IT ON….cesss…haruslah sentapppp kan….
Muahaha…ni kalau adik2 Jr bilik aku kat MICET baca mst depa suh aku wat novel…kahkah…kalah budak setan..kalah adam& hawa…kalah sehangat asmara…kahkah…puihhhh…..
Bak kata Jr aku Tein or Boss…cpt la kak alia wat novel…tak sabaq nak baca..xdak lagi tau heroin nama Amir Firdaus n Alia Farhan…
Kahkah tein2…..lawak la….

Till then…kisah Alia Farhan & Amir Firdaus


Sunday, March 10, 2013

Aura White Promotion


salam readers,

pernah dengaq psal Aura White?well rasanya kat online da brlambak orang juai kan..dan termasuklah aku kan..sebab apa ehh Aura White ni bagus? Sebab AW ni kaya dengan Gluthathione + Collagen +Vitamin C which are totally good for our body especially our skin la kan…

GLUTATHIONE merupakan anti oksida yang utama kerana ia melindungi tubuh badan dari serangan penyakit & melawan radikal bebas(act as anti-cancer also). Paras Gluta dalam badan akan berkurangan disebabkan pendedahan kepada pencemaran, stress, minuman keras, merokok, faktor pemakanan . Pengambilan secara berterusan Glutathione ni akan wat kan kulit kita semakin cerah n muda 5 hingga 10 tahun dari usia sebenar kita…so orang kata prevention is better than cure rite?denga Gluthathione ni we can delay the aging process….means dat u don’t need needle or plastic surgery in order for you to look young.

GLUTATHIONE adalah protin yang mengandungi 3 jenis asid amino iaitu cysteine, glutamic dan glycine, yang biasanya dihasilkanoleh badan untuk mengatasi pencemaran udara, air yang di minum,bahan kimia dan racun serangga di dalam makanan yang di makan. Bahan-bahan ini boleh memusnahkan sel-sel di dalam sistem tubuh kita.

GLUTATHIONE selalunya dipanggil sebagai "Master Anti-oxidant"..di dalam badan, molekul yang terbentuk oleh jalinan asid-asid amino dan anti-oxidant yang di hasilkan secara semulajadi oleh badan. Ianya telah diketahui secara meluas tentang kepentingannya untuk mengekalkan kesihatan dan jangka hayat yang panjang

Kalau nak cakap psai collagen ni..rsanya semua orang da tau apa function collagen ni kan…vitamin c?lagi la semua orang expert what is the benefit of vitamin C kan….bak kata orang…vitamin C ni perlu utk enhance kan and hold the collagen chain in our skin..sebab tu la vitamin C and collagen tak dapek nak dipsahkan tau…

pengguna tegar AW...gebu kan kulit dia ni...suka sangat...memang sangat2 verangan la nk kulit gebu mcm dia....hopefully AW can help me n u guys out there too...










 buy now at only RM150...free masker n shaker....

whatsapp or sms me at 0133363775




photo book

heee...eksaited kan kalau dpt purchase photo book murah2...selalu tgk kat Groupon pun pling cikai2 RM30+ kan...ni dpt rm10 ja..ko hadooo? kat mana tu?

cekidaut yoooo....
meh click sini kalau korang nak wat pohotobook utk baby korang ka....e-day ka...nikah ka sanding ka for those in tight in budget...tapi dat price is for first trial la...
kalau korang nak purchase yg lain ada mcm2 haa package...worth it la...kadang2 ada sesetengah org budget utk photographer kan tight...n selalu nya photographer pun akan mark up price kat album ni haa...
so kalau korang ni kategori yg pndai edit gmbaq sendri..eloklah korang purchase ja package kat sini...edit sendiri..pastu donlod ja software utk custom album n photobook kat cni...



jom...tunggu apa lgi..happy purchasing!


Saturday, March 9, 2013

Something nice to share


posted from Bloggeroid

Eh mag March

The reason why i bought dis mag is because of the cover girl!


The fabulous fazura!
Spa tak kenai si gorjes ni....cantek kan...



Stunning



Gorjes n fabulous!

posted from Bloggeroid

Jangan duk tanya soalan2 ni...

Salam readers....

Berikut adalah soalan2 yg tak elok ditanya untuk kaum2 perempuan di luar sana...
1. Bila nak kawen ni?
2. Bila nak ada anak ni?
3. Bila nak tambah anak ni?

Berbalik kepada soalan first....ni most pf the time orang akan tnya bila kita kaum pompuan ni da abeh belajaq...mostly around 25 org akan strt tnya...mcm da takdak soalam resmi hat len dah ka hampa nk tnya...tau2 ja pompuan tu da strt abeh belajaq...n bru nk reja...dan2 tu jgk tnya bila nk kawen...bila nk kawen...tak ckup dengan tu p tnya plak kat mak bapak pompuan tu....ishkkk....belajaq tinggi2...xkkan xdak calon kot.....kalau tnya kat aku....ishkkk apa masalah makcik ni?nk sponser ke saya nak tawen....panggg sedasss baru ada akai....relax la makcik....jgan duk bizi the bodi sgt lah....hewhewhew....jodoh tu kan rahsia Allah....Smpai masa Allah Kan pertemukan lah....aku da rsa da menda ni....dan lani soalan tu bertubi2 kat angah...ya kesian kak aku sorang ni...xpa....aku selaku adik ni...doakan yg terbaik untuk dia...semoga kak aku berjmpa dengan calon abang ipaq yg terbaekkk!hoyeahhhh

Soalan kedua plak ni.....haaaa....hat ni yg tak tahan...baru ja kawen sebulan orang da tanya bila nk ada anak ni...dah lekat ka belom...da lekat ka belom...ishk2...makcik dlu tawen2 trus melekat tau takkk....so what makcik?!!....tu semua soal rezeki Allah nak bagi....lmbat ka cepat tu reja Allah....kita hmba Dia Ni hnya boleh rancang ja lah....apa yg penting kena byk brsabaq....n orang yang tak berkaitan tu silalah jangan duk tnya byk2 soalan sangat kat org2 yg baru kawen tu....baru kawen sebulan duk tanya...duk tanya....takdak reja lain ka?!

Soalan ketiga....soalan ni pun leh tahan gak best dia...anak first baru ja lahir brpa bulan...da sebuk tnya bila nk tmbah anak lagi...adoiiiii makcik....pernah dengaq psai family planning dak?!!!

So soalan2 ni bagi aku takyah la duk bizi bodi tnya org...rsa mcm inappropriate pun ada.....cuba org kata mcm ni kat anak2 makcik yg tak smpai umoq 23 tu yg galak2 nk kawen tu...ishkkk awat anak hg merenyam sangat umoq 20 da galak nk kawen dah....haaaa....takka rsa nk pnampaq orang tuuu?stop being kepochi n nobody will hurt....jodoh tu rahsia Allah....sapa kita untuk menidakkannya.....
So sorry if dis entri berbunyi agak kasaq to anybody...didnt meant to hurt anybody's feeling...ok lah...gtg...babai...

posted from Bloggeroid

Tuesday, March 5, 2013

Hala Madrid!






HALA MADRID!
kesian ManU....
ManU x smpt beli reff la pulak.....

posted from Bloggeroid

Friday, March 1, 2013

friday night project

normally every weekend night..esp friday or saturday...i will spoil my skin esp my face so much....hari2 yang esoknya kerja harap maklum malas nak cara ke muka la bla2....just clean..tone n moisturize ja...so kalau weekend sempat la...cleanse la exfoliate/scrub la...masking la...bla bla bla....
for masker i got few of my fav selection...bird nest..choco..macaron&tea...n not to forget my fav PMC(Pure Marine Collagen)...
tapi malam ni decide nak pkai yg bird nest ni...lama da tak pkai ni...so before perform my Ishak prayer...sempat letak jap masker ni dalam freezer..bgi ada cooling effect sket....hoiiii...baru sejuk da nyaman ja rasa....tak caya sila la try...


 ni lah dia masker bird nest yg ai pkai mlm u ols...best woo!!

ok lah...step by step to pamper our skin...

1) cleanse by using proper cleanser according to ur skin type...

2)exfoliate/scrub to remove dead cells which can lead to dull skin tone....do it twice per week should be okay then..

3) put ur mask on....in my case i usually sleep with my mask...

4) wake up in the morning..rinse my face...n rasa muka fresh sangat!oh bahagianya.....



shabby chic......

suddenly fall in love with shabby chic deco....old furniture but with soft touch can definitely turn my eyes ON!














some ideas on how to deco in shabby chic style!
super nice rite?!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png