Agoda


Tuesday, January 29, 2013

Who nids Mekdi @McD?


Who nids Mekdi or McD when u can hev dis delicious burger bakaq at cheaper price...n much more delicious!
I guess burger bakaq have become a phenomena to all Malaysian!
Hell yeah...bertepatan dgn aku yg mmg tgh boikot Mekdi ni kan...
Ni yg aku try ni burger bakaq dkat Jitra....betoi2 tepi Nasi Royale Jitra..nama dia Oppa Grilled Burger kalau tak silap aku.muda lgi owner dia ni...dia run sorg2 kot sbb aku nmpk dia sorg ja...adik la yg suh aku try kt situ...amek yg single ja tpi amek yg cheesy...mak aih..single dia smpai aku xleh nk nganga...rsa dua kali ganda tinggi dari double cheese burger mekdi...patty dia gila tebai....dah la sedap...cheese double...murah plak tu...baru RM8.90...murah dak...murah dak?
So sesapa area jitra leh la p try kt stu...tpi jgn la tamak ya..nasik royale nk makan burger pun hg nk makan...kompem la hg rsa muak cik oiii....
Ok la...gtg....

Xoxo

posted from Bloggeroid

Saturday, January 26, 2013

Food lately

Char kuey tiaw parit my fav!
Delicious siput belitong...srooot sroot
Yummylicious kepah...nyum2

Where to find?
Penang of coz....

Home sweet home

Now i'm back to my hometown...jitra...but without hubby by my side....
Ya lah...he's a bit busy wif his works lately...while i'm quite free lately as our plant is currently planning for shut down dis comin CNY...yahooo!
Well at least i can have enuf sleep n rest without thinkin any of my equipment will break down in d middle of the night or during holidays time....yeayyyy...suddenly i think i love dis job...hahaha....
Well....bein at hometown esp in jitra or alor setaq area is d best thing ever....where u could find a pulut sambai...or pulut wif ikan masin for breakfast...hahah....i guess my siamese blood stil not too diluted rite?!not only dat...u also can find cute wedges...flats from thailand at cheapooo price....jgn jeles...esok nk p tgk lah....nk p usha2...
Tadi after my fren's wedding ceremony...trus straight back to jitra...wat facial...yeayyy best...only cost me 30bucks....nk dpt kat penang yg best mcm ni siap xtract white n blackhead siap pkai vacuum lgi jgn harap lah....nsib laki tak balik skali...kalau tak mati dia boring tgk bini dia ni gateiii nk berfacial bagai...
So esok pgi2 ingat nak p bfast pulut sambai or pulut ikan masin lah....anything pulut lah...dengan harapan baby dlm perut ni kulit cantek mcm siamese...muahahah....

Muka tak leh blah sbb kena drive blik sorg2...

posted from Bloggeroid

Thursday, January 24, 2013

Ishkk

Kenapa ngn bloggeroid ni?publish pun xleh..penat karang pjang pjang..laju laju

posted from Bloggeroid

Tuesday, January 22, 2013

DIY wood pallets

tak sangka kan wood pallets bleh jadi mcm2 kegunaan kan...
kalau la aku ada 4WD da lama aku cilok kat mana2 tpt yg buang ja wood pallets tu...
jom tgk what we can do with the wood pallets....

as coffee table

 as sofa?sofa ker...boleh la..stack up then put some cushions

as rack...cun jugak!cat puteh pun lawa 

 as bed frame...

kids bed frame...ala tomey2 

 rack/cabinet

bla bla bla 

as tempat tanam sayoq...ko hado?

all pictures courtesy to homedeco2u.com

Monday, January 21, 2013

awesome sabah

assalamualaikum...

rsa p sabah da berkurun dah...cita pun mcm da basi...but who cares kan?mst ada jugak apa yg awesome nya sabah kan..kan..kan?betoi dak?dari kaca mata aku seorang yg suka travel n at the same time masih pekin n control bajet..ye lah..baby will comes out soon...so mst la nk kena prepare utk Amir&Alia Jr kan?
nak membazir tu xleh la sangat...berbelanja ikot kmampuan ye noks...
apa yg awesome nya sabah?!!
kalau tanya aku..of coz i wil go crazy over the beautiful islands....serious tak tipu...dah la they have the best coral..tu pun sekadar aku p pulau yg dekat KK ja..tgk la in nx two years bila baby da besaq..mayb plan to go to Semporna plak...hoihoi...tak sabanya....heee bestnya island hoping!!!sapa suka jugak angkat kaki...jom kita rmai2 serang SeMporna yuk!
well dis is my third time p sabah...stil tak jemu2 jugak...serius!dis time p sebab kezen aku anak maksu kawen,si Hana...so alang2 da p kenduri tu kan..lajak skali lah bercuti bersama kaum keluarga tersayang...hewhew...6 hari kat sana...seronok!puas hati den ni haaa.....terus ilang stress2 keja haaa...
 ni kat jesselton...
before island hoping!


 budak cenggeng yg nk kena luku ngn maktok dia!

 anak sapa lani?nk pkai life jacket pun kemain nk nanges ja!

 macha n abg ipaqnya!

 otw to kundasang!

 makan durian sat!

 zakwan2...







 adik bermanja dengan angah dia!

 morning view at kinabalu pine resort!
top of Gunung Kinabalu

 cantek kan?

green n peaceful!

Why i choose fully breast feeding?

Yeah...first of all...dalam Islam pun da tuntut untuk kita susukan anak kita dengan susu kita sehingga lah anak kita ckup umor 2tahun...tpi kalau susu xdak nk wat mcm mana kan?
Ermmmm......mcam mana kan?ckup ka just bg ebm ja tak tmbah fm?
Well...aku ni beranak pun xlagi..tpi based on my SIL yg fully bf aku pnya nephew smpai dua thun...n based on colleague aku sorg ni...ckup tak ckup sebenaqnya depends dengan kita...mcm2 supplement ada lani....and diorg pun ada motivate aku....nk fully bf ni kena self motivated sket...sbb org2 di sekeliling kita yang tak paham psai kebaikkan susu ibu ni dia akan sentiasa encourage kita utk campoq dengan fm...tak ckup la..ksian baby la...mcm2 la...
So abaikan ja lah..pekak kan ja lah telinga...tak kuranggg jugakkkk ada yg wat muka bila aku kata aku nk fully bf.....nk ja aku ckp wutdeheck...tpi lantak lah...lain org lain pemikiran dia...lain jugak cara nk besaqkan anak msing2..
Yes...zaman mak2 kita dlu byk yg kita ni dibesarkan guna fm...berjaya jugak kan?mama aku pun ckp...ktorg 4 beradek minum dumex ja dr kecik....
Tpi kena pham....zaman tu mana ada pump2 tetek yg canggih manggih mcm lani....lani mcm2 ada...bila mampu tu...aku rsa tak slah kan kalau kita invest utk anak kita....lgipun khasiat susu ibu ni xdak tandingannya...kena ingat lani mcm2 penyakit ada...itu la ni la...so aku dpt tgk la perbzaan baby yg fully bf ngn baby yg minum fm ni....kalau baby yg mnum ebm ja...system immune bdan dia kuat compared to yg campoq2...kalau tgk baby yg consume fm ni selalu demam2 la...cirit birit la...kulit sensitip la...so menda ni semua terpulang kepada individu msg2....
Insya Allah...hasben pun support aku nk fully bf...siap nk sponser lgi medela freestyle...hoyeahhhh....
Seronok.....
Tenkiu en suami....
Sekarang ni tgh tggu survey dr London brpa harga medela freestyle kat sana...
Why medela freestyle?of coz la sbb medela fs ni double pumping....means dat suction n pumping system dia lagi bgus....mksudnya boleh perah dua2 belah breast dlm satu masa...kan senang tu....and dis pump also ringan...senang la nk bwak p ke kilang kan...
So xdak la alasan kata ssh la..apa la....nk seribu daya...xnak seribu dalih..yg penting...mental kena kuat n berdoa selalu kt Allah supaya dikurniakan susu yg mncukupi utk baby nnt....

So ni lah dia pump idaman ku....

posted from Bloggeroid

Saturday, January 19, 2013

I hope....

I hope everyday is weekend...
Where i can enjoy at home....
Doing nothing....
Pampering myself at home...
Watch muvies....cooking....n DIY whatever i wish to do!

Auwww.....abg beto!


Ya i know...xoxo....watchin istanbul aku datang again while waitin for hubby to come home n help me wif my DIY stuff...

posted from Bloggeroid

Friday, January 18, 2013

DIY project..

Diy simple2 ja...
What u need?

Botol sos yg da abeh digunakan....cuci n keringkan...
Ribbon
Flowers.tak kira la fake ka real ka.up to u...for me..dua2 suka...but save bajet beli la yg fake one...
Glue gun...ni utk lekatkan ribbon or bows kt botol sos tdi...

So hasilnya....
Tadaaa.....

Senang ja kan....no nid to spend ur money to buy bekas or pasu bunga bgai...using botol sos pun da menarek kan....

Sejak dua menjak ni backpain makin mnjadi..ya lah...nk enter 7months of pregnancy da pun...any tips to reduce my pain?
Esok weekend...ada DIY yg lain pulak...nk try deco rumah ala2 shabbychick...cess....shabbychick la sangat kan...
Gtg...

Xoxo
posted from Bloggeroid

Wednesday, January 16, 2013

Supper tonight


Vanilla drink n kit kat

Errrrr

Rainbow cake wif cheese topping....

N dont forget all the pregnancy supplement....

Gud nite people!

posted from Bloggeroid

listen listen listen...

Amek la hg kak pah oi...tu la....nk ckp tak pikiaq dlu....nama ja degree level.....malu kak pah oi...malu....satu malaysia malu dengan hg ni....

Listen listen listen listen kak pah listen....
When i speak...u listen....
Kucing ada masalah...anjing ada msalah...tpi pling byk msalah jerung or jaws...u know jaws?

Wut de heck kak pah oi?
Apa kena ngn hg ni kak pah....dont ur parents teach u d word respect?!!
Mmg patut pun hg kena parodi...
Wut u call urself...presiden suara wanita satu malaysia?oh my...please!u want to represent me n others?sorry....i'm affraid all the women in malaysia dont want too!!!even cats...dogs or jaws dont want u to represent them....
Y?bcause i never see such an arrogant person like u....do u think this company only belong to ur fav government...or BN?n others who didnt support the government side didnt belong here?kamon lah....enuf wif dis stupid ideology....we kinda of sick listen to this kind of answer been given by people like u....come again...are u dreaming of becoming the next politician?ask urself..who's going to vote for u with dis kind of attitude?blurghhhhh....
Shame on u kak pah....n also shame on d others yg seronok dok clap their hands while dis lady keep on smashing that young lady in a rude wayyyy....
N for those gov supporters....please dont give us this kind of answer sbb kita semua as malaysian citizen nk yg d best for our country...for our kids...nobody wants a bad thing for our country....susahlah...kalau apa menda yg kerajaan buat smpai xboleh ditegoq n diperbaiki..baru nak suggest dah kena halau p negara2 lain yg kita bg contoh baik dr segi tu ini....bab harga minyak tinggi dr negara pngeluaq tu dok simpan...hat yg murah dr negara bukan pengeluaq minyak boleh plak dok compare ya?kalau mcm tu smpai bila pun xmaju...sbb kerajaan selesa sgt....xdak org pun nk say NO kalau ada dasar2 yg tak brapa betul...
Afterall kata negara democracy.....tahu kot apa tu democracy kan?
Suh pasni jgn duk otak sempit sangat...asik2 solution dia sruh orh blah dr negara ni...apa hingat negara ni abah kau yg pnya?!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, January 14, 2013

la tahzan

Always my best theraphy to listen whenever i stress or sad..

La tahzan...bersabar lah wahai hati...sesungguhnya Allah bersama kita

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sunday, January 13, 2013

My baby...

Hi mama n abah....


Cheese!

Heee...senyum plak baby mama n abah ni kn....heee...gewamm ni...pipi mcm toing2 kan....
So kiut.....dah la senyum....mcm tau2 ja org duk teropong dia kan....
Okai baby...pliz take care...jgn flying kick mama kuat2...
Mama n abah cant wait to see u lil precious...
To shower u wif lots of love....
Till d next teropong session baby boo.....

Xoxo,
Mama n abah love u baby boo...

posted from Bloggeroid

Monday, January 7, 2013

andaiku bercinta lagi

Ok noks....mak jemah sedeyyy tau tgk videoclips ni...hati dan perasaan mak jemah meronta2...ohhh no...kalau laki mak jemah...agak2 dia nanges mcm ni ka idak?....
Tpi kan...off topics sat...mak jemah rsa lagu ni patut menang vocal trbaik msa ajl hr tu...boring lah mak jemah asik si awan nano nano nano tu ja menang....xkoser mak jemah!
Pastu lagi satu kalau dgaq lagu ni...mst mak jemah terbayang muka syamsul yusuf tu...sbb lagu ni kan ost cita ameera kan...ala yg dia brlakon ngn rita...yg rita xleh ada anak n dia suh syansul tu kawen ngn zarina yg saiko gila tu....
Mana nk cri wei laki mcm tu....
Oklah...
Dah2 la melayan perasaan....
Bebi dlam perut asik duk kick boxing mama ni apa cer?kena tempias mama dia yg duk feeling2 layan lagu ni ka...
Ok lah...chow...
Babai

Published with Blogger-droid v2.0.9

Thursday, January 3, 2013

I'm 25weeks. ..

Mama...i'm 25 weeks now....

Baby, please be strong....mama will always pray for u my dear baby boo..

posted from Bloggeroid

Wednesday, January 2, 2013

Shoppin haul for a brand new year

Bukan nk membazir...tpi di awal kesempatan thun bru n bila duet bonus masih berkepuk2 eloklah duet tu digunakan utk mbeli berbagai2 keperluan rumah....
Contoh2 nya;


Bed sheet baru...kena pelbagaikan collection...lgi pun aku mmg nk sangat yg plain mcm ni...bukan sesaja nk memebazir mcm syaitonnnn nirajimmmm k...


Frame gambaq from daiso...lima hengget ja yuuu


Baju preggy...mcm xdak beza ja bju preggy ka dak....muahaha


Half moon beads shawl...murahhh siot...rm50 ja sati..selalu pling murah pun aku tgk on9 n kt uptown rm75...so i save a lot right?


Last but not least...my routine skincare product...clinique!wajibul ghunnnah ni...stock dah abeh yuuu...

So sekian....
Report beli brg2 bebi tak keluaq lgi...stay tune....

Xoxo

posted from Bloggeroid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png