Agoda


Wednesday, December 11, 2013

kisah paul walker

Bila baca status membe2 kt Fb baru tau sapa tu Paul Walker..ohh mamat Fast N Furious…pastu ckp kat laki aku…
“b, mamat Fast n Furious tu mati…”
“yang mana?”
Pastu terus aku tunjuk gmbaq Paul Walker
“psaipa?”
“eksiden katanya”
“ohh tak best la nnt FnF…main hero xdak”
“ohh ya ka..”
Aku ni a bit blur2 lg2 bab2 wayang cita2 mcm tu Jhonny Depp ka Brad Pitt ka aku kenai laa…tu pun sbb Jhonny is hensem…ehhh…
alaaa…tipu la kalau kata aku tak amik port bab2 retis2 ni dulu….tp aku lgi kasik layan music dr movie…pulak yg aku layan selalunya lagu2 rock….carik la dlm playlist aku hatta dlm note 2 aku ni skali pun…penuh ngn lagu Incubus…Radiohead..Hoobastank..Lifehouse dan tak lupa jugak Maroon 5…mcm2 la…tp mainly 3 bands yg terawai aku sebut tu lahh….tak terkecuali lah aku ngn menda2 lagha ni…tpi lani aku da jarang dengaq music…kdang2 boring aku dengaq la layan la Incubus…radiohead…sedas dua…tpi lani lebih lagi tertarik utk dengaq lagu2 nasyid yg konsep ketuhanan mcm hafiz hamidon tu…ada la lagi dua tiga yang aku suka…but as time flies…I’m getting older n I can see how my view change day by day…kalau dulu head banging pejadah la sambil wat lab report..pastu mencarut2 dalam lab report tu…kiranya kunun dapat ilham la kan…cuba kalau dr dulu aku dengaq nasyid  masa wat lab report..ntah2 lab report aku lagik gempak…hewhew…ntah lah…
tetiba I came across another friend’s status…
“why we should be sad with Paul Walker death..he’s nothing to us”
I can see her point..why on earth we should be sad with his death…biasa la setiap yang hidup pasti akan mati…n dri point aku..yg kita ni sedeh2 n emo sgt pehal la kan…dia mati..so what…abeh sgt takdak la FnF kan….korang tgk org Palestine kena bomb sana sini..tembak sana sini..ada sedeh2 mcm tu tak?ada yg lagi best siap sumbang lagi duet utk saudara2 kita kat Palestine kena bunuh bagai…makan McD mcm xdak rasa bersalah bagai…tp tu lah…depends ngn org lah…aku ngn McD mmg sudah berpatah arang…biaq la org kata aku ni kolot ka apa ka sbb konon2 nya boikot ntah hapa2…well at least I stick to my point…I will never ever let my money kill my brothers and sisters in Palestine…n dats it…serious aku sedeh n terganggu bila tgk anak2 Palestine yg mati terbunuh..mak bapak ilang anak depa…meleleh ayaq mata tux yah ckp la…tu campoq plak yg kt Syria nun…haih laa…
So apa kaitan Paul Walker ngn Mc D ni? Kaitan dia…masa hampa tgk saudara2 kita kt Palestine ,Syria, Myanmar dibunuh  dengan kejam..hampa rasa sedeh tak mcm mana hilangnya Paul Walker??
Oklah..better sambung back my kerja…masa lunch nk abih dah…


Assalamualaikum…

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png