Agoda


Tuesday, November 26, 2013

before n after

Sebelum dan selepas….
Dulu sebelum kawen tiap2 malam wajibul ghunnah brgayut dulu sblum tdoq pling sat pun 15 minit….
Lani selepas da kawen…ckp kt tipon hal2 penting ja
Aku:hello…u kt mana?
Amir: I kat site…awat?
Aku: da mkn?
Amir:dah…
Selalu dia takkan tnya aku balik da mkn ke belom sbb dia tau kompem bini dia takkan skip meal pun..nak2 jd penyusu tegar ni….muahaha
Amir:awat?
Aku: I lambat skit..amik Adriana ok..
Amir: tu mmg keja I kot…
Aku: haa..mmg pun…kalau tak larat mask..u tapau apa2 leh tak?
Amir:OK…
Aku:ok lah..babai now
Amir: bye..
Lani cakap x smpai 2 minit aku rasa…mcm tu la bila da kawen…
Nak cakap apa pjang2 kot fon…blik  umah membebel pokpek depan muka dia..lgi feel…
Dulu sebab takdak dpn muka…tu duk rsa rindu dendam….ehhh…
So takyah la nk terasa bagai laki korg tak romantic mcm sebelum kawen ka apa ka..sbb kita sdri pun bila da kawen jdi mcm monster inc jgk…n lagi satu kalau da nama pun laki melayu mana ada istilah romantic2 ni…abeh2 sgt romantic pun kt umah ja..tu pun ada makna…nk umpan apa2 la tu…bila umpan da mngena kena la cpt…fast n furious al maklumlah ada anak lani…..hoho…
Oklah…entri merapu sat…


biasa lah..ini lumrah dan hakikat...lelaki melayu mmg tak romantik!

men vs women...












picture courtesy of encik google!

Friday, November 22, 2013

Macam cantik jer..macam nak jerr


Disebabkan my fav chef ni lah aku rsa aku salah pilih course masa stadi dulu kt uni..
Disebabkan dia.ni lah aku selalu berangan nk walk in pantry yg penuh dgn spices n herbs mcm dia pnya...pompuan lain berangan nak walk in closet bagai..aku takmau yg tu...aku nak ni jaa
Semua sebab dia....


Mcm ni jer...
Mcm cantik jer....
Ulang ayat atas smpi lebam


Mcm comel jer...
Sila ulang ayat di atas hingga lebam...

Aoklah...chow...
Assalamualaikum...

posted from Bloggeroid

Cara menghantar stock susu perahan ke rumah babysitter

Wahhh...kemain pjg berjela tajuk entry..aku yg type ni mcm seriau ja takut tak cukup column utk type...ehhh...

Oklah...disebabkan aku skrg ni unpaid leave utk bbrpa hri sbb nk jaga Adriana..so aku da listkan da bbrpa entry yg mmg aku patut kena wat utk panduan mama2 kat luaq sana...bajet mcm la ramai sgt mbaca nya..sebenaqnya...aku da janji dgn Mas...kawan aku dr darjah satu lagi nk update hal2 brkaitan bf ni...so janji ditepati okeh! Ohmai...intro merapu...

Oklah...back to d tajuk...
Sebenaqnya...utk aku...ni aku la kan...aku akan hantaq stock susu aku buh dalam botoi siap2...kiranya aku siap2 wat numbering kt cap botoi tu siap2..guna zebra pen ja..ya2 ja p MR DIY nk cri sticker cun2 nk tepek bagai..sudahnya tak jmpa..dah guna zebra pen sudaaa....

Let say mcm Adriana ni average dia minum kt rumah pngasuh dia dlm 4 botoi...n avg skali dia mnum dlm 3 oz..roughly la kan...

So aku wat la numbering tu kan...numbering tu bukan saja2 gatai buat okey..
So utk stock susu ni...biasanya 2 botoi aku akan bekalkan susu yg dah dinyah bekukan...kiranya susu yg aku bekukan la..yg stock simpan dlm deep freezer tu...
2
Another 2 botoi...stock susu yg chill relax2 ja kat peti ais bwah tu...kiranya...stok yg aku perah a day before dat...yg ni la aku akan hantaq...
So based on aku n pmerhatian2 aku trhadap methods org2 lain...maka susunan aku pnya stock susu adalah mcm ni
1) stock susu beku (ebm)
2 ) stock susu chill yo
3) stock susu beku (ebm)
4) stock susu chill yo
5) stock susu chill yo* yg ni depends la..ada stgh2 org ank depa kuat mnum susu..

Sebab apa dua last tu stock susu chill yo jer? Sebabnya kan kalau anak tak mnum or tak usik...stock ni boleh simpan utk dibekukan...tpi kalau stock yg beku n dah thawed tu mmg takleh bekukan balik...wajib abihkan dlm masa 24 hrs...

Reason why aku hntaq botoi byk2 mcm ni? Kenapa tak hntaq ja dlm plastic ziplock tu mcm sstgh org buat?
Sebabnya aku nk mudahkan bbsitter...mcm aku...aku just sruh dia bilas ja..nk cuci lebih2...aku akan cuci n sterile kan kt rumah...n lagi satu kalau dia guna satu botoi ja..mana tau tym2 dia kelam kabut tu...pastu anak korg menangis gila2 nk susu...susu plak da habeh n dia takdan nk basuh elok2 botoi td...tak ka naya ja..sudahnya..susu korg tu might be contaminated. ..oh no!! Its a big NO ok...perah susah2 then senang ja contaminated mcm tu ja...tak ka rugi...biaq kita susah skit xpa..asalkan mutu n kualiti susu kita tu trjamin...n baby kita dpt yg trbaik!!

Lagi satu...sebab tu aku suka msukkan dlm plastic zip lock aku tu 6 oz terus...kiranya utk 2 bottles...so sapa yg anak dia mnum 4 oz sekali hadap...boleh la simpan 8 oz siap2 dlm plastic zip lock tu...tp make sure guna yg 12 oz la kan...by this way jugak...korg bleh jimat pngunaan plastic zip lock korg kan...

So bila semua da setel msuk dlm bottles ikut numbering...maka simpan la susu2 tu dalam cooler bag...n jangan lupa letak ice pack...at least 2 or 3 ketoi...mcm aku...utk 2 bottles last tu biasa aki mntak bs dia letak dlm peti ais rumah dia...kira tumpang sat la kan...

Ermmm apa lagi ehh...rasanya tu ja kot...
Kalau ada apa2 lagi yg nk tmbah nnt aku update lain...lupa kdang2 tu...nk kena cri ginko bilaboa makan bgi kurang lupa skit..
Ok lah...nk tdoq ni...
Pendek kata...maju lah susu ibu utk anak2 kita...



posted from Bloggeroid

Sunday, November 17, 2013

Babysitter

Sekarang ni I was quite depressed bila ckp psal babysitter...yalah...the existing one da tak larat nk jaga Adriana sbb dia pulak preknen...terkenan ngn Adriana...nk baby pompuan katanya..
Ni pun pagi tadi...papa dia hntaq Adriana smpi tgh hri td duk reyau...kalau aku pun aku tension...dah la pening preknen...haih la...now I have to find a new one!! And I have to make sure Adriana is comfortable with her new babysitter. ...ye lah...mek kenit ni mana mau kt org...nk mama n papa dia ja...ngn maktok dia pun lama2 bila dah cam bru mau....ni kan pulak mmg totally x pernah tgk muka...lagi la..

So any ideas how to overcome this matter? Aku da stress ni...terpaksa unpaid utk bbrpa hri ni..or mayb sminggu ni utk cri bs yg sesuai...n bg Adriana comfortable ngn new bs dia...

Haih la anak....kenapa la kamu mcm ni...pening mama tauuu....

posted from Bloggeroid

Saturday, November 16, 2013

Adriana Arissa


Membaca lah sayang....mama will never say NO if u want to buy books for your readings....
Mama n papa pray dat u will always be a good girl...good daughter...good muslimah...

posted from Bloggeroid

Friday, November 15, 2013

Nothing



Oh hai...mama saya tgh happy dis time...sbb dia bru ja dpt all her pre order NYX cosmetics...abeh semua lippies tu dia try...cewi gila kan mama saya ni...


Nnt satu hari nnt bila saya da besaq skit...saya nk main kaler2 muka ngn mama saya...I guess she will loves if I join her...hehehe...


Semua lippies kaler yg mama beli ni best2 giler...semua saya da tgk mama try kt mulut dia....so cantek!
Mama kata dia nk wat giveaway utk readers blog ntah hapa2 dia ni..stay tune okeh!

posted from Bloggeroid

Thursday, November 7, 2013

kelebihan tablet garlic shaklee

Kebaikan tablet bawang putih shaklee

elakkan pertumbuhan cancer cell.
anti aging
turunkan kadar cholesterol
redakan stress
hilangkan tekanan darah tinggi
tingkatkan insulin darah bagi penghidap diabetes.
lumpuhkan radikal bebas yang menganggu system imuniti badan.
detoxifer
menjaga stamina tubuh
merawat gastrik dan angin
rawat asma/ batuk/ selsema
atasi ubati sengugut
ubati luka (anti fungal)
calcium n potassium source
kurangkan PMS
sebagai detoks-menghalang logam2 berat dari merosakkan hati dan ginjal dalam badan kita.
antibiotics semula jadi
menghalang allergics



kenapa tablet garlic Shaklee?
sebabnya...garlic Shaklee ditanam secara organik...tak guna pesticides yg berbahaya ya..which means sgt bagus utk kita semua...

sapa yang perlu amek garlic shaklee ni?
  1. individu yang amik berat pasal kesihatan untuk jangka masa panjang.
  2. pesakit darah tinggi, kencing manis dan kolesterol tinggi.
  3. individu yang rasa ketakhadaman mcm pedih ulu hati, kembung, gastric dll.
  4. individu yang sensitif..allergic..resdung..asthma..hepatitis
  5. pesakit jantung.
so...kalau ada sesiapa yg nk cuba garlic tablet dri Shaklee ni boleh directly sms/whatsapp saya 0133363775

Tuesday, November 5, 2013

Nursing cover for sale

Salam dear mommies n readers...

Kat sni...ada nk juai nursing cover...so korg xdak la masalah nk nursing baby korg msa kluaq kt mall ka kedai makan ka...
Mmg no problemo lah guna nursing cover ni...


So temporary ada 3 design ja
Harga...Rm38...but now sempena MAAL HIJRAH NI...ONLY RM35...
POSTAGE RM7 (SM) RM10 (SS)
so sesapa nk beli boleh directly msg/whatsapp kt num ni ya 0133363775

posted from Bloggeroid

Sunday, November 3, 2013

rumble tuff review by video

 
 
for those yg still tertanyaa2 mcm mna Rumble Tuff ni berfungsi..please watch this...
 
n bgi yg berminat nk beli pump ni...sempena dgn Deepavli n Awal Muharram ni...kami Arissa Mama n Baby One Stop Center ada wat sale...
 
klau brminat boleh trus sms/whatsapp ke 0133363775
yg nk tpi kurang kemampuan pun dunt worry...kami ada wat pakej instalment dua kali or 3 kali...'bila da abeh byaq...kami akan pos kepada anda semua:)

Friday, November 1, 2013

Petai oo petai


posted from Bloggeroid

my baby shoppe

hi all

since da terjebak dgn breastfeeding ni...sejak tu tetiba berminat utk jual brg2 baby esp brg2 breastfeeding....feel free to like my page: Arissa Mama n Baby One Stop Center
untuk yg mmg tgh cari2 pump2 Rumble Tuff...dunt worry..saya pun ada juai...nk byaq instalment pun boleh...bil da abeh byaq sya akan post kan...harga?dunt wori...d best in town...
kalau nk beli yg set  pun ada...dunt worry!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png