Agoda


Sunday, May 12, 2013

Ber teppanyaki la kita

Setelah sekian lama xmasuk dapoq dan beraksi...
Smalam tetiba tgk gambaq teppanyaki trus rsa meleleh2...so pg ni masa mama nk kluaq...psan la taugeh...sawi sekali...
Dalam hati yes...satg nk wat teppanyaki version alia....huwahuwa...


Ni version ante punya suka lah...dulu aku xsuka pun teppanyaki ni sbb aku pernah makan kat mana ntah xsedap pun...rasa mcm ekeleh....goreng ngn kicap pun ko cas aku berbelas2 hengget.....kejadahan apa kah itu? Dah la guna togeyyy ja kot...
So yg ni aku wat buh ngn isi ikan dorry ngn tokua...tokua tu apa? Sila gugel kamus org utara naaa...alaaa....tauhu laa.dua2 ni aku grill sat kt atas mama pnya non stick pan yg tak berapa nk non stick dah...buh la minyak sket...then masuk garlic yg da dipotong2 panjang....aku masuk ja kicap maju mama aku...pastu buh black pepper sket...
Then sayoq sawi tu batang aku buh dulu..bg msak sket...baru aku buh togey n daun bawang....mama cari daun kucai xdak...so daun bawang pun belasah la..masak 10 secs mcm tu tutup api..aku tak suka togeyyy tu lembik sgt..nk crunchy2 sket...so sbb tu aku buh atas api sat ja..
Rasa?
Lagi sedapppp dari yg aku makan dulu...
Kakau xmau guna isi ikan boleh ja guna isi ayam...start keja ni boleh la aku masak ni...simple pun simple kan...dari aku kena makan makanan yg xsedap kat cafe ibiden tu...lagi baik aku masak sdri...delicious n healthy lagi haaa...
Ok la
Chow sin chi
Assalamualaikum

posted from Bloggeroid

2 comments:

  1. tul tu..mmg patut kena masak pon..kantin kat ibiden lauk tak sedap..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tekak xkena la kak...xleh nk telan kadang2 tu..gagah jugak...ni nk kena start masak blik dah ni...nk kena make sure dpt supplement yg bagus utk stock susu kan...kat ibiden sawi pun ssh nak ada..kalau ada pun kompem xlalu haa

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png