Agoda


Sunday, March 17, 2013

Tired....

Hari ni seharian duk kat umah...mentang2 la mama mai umah...lagi la aku ni ngengada tak hengat..pas subuh tdoq balik...smpai kul 9.30. ..mama kejutkan bfast...mama msak bihun goreng n nasik goreng...balance nasi semalam....oiiii...ngengada nya lah kan...pastu msuk baju dlm washing machine...biaq ja machine mnjalankan khidmatnya kpda tuan yg dikasihinya...
xckup ngn tu msuk blik...sakit kepala...sambung tdoq balik....pastu...kui 11.30 bgun balik...mntk Amir kutip kain2 smlm yg bru kering...smlm kan ujan sket2...so bju tu xla berapa kering....menimbun baju...dua kali basuh semalam aku kena lipat...lipat ja lah pasrah kan...tu pun ngengada..makan mama masak semua....
Dia tau anak dia ni bila kol ja mlm2 asik makan luaq..makan luaq...sbb sejak sminggu ni...bila aku msak ja...aku rsa mcm xlalu...rsa mcm xsdap....rsa mcm2 lah yang tak...bila tengok Amir mencekik..mcm berselera..tak tau la kalau nk amek hati aku ka apa ka...aku yg makan msakan aku yg tak berapa kick sejak dua mrnjak ni pun rsa smcm..kesian plak aku kt laki aku...mayb sebab da sarat2 ni blik keja ja bdan semua tak larat....nk msak xlarat...msak nasik goreng ngn pasta yg kacang pun xmnjadi apa kes ni alia?!nak nangis pun ada tau dak...
Tu yg bila angah xdak kat umah..mama mai sini...msak ja keja dia kat dapoq..hari ni siap msak mcm2 lauk lagi...ada yg wat stock utk frozen...alasan?senang..nnt aku balik keja...kuaqkan n biaq ja..pastu pnaskan guna microwave...Ya Allah...susah ja mama aku ni....tengok2 da penuh bahagian frozen tu dengan lauk2 dlm bekas utk sekali makan...mama aku ni mmg boleh wat food service utk frozen food da untuk org2 yg malas msak mcm aku ni....ermmm...sebenaqnya aku tak malas...cuma...hormone aku ni tak berapa nk betoi lately...hahah...untungkan jadi pompuan...boleh salahkan hormone...itu ini hormone..
Balik psai cita tadi...lpas ja lipat kain sebemban tu...simpan2 sket...kain yg baru basuh laki den la tolong sidai kan...den tak tahan panas...nk fitammm...sapa susahhhh.....lpas da kemas2 mkn lagik....hoyeahhh...makan ja keja aku..tp makan pun makan sikit2 ja lah...perut bila makin boyot ni...nk telan one shot byk2 pun xleh...makan sket2...tp berulang2...tu la aku lani...smpai la kui 3 pas mkn duk borak2 ngn mama smbil tgk tv...pastu excuse mntk kt mama...nk mandi second time sbb sakit kepala sgt...panas...pastu semayang...sambung tdoq...ohhh heaven gila...sedaq2 kui 5 laki aku kejut ckp mama da siap goreng cucoq udang plak...n she's going back to jitra...
Alahai....bukak mata ja mencekik...mencekik...tapi yg tak best nya...mama da nk blk....heee....tapi elok jugak mama balik...kalau tak dia penat masak ja duk sni...ksian kat dia...asik p umah anak menantu reja masak ja...tu la mak aku....yg menantu dia sorang ni laki aku tersenyum gembira n kekenyangan la kalau tiap2 kali mama mai...sebab apa?sebab dia tau dia boleh makan dengan mewahnya n variety nya bila mak mentua dia ada sini...menu lunch hari ni saja...puyuh goreng...kari nangka+daging no 2 tu...pastu daging no 2 msak asam..sambai belacan...sayoq goreng...bla bla...bla....dia tau kalau bini dia ni limited sket lauk pauk aku...hahah....tambah lani pulak...lagi la kan....
Apapun...big thanx to mama...sbb sudi mai melawat acik kt sni...msak mcm2 plak tu...smpai xlarat makan...ni pun satu hari memerap kat rumah...laki bini sama ja...xtahan panas pnya psal...yg laki aku ni mayb xnak kuaq rumah sbb tadi dia tgk aku ksian sangat kot...asik tdoq ja...penat kata nya....
Adakah due aku makin dekat?Ya Allah...Kau permudahkan la segala urusanku....
Amin Ya Rabbal Alamin....


Ni Amir p beli kt kedai sbb aku kata tingin nk makan magnum pompuan turun dr bumbung tu...hahahah....


Ni pulak lauk yang da difrozenkan oleh mama for us...Ya Allah..betul kan kata orang...kasihnya mak ni xdak tandingannya...tenkiu mama...we appreciate it so much....

Mcm ni la weekend aku untuk kali ini...smalam da bwak mama p pet house ngn queensbay...kira ok lah tu kan..

posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png