Agoda


Tuesday, March 12, 2013

JODOH

Bila cakap psal jodoh ni semua orang nak kan yang terbaik untuk diri masing2 kan…mcm aku ni ditakdirkan untuk bercinta dengan kawan baik sendiri…haaa sebelum kawan baik tu hampa tak tau mcm mana bermusuhnya kami…pantang tengok muka..ada ja nak gadoh..dia tak suka tengok muka aku..aku tak suka tengok muka dia..alih2 jadi kawan baik….n then the feeling grows stronger smpai la bercinta..kahkah…awai2 bercinta jangan tak tau..cakap pun hang aku…sbb da biasa kan..kadang2 tu kalau tengah melawak smpai lani pun dok hang aku..ishk2..tak semnggah betoi kalau orang tengok kami laki bini ni…
So setakat gadoh banggang2 ni memang la aku ni amek ati sangat la…sejak dari zaman duk gadoh dulu..laki aku ni stok memang lah suka cari pasal ngan aku…stok kalau dalam dewan kuliah tu saja ja cari port belakang aku..pastu bila lecturer tengah mengajaq kat depan…orang duk tengah concentrate dia selamba badak tendang2 kerusi aku…smpai hilang kosentrasi and momentum aku nak belajaq….tak ckup dengan tu kalau waktu lab aku tengah sebuk dengan experiment mula la satg mai mengacau aku…ada2 ja nak sakitkan hati aku…bila aku marah dia suka la…bila aku booo layan lagi macam2 dia nk kenakan aku..dasarrrrr….tensi mak tensi…tapi kalau tanya lani kompem la tak ngaku…semuanya aku yg kacau dia…pirahhh…pastu bila aku selalu gadoh ngan dia aku akan kata kat dia…hellooo..ni alia ok….nk cari psai aku mai la…bring it on!...hahahah…..ada aku kesah….so lagi la laki aku ni ngada2 mengacau aku bila aku declare war ngan dia….dalam duk declare2 war pun..bila quiz selalu ja mntak jawapan dari aku…thermodynamics selalu jugak la aku ajaq dia…baik jugek hati aku terhadap musuh aku ni kan….pastu dalam duk marah2 n gaduh2  kadang2 tu…bila nak printing apa2 tgh2 mlm kul 2 3 pagi…bleh kol aku mntak tlg printing kan…alahai…comel tak suami saya dulu masa jadi enemy saya?
Tu belom aku ajak dia jadi partner aku masa lab welding lagi…oh ya..jadi engineering student ni…biasanya class majority lelaki…so perempuan2 kena la cpt bijak mengambil peluang untuk berebut partner especially bila masuk lab or bengkel2 yang ganas macam welding ni….lelaki2 lain semua da mcm ada partner..so nak taknak aku kena la tebaikan muka aku ajak dia ni partner ngan aku…selamat la…aku kan memang tak suka welding..so untuk evaluation pnya kerja..dia yang tolong siapkan kat aku….ishk2..baik jugak dia ni…walaupun dalam duk gadoh2 tu…baik jugak mamat ni…puji dalam hati je lah kan…tapi tup2 dia report kat miss aku tak mau wat welding ni…cessss…mamat ni kenakan aku…sudahnya dalam terpaksa…si amir ni guide n ajaq aku mcm mana nak welding….sudahnyaaa malam tu aku tidoq awai sebab migraine kena welding…sakit oiii mata aku…pastu duk gelak2 kat aku smpai migraine la orang tu wat welding….cessss!!!
Dah bila lama2 asik berpartner and satu group ja..lama2 kami pun baik…..sebab beza umoq dia ngn aku dua tahun..so kami ni close la…agaknya sebab dia ni pun takdak adik perempuan kot..pastu dapat plak kawan mcm aku ni banggang2 alam…jenis mcm kasaq n pedulik hapa aku…terus kami kamceng…smpai la timbul la mcm2 gossip…siap lecturers aku pun duk tanya aku ada apa2 ka ngn si amir tu..masa tu macam takleh terima akai pun ada…mcm ehhh apahal ni…kalau sorang takpa…ni majority lecturer2 aku tnya kot…ahhh sudahhhh…..mcm ni pnya banggang2 alam dua2 orang ni nak berkapel…idakkkk laa jawa bnya….lawakkan….bila pikiaq balik…bila dah lama2 close tu macam2 la kan…tapi biasa lah lelaki…ego tahap dewata raya..nyampah aku….dalam duk berkawan baik tu da mcm orang bercinta kadang2 tu..bersms dua puloh pat jam….jeles la…pastu kata xdak apa2…wutdehell kan…
Smpai la dah abeh belajaq pun sama jugak..almost everyday kena tau wuts is going on with each orther..sehat ke dak…kadang2 mcm tak best ja bila xdengaq suara masing2…dat is how I feel la dat time…tpi mamat ni ego dia setinggi Everest….mcm ekeleh…ok fine..hg tak mau ngaku sudaaaa….so dis scene teman tapi mesra ni berlaku  almost 3-4 years…kiranya smpai aku smbung degree kat MICET balik…n ditakdirkan plak si Amir ada projek kt PPM  and nak dijadikan cerita jugak aku bergadoh besaq jugak ngan dia….n dat time aku mmg amek keputusan drastic…aku memang taknak amek tau da psai dia…even as a fren pun..lantak dial ah apa nk jadi pun…see….mcm orang bercinta kan….tpi still mamat ni tak mau ngaku….pigidahhh…..so bila dah lama2 aku tak amek tau psal dia…aku diam terus ja…mcm terus hilang la kiranya…time tu baru dia sedaq….time tu lah baru dia tau….yang dia tak boleh bila aku takdak…then terkedek2 cari aku..sms aku pun sopan2…mcm tak caya aku….dah la aku tengah final exam time tu….dua paper plak tu esok hari….meraung2 aku tensi ngn Amir…ngan dua paper lagik haaa esok tu…kalau tak silap aku paper Mass Transfer and Plant Maintenance and Inspection plak tu..nasib satu membaca…satu calculation..n luckily both are my favorite subject…n nsib jugak both paper aku score jugak..kalau tak memeyyy aku salah kan dia…pastu start from there la dia admit semua…baru nak admit sayang aku la blab la bla…ahhh lelaki…..egooooo la sangat….last2 tak tau bila nya declare…kahkah…mengarut ja kalau pikiaq2 balik…tau2 da bercinta..tau2 da bertunang….tau da kawen…tau2 da nk kuaq da baby next month….hahaha..lawak kan…kalau pikiaq balik….Cuma amir kata aku sejak2 bercinta tu kuat sentapppp…pantang salah sikit…kalau tak…BRING IT ON…BRING IT ON….cesss…haruslah sentapppp kan….
Muahaha…ni kalau adik2 Jr bilik aku kat MICET baca mst depa suh aku wat novel…kahkah…kalah budak setan..kalah adam& hawa…kalah sehangat asmara…kahkah…puihhhh…..
Bak kata Jr aku Tein or Boss…cpt la kak alia wat novel…tak sabaq nak baca..xdak lagi tau heroin nama Amir Firdaus n Alia Farhan…
Kahkah tein2…..lawak la….

Till then…kisah Alia Farhan & Amir Firdaus


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png