Agoda


Saturday, March 30, 2013

Checklist barang2 baby

So marilah kita listkan senarai brg2 baby yg wajib ada...harus ada..dan sunat ada....muahaha...belog aku da makin mak2 lately ni...cayalah....

Wajib ada:
Baju2 utk newborn 4 5 psg....belilah yg cotton tu...sejuk sket baby...
Mitten n booties. 4 5 psg jugak..
Alat2 mandi...
Lotion or baby oil...suka johnson n johnson...lagi2 bedtime story yg lavender tu...mmg betul2 theraphy nk tdoq...sekali2 ngn aku leh bedtime story jugak haa
Minyak telon
Barut utk baby~aku beli dlm 5 helai mcm tu
Topi kat dia 4 5 psg jugak...
Pastu kain napkin utk bedung dia nnt...idaklah baby tu tdoq terkangkang ja kan...
Diapers...beli la spare siap2..nnt kena p spital trus sua ja kt nurse brg2 tu...tpi aku duk p check kt klinik desa ibu n anak ni pun depa bg aku free sample huggies lg....xpa lah...awai2 ni kt hospital ni bg la bb pkai disposable diapers dlu...pasni kita go green ya baby...cloth diapers all d way!
Botoi susu...
Bantai2 dia...
Pastu yg lain2 beli la baju2 yg besaq sket...mcm baju aku prefer beli yg unisex so senang...adik abg..kakak semua bleh pkai yg sama...dasar cheapskate

Harus:
Stroller...kenapa aku kata harus bukan wajib?sbb ada jugak sound kt aku kata stroller ni bukan kewajipan..anak diorg xsuka duk lam stroller la nanges la...bla blabla...terpulang...msing2 ada cara nk bg anak masing2...for me...ni sangat wajib dan harus ada...stroller ni makngah baby nk belanja...tenkiu makngah!



Car Carrier utk ltak dlm...yg ni portable siap boleh enjut2 kalau xguna kt dlm keta mcm buai tu..aku beli ni kt jusco ja...aku kan cheapskate...


Baby carrier yg gantung

Ohoii mcm kiut ja kan ada bulu2 tu...

Baby cot...yg ni pun terpulang...ikut la korang...

Aku beli playpen trus..senang...nk main dlm tu..tdoq dlm tuuuu..

Breast pump..yg ni pun depends...kalau mmg da srtting nk bg fm...aku rsa xperlu kot beli menda ni

Sunat:
Baby playgym....yg ni tunggu baby bsaq sket beli pun xpa..ni beli pun xpa...xmau beli pun xpa..tp at least bila ada menda ni dpt la distract depa utk main2 sorg2..n kita pun leh wat reja lain kan...tp ni pun bgus utk prkembangan otak baby kita


Tenkiu pak usu sbb nk belanja baby playgym ni...
posted from Bloggeroid

Yg lain2 tu tak terpikiaq lagi...nnt kalau aku ada idea aku topup lgi ya..kadang2..otak jd blur2 sat...lupa da apa yg beli....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png