Agoda


Tuesday, February 19, 2013

clinique review

as requested by wida before...
tonite i will do some review bout clinique...
as you know clinique has been known as a very established skin care..cosmetics and fragrance world wide...
ya lah ya lah..melalut sudah..
mode nak blogging semua ke laut...

i'm recovering from my allergic reaction...been warded...uhuk2...i hate the feeling of being sick T_____T

so this is what i've been using for the past 5 years....gila loyal kan?!like serious i've been using this product for almost 5 years..since 2008 back then...
why i love this product?
i'd been using this product since 2008 where back then my skin is very oily...and got few problem with acne especially during menstrual momentos...ohhh i miss my menstrual moment!well setiap  kali bila guna this soap..i feel my skin is clear...smooth....n tak rsa sticky mcm ada sabun2 or what...usually kalau other facial wash tu after using 3-4 months mesti da rsa tak best..tapi with this clinique soap..tak pernah rasa mcm tu pun...lagi satu i prefer this soap type compared to gel type tu..tak tau kenapa!
so now..aku da tak guna yg oily dah...da guna yg number 2 kalau tak silap..dat one for combination oily skin...oh ya...clinique ni dia ada numbering dia untuk setiap product dia..aku pun tak ingat dah..sebab sabun ni aku selalu beli yang besaq gedabak ni..tak suka beli yg kecik2 3ketoi tu...kalau yg kecik2 tu cepat ja abeh n luak...kalau yang ni mau dekat 7-8 bulan baru abeh...selalu beli dekat mama ja yg kecik2 tu sebab mama prefer that one...
and for the toner pun...it really works well to wipe away your zits...sat ja korang da rasa jerawat korang tu nak kecut...suka2...yg toner ni pun ada dia pnya numbering jugak..right now..i've been using no 3...selalu kalau kulit aku mcm oily teruk sangat baru la aku sental betul2 guna toner ni...kalau tak selalu aku toner dengan sari ayu air mawar tu ja....hahaha...

so kalau ada sesapa yg rasa ada problem dengan kulit...aku suggestkan korang p la ke counter clinique tu...kat jusco ada..parkson ada...byk tmpat ada kan..let the pro analyse ur skin...n suggest u what u should use...

oklah..gtg...
tomorrow goin back to penang....
start da nak headache bila pikiaq psai kerja...

gud nite...

4 comments:

  1. kite pun pakai no 3 tu dulu... :) High 5!

    ReplyDelete
  2. Bestkan ily...rsa fresh sgt bila apply toner ni....lgi2 kalau apply kt zits tu...kecut abeh jerawat tu haa

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Gosh....I m so sorry...I forgot the price...for the soap...its around 60+ n for the toner 200ml cost me 80+ ...sorry lupa price dia sbb jrang sgt beli...nk tunggu abeh guna ni pun takes time...hehehe....yg penting....worth spending for this two skin care

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png