Agoda


Tuesday, June 26, 2012

next dating2...

Hoyeah...nx dating2 kt dermatologist unit....
Diorg nk check ada apa2 reaction tak bdan aku dgn ubat yg diorg bgi..
Aku tak pandai bab2 reaction ni...dulu subject chemical reaction tu ok2 ja...asal ok bleh jawab time exam..n time nk amek paper ti jgk la tonsilitis mnyerang..dan2 demam pnas n xleh amek exam..walhal mlm tu stadi bagai nk rak dah ngn beba...bgun pgi trus demam pnas on d dot...gilos nyah gilos...pastu sit exam sorg2...ada plak cita palat berlaku..oh lupakan aku sdah memaafkan lecturer tersebut..kalau wat nya aku amek bioprocess ke ada subject biochemical reaction...mau terus tonsil aku kena buang kot...
Apa pun cer tgk blister aku kt atas tu...scary kan...gross pun ada...euhhhh euhhhh pun ada...tapi aku yg kena ni lagi rsa nk mnangis...plak bila aku tau bleh jdi cronic n can lead to steven johnson syndrome(apa tu?sila gugel..mbaca kan jambatan ilmu..sorry aku mlas nk link kn sbb aku guna fon ja...sbb tu semua gmbaq naek ke atas ja)...n bila lead to SJS ni...which means 50~50%....mau aku tak phobia?ye memang...ajal maut d tangan Tuhan...tapi amalan aku pun belom cukup lagi...n syarat untuk mati bukannya tua...tapi hidup....tapi kita selagi idup, Allah berikan akal utk cara mcm2 alternatif utk cari cara utk berubat.xkisah la dgn jmpa doctor ke ustaz kt Darul Syifa tu ke...yg penting usaha k...mcm aku...drive harung sorg2 balik ke aloq staq sbb laki aku bz dgn AGM dia nnt...aku pun angah kol immediately mntk aku blik sbb dia nk check...mau tak mau drive harung sorg2...lagipun blister kt mulut bukan kat kaki or tgan...
Gmbaq yg brtudung tu gmbaq bru ja tat sat tdi amek...da getting better n da kering...
Alhamdulillah...tenkiu Allah...thnx angah for ur concern n thnx hubby for ur care

Published with Blogger-droid v2.0.6

sakit, ubat dan doktot

yer..aku tgh sakit sekarang...sakit apa tokwi sakit sendi tulang...
ehh awat hang loghat sgt alia oi...
aku tgh jakun sbb brbelog kot lappy angah..rasa gedabai..mana netbook aku yg aku tinggai kt umah ni haa?
apa pun aku tgh lalok ni..hi dose....baru ja ok sket dr tonsilitis n demam panas gila vavi...intolerence ngn antibiotics plak..boleh..nah...seketoi naik blister kt mulut aku...lips pon da bengkak...mcm ikan kaloi..bukan mcm zila bakarin ya...apa je lah..,apa pun berbaloi aku drive alone balik ke aloq staq nk jmpa angah..kalau aku kena p GH penang jenuh aku nk xplain sbb misi awai2 tdi pun kata tak logic kalau allergic naik secoet ja tang mulut tu..
ishh dik...spjang akak gheja ni kan...kalau allergic naek satu badan haa...dah plak aku nk xplain yg kakak aku ckp..bla2...
biaq je lah dia membebel...mana plak angah aku ni..kata da abeh meeting..aku benci tau dak mai spital...aku rsa nk pengsan...mmg dasar kan..last2 trust shoot ke dermatologist dept..haaa amek kau..apa local jadah ntah..mana la aku tau...n worst case kalau aku keep on consuming dat antibiotics which is unasyn or any sulphur based medicine..i could get steven johnson syndrome kot which could lead to death...Ya Allah takutnya dengaq..dah la amalan ciput..sabaq je lah...so after 2 weeks kena follow up blik ngn doctor kwan angah tu...
nasib la kau ada kakak doctor alia oi...kalau takdak...sampai abeh kau baham antibiotics tu..tak dpt aku bygkan mcm mana...
apa pun aku nekad...anak aku sorang nnt mesti jadi doctor..by hook or by crook!
rite now angah is our personal doctor...watnya nnt angah duk london ka UAE ka mcm dia nak..mati aku..
kawen ngn pak arab ka...jenuh aku takdak kakak doctot dah..uwaaa...
so kwan2 kat luaq sana..beware..kena check betui2 apa yg kita intolerence..or dlm bhsa mudah..alergik la kan...bahaya tau..jgan wat main2...aku pun bru ja tau aku intolerence ngn sulphur based medicine ni...
better beware ya sayang2 di luaq sana...euhhhh...
okai babai
saya nk tdoq...
mlm ni tdoq sorg jer..
laki den ada kt penang haaa....

Friday, June 22, 2012

testing

Aku rsa blogger droid aku ni da weng...mayb need to uninstall n re~install back

Published with Blogger-droid v2.0.6

Sunday, June 17, 2012

euro 2012

I know i havent talkin about football as i am aquite football freako when it comes to my fav teams such as spain...argentina n brasil...greddy?!cannot go for 3 teams?who care!i dont care at all...muahaha...devil laugh!ya lah...i love real madrid for la liga...n liverpool for epl...but i think liverpool da mcm taik da lani...wutever....n team i hate d most...of course la MU....n hate sket2 of coz barcelona...bcoz depa kuat berlakon...demmm....tpi half spainish footballers come from barcelona while half from my lovely team...real madrid....
Well talkin about euro...hari tu bet ngn hasben msa game spain vs italia....kalau spain kalah....aku take over reja sidai kain....n kalau spain menang...dia kena lipat baju seminggu...bila masukk si de natalee(betoi ka spell dia...ahh persetan kan)...trus senyum dia...pastu msuk plak gol...terus yayyy b....u sidai baju dua minggu yayyy.....pap2 3 mins pastu si fabregas buh sebijik...haaa terus diam....hahahha....bila msuk torres ganti fabregas terus plak dia kata...ermm sayoq ni msuk komprm tak buh gol pnya...hahaha...mmg betoi pun...sayoq betui torres mlm tu...mcm nk pang ja...chance byk tpi tendang mcm apa ja...hahahha...kecoh lu alia...but now torres is back...siap buh 2 gol lg msa lawan ireland....go espana!booo germany....hahahha....apa pun...since dua2 xmenang bet....dua2 kena wat rutin harian seperti normal
...heeee....selamat aku....mlas doo sidai kain...lipat kain lgi l mlas....tpi kalau bgi laki aku lipat baik xpyah...ada yg main gulung2 ja satg....kang aku wat repeat work....ok lah...gtg....laki aku ni duk sedap mngeruh plak sebelah aku.....geram plak aku....
Ok lah....
Wut s ur fav euro team?germany?ermmmm cap ayam betoi la...p cri team len lah...kang kena getah lgi mcm world cup hr tu...
Muahahha....

Published with Blogger-droid v2.0.6

heppy abah day

To abah....
Heppy abah day....acik miss u so much...only Allah know how much i miss u abah...
I am happily married now to my bestfren ever and my best man ever..how i wish u could be here n b my wali for my big day...abah, we all miss u so much...me...mama..abang.angah n adik miss n love you so much....adik have grown up a lot be like u a lot...he so much like u abah...never dissapointed n never say never to anyone who need his help....n mama...she's gettin old n always nag on me...pokpek2...xpsai2 mrah acik...T_T...dats ur wife...like u never know u wife la plak kn..
To abah...once again...u r d best n coolest father in d world...i miss n love u so much T_T...ur presence here is needed...but Allah know everythin happened for tons of reasons....till we meet again....see u soon abah...
Al Fatihah....

Published with Blogger-droid v2.0.6

Saturday, June 16, 2012

adakah?

Adakah aku terlalu obses utk removed kn kepala hitam n kepala putih itu?truth is...ya mmg aku bencikan mereka berdua...smpi kdg2 tgk kt muka org len pun aku rsa ehh mai sini...aku nk buang black head n white head kt muka hg....mcm celaka kan kalau berkata begitu...tpi truth is....how can one stand lookin at his or her face cover wif full of this tiny lil annoying things!
Damn i hate them so much...
I didnt born wif a flawless skin...i do nid to help my own skin to b flawless just not by doin make up...but also by doin dis...remember...make up only temporary can hide ur unflawless...ugly tiny lil white n black heads...bila da tak make up kat rumah...laki tgk pun xlalu...omaigod...muka bini aku...idung dia mcm buah stowberry....ada bintik2 itam....bukan yummy ok....tapi yucksss...kena bezakan di situ....huahua....ok lah gtg...dah lewat no...kena tdoq...nnt mata sembam...xcantek pulak...ya ya...mcm la aku ni lawa sgt kan...bleh blah kan...
Bai....

Published with Blogger-droid v2.0.6

what is blackhead?whitehead?

Well...it makes sense all d things she said....i love extracting blackheads n whitehead....pantang tgk...geli euhhh tau dak...smpi muka hasben...angah n adek pun jdi mangsa....
Geli nokss ngn kepala hitam dan puteh ni?hampa geli dak?

Nota kaki;3 entries in one nite?yahh...sheikh bloggin tgh dok nek ni....jgn kacau...
Psai bajet p phuket msa hanimun tu len kali aku up...sbb nya...aku kena p brtenet kt mamak...pkai laptop...xleh pkai kot samsung sl aku ni...x ckup hi tech...xleh nk up gmbaq2 yg HD dr dslr...cehh...poyos....

Oklah...blah dlu....
Salam....

Published with Blogger-droid v2.0.6

simple make up tutor without fundation

Hee...sejak bila plak belog aku ni jdi belog make up neh...hahha...ntah...just browsing u tube tdi.n nmok ni...selalu layan make up michelle phan tu ja...hahha...
But anyway...senang ja kan...mcm b0dok2 slalu aku dok wat p kilang...malu lah nk cake kan muka ngn foundation tebai2 sbb selalu wat mcm tu operator ja...tetttt...
Fyi...now i start to love applyin coral n orange based lippy to mylip....selalu nmpk innocent ja dgn pinky lippy smpi tenggelam kegarangan aku....jambu ya auw auw tau...hahahha....
But stil tak berani lagi nk pkai lippy merah mak ngah....tak dak keberanian....hahahha

Published with Blogger-droid v2.0.6

housewife...

Sejak2 da jdi bini org ni...rsa dri ni mcm makin rajen...ewahhhh....panggg laju2...bukan nk perasan...tpi mcm agk realiti lah..dulu dok sorg kt rumah tu. .blik reja pun da dkt kul 10 mlm...pastu makan asal boleh ja...sausages ka megi ka...roti ka...asai perut berisi...lani seawal jam 5...n pling lewat kui 8 a rekod skrg...dah kelam kabut balik....otak ligat nk msak apa ya kt laki aku ni...huahuahua...rajen kan saya...yg si hasben plk bila tnya nk mkn apa...ikot suka...u msak apa...semua i makan ja...hahaha...senang ada laki mcm ni...mkn xmemilih sgt...cuma aku benggang kenapa dia xmakan tempoyak...rebung?!wut d man...tau dak tempoyak goreng adalah d best in d world?oh my n gulai rebung dgn daging nombot dua hat ada bukan daging pejai.ada urat2 n lemak tu(nombot lagi..hahah...kampung nya hang!) tu pun sempoiii habaq kat hang...tpi apa kan daya laki den xmakan...tgk la. ...nnt aku wat smpi dia makan jugeks....muahahah....ikan keli?xmakan lgi byk dri makan...alasan..helo i org penang...org penang mkn ikan laut ja...ikan semilang layan la....tpi kalau u da msak ikan keli ja...terpaksa la i makan....nmpk tu?terpaksa ok terpaksa....dasarrrr.....hahahha....wahai laki ku en amir firdaus..sekiranya anda bca entry ini...ampunkan dinda ya kanda..puihh...hahah....
Well actually i m enjoying my new chapter in life....bgun awal...6pgi(ehhh awal la sgt kn?ok wat dulu 6.45...terkejan2 nk smayang..berak mandi lagi...huhuhu)...prepare mknan utk hasben bwak keja....kalau dan wat simple bfast...sbb hubby xsuka sgt bfast..dia suka bf ja...tettttt.....bodosss....seronok jugak bila kol tym lunch dia ckp...i da mkn da mknan yg u prepare...sedappp b....tenkiu!.....heheheh....suwitttt la sgt kan....bila org ckp aku rajen prepare mknan utk hasben aku bwak p reja....sebenaqnya bukan nk kata aku ni rajen tara mna pun...aku msak pun main campak ja lah....bak kata chef at home....my secret resipe is i cook wif no recipe at all....hahah...poyo lagik...lagi satu aku rsa sbb mama aku dlu pun reja...bleh ja dia prepare kan lunch utk late abah aku...bila abah blik lunch kt rumah...arwah tok cuma tlg hidangkan ja...basuh pinggan semua abah wat sendiri..mcm laki aku ni...aku msak di tolong basuhkan pinggan....tu yg aku suka...cuma belanga ngn periuk dia tak sentuh la...tinggai kenangan memasak kt aku...kira ok la laki aku...mau jugak angkat pinggan aku n pinggan lauk n basuh pinggan kan...hahahha....after all we need to help each other rite bcoz dats d way marriage works...i hope i can serve him n cook for him well...hahahah...notjust hangat2 tahik ayam jer...mana la tau kan...thun dpn pemalas...asik2 nk mkn luaaa jer....kot2 la da kaya sket kan....mmg mintak kaki la jwabnya tu....hihihi...
Lagi satu...i stil believe in wut mama said....the mother/wife cooks boleh mngeratkan lagi hubungan suami isteri....mak n anak....n it's proven to our family...
Mcm late abah pun..kalau dulu kami beria2 nk mkn luaq...dia mmg xnak nyalahh...biaqla mama msak simple teloq dadar pun xpa...asai kan mama yg msak....n mcm me n my siblings....aku dok kt sek sains and angah n adik yg dok mrsm tu pun homesick sbb rindu msakan mama.....wuuuuuT_T...yeahhh...its proven.....
N hari khamis lepas...got stomach ache...sakit...satu hri MC duk rumah....lipat baju...kemas rumah...smbil tgk AFC....baked shepperd pie....rsa boring gila duk rumah tunggu hasben blik....oiiii..boringnya oiii....mcm mna la kn ada yg bleh duk rumh jdi fulltime housewife?ful respect to them....i rather bz wif works...n come back home...doin my cookin n laundary...lipat kain semua smpi kul 11 mlm rather than staying home kill by the boring~ness....wut a word alia!

Nota kaki;gmbaq dia atas bukan sekadar hiasan..ni gambaq lunch hr ni...kalut balik dr kilang...ni ja sempat msak kt hasben...sorry ya b

Published with Blogger-droid v2.0.6

Thursday, June 7, 2012

resipi char hor fun

Salam...


Mood nk upload resipi kt blog tgh membuak2...boiihhhh...boihhhh tu...bak kata laki aku...huahua...dah ada laki lani...euhhhh...org lain pun ada laki jgk alia oi tp xda la poyo....ok...pangggg sedassss.....

Sebenaqnya char hor fun ni senang ja nk wat...srius x tipu....

Ok jom cekidout....


Bahan2;

Kueytiaw

Teloq

Carrot

Anak kobis

Mushroom

Seafood...bleh ja nk ganti ngn ayam ka lembu ka kambing ka

Kicap pekat

Oyster sos...

Garlic

Onion

Tepung jagung sket

Kiub ayam

Garam...

Pak aji~nomoto

Kicap sotong/ikan


First thing first....utk kuey tiaw tu...pnas kan minyak...jgn overdose...tumis garlic...then msuk kicap pekat n oyster sos...tmbah ayaq...pastu msuk kueytiaw...kacau smpi smua kaler kuey tiaw jd hitam...then trus angkat....


Utk kuah pulak;

Mcm biasa...pnas minyak...tumis garlic ngn onion...pastu buh la kiub ayam...buh oyster sos...pastu bancuh tepung jagung sket n tuang dlm tu...nmpk kuah da tick...campak carrot...dan sayoq2 len...pastu pecahkan teloq...n kacau bgi cun...pastu bru la buh seafood...kalau hampa pkai ayam ka daging lembu ka..buh la sblm msuk carrot td...kalau dak...xmsak la...n kalau la seafood msuk slps sayoq ya..takut nnt udang n sotong hampa jdi haluih tet ja...pastu try rsa..kalau xckup gram buh la kicap sotong or ikan...nnt akn tmbah flavour dia...pastu buh pak aji sket...sket ja tau....kalau ska pedas...tumbuk la sket cabai..buh sket...in my case aku xleh buh byk sbb laki aku xthan pedas...apa brang ntah laki aku ni...dlu aku kutuk lelaki yg than pedas tgk laki aku pun xthan...muka ja ganas...makan pedas sket berpeluh n gelisah satu mcm...mauahaah....

Kalau hampa ada laki mcm aku ni...nk feeling pedas lebih2...potong ja cabai tu...buh dlm kicap sotong..pastu humbam ja dlm pinggan korg sorg2...senang cita


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, June 6, 2012

rinduuuu

Rindu kt bb kat atas tu...

Geram kt todler yg ngada2 kt ats tu...sket2 naness..naness ja reja...

Tu la gmbaq zakwan time bb dulu...comey ja...skrg ni haihhh kereknya...bila aku tunjuk gmbaq msa dia bebi n tnya zakwan sapa ni...kalih kt aku smbil wat muka kerek...apuan la...pastu sambung men tab...haihhh...gerammmm nya akuuuu......marah sket uwaaaaa....cengeng....byk akai ikot perangai bapak dia abg aku tu...nnt upload gmbaq muka zakwan mcm smurf....comeiii wooo


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, June 5, 2012

awesome agoda

heheheh....
sabtu ni nk off far2 away to phuket...
far2 away la sgtttt kan....
done buyin hotel voucher from agoda last week....
love to d deal via agoda....more cheaper...
huhuhu.....xcaya?!
tgk ni..
4D 3 N 
only rm215 sumthing rite...
super cheapo kan...

actually hotel ni okla not bad...sebab berlambak kot hotel kt phuket tu...as for me aku prefer to stay at Patong area...senang....mlm2 pon best..happening...tp xtau la la ni happening ker dak sbb sblm2 ni p pun tym peak season...tym xmas kan...hopefully tak mcm PD yg mmbosankan..hell yeah...n hotel ni pun ok jgk...dpn tu ja beach...lintas jalan terus beach...sonok2...aku ni kan gila ngn beach...nama nk p huneymoon kt cameron ka..ermmm sory la..boringgggg....hahahah....

n kalau ada sapa2 nk cri n book hotel....book la thru agoda...they r the cheapest...hari tu hard rock hotel pun dpt half price...big clap for me...
hehehe....
till then..

later wil update bout budget for two to Patong...


samsung sIII

<p>Fulamak...mmg gempak gila la features samsung sIII ni...as samsung user mmg aku terkesima bila tgk dis phone....trully smart n intelligence phone...wut i lioke about samsung is d features n d service after sales which is trully great!like mine the nenek version of samsung sIII...which is samsung sl only...da brpa kali wat hal...first2 software crash...pastu board wat hal...n latest aku punya screen wat hal....n pling bestnya bru ja dpt blik mcm newborn...tpi segala data aku xilang la....weee....sbb just tukaq screen ja...tpi.....kena la beli yg original warranty from samsung ya..bukan AP set ya...bygkan kunun nk seppp seratus dua...tpi kalau jdi mcm kes aku ni naya ja kena tukaq screen la board la...bukan nk kata brg samsung tu byk defect...aku rsa tak...ni punca nya aku la jgk...pkai glove penuh ngn chemical kt lab tu pun selamba ja sretttt touch screen...mau x lingkup saja la...nsib depa foc ja...muahahhaha....tpi kalau warranty sl aku ni da abeh n fon ni wat hal ker...mmg come to mama la sIII Mintak2 la en hasben paham ngn hint2 aku nk adiah bday fon ni....muahahha...over kau jah!! Elok sgt aku pnya warranty pun mati tym bday aku....oh en hasben....tlg la paham hati nurani bini hang ni....Sesapa yg da pkai sIII?amcam? Ada gempak kah?mula ingt mau angkut note ja tpi bila nmpk sIII aku mula jdi mcm sakai....korg ada rsa mcm aku dak?aku bukanlah gadjet freak tpi bila tgk menda alah ni ter freak la jgk...hehhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png