Agoda


Friday, December 28, 2012

Baby cot kayu or portable baby cot aka playpen?

Cakap psai barang baby...mcm byk ja lagi menda yang aku tak prepare...mcm2 la...baju bru beli sket2...tu pun jenuh menuntut dgn kwan2 saina yg da jdi hot mommies smua...dr semua aspek la...tnya psai brpa psg baju new born nk kena ada at least..brpa byk mittn n booties nk kena ada...rompers la mcm2 lagi...and lani plak aku tgh kompius nk beli playpen ka baby cot..i mean playpen tu pun sjenis baby cot jgk...beza dia bleh covert tu playpen la kan...leh la aku letak baby aku...aku wat reja ngan snang hati...tapi buleh ka?kalau dulu aku tnya perlu ke tak baby cot...now i made up my mind...mmg aku kena ada baby cot...but now kinda kompius plak...nk beli playpen pnya ka baby cot....sesetengah org kata mbazir beli cot ni...tpi kalau pesyen aku ngn laki aku ni yg tdoq buas..tmbah plak laki aku ni bangsa belanda dapat tanah...lagi la...ko nk letak sekali baby kat tengah...tak dpt derrr...tak dpt...mmg la org kata naluri...menda kalau nk jdi..ilang naluri keibuan ka kebapaan kan...org moden kata prevention is better than cure...so dis is what i'm doing...mau tak mau..trpaksa la...dpt jenis baby mcm abg pupu dia zakwan lagi jenuh...satu tilam queen size..beta yg pnya...tak ker naya...udah la bilik aku ni pun besaq kelemboi ja haaa....
Persoalannya....baby cot kayu ka..baby cot playpen?
Baby cot kayu kena warna puteh...makaih mmg sedondon satu set la ngn furniture blik ni...english style abeh...kalau playpen...kena cri hat kiut2 la kn...tpi semua aku tgk mcm boring...tpi harga mcm lari byk ja betweeen dis two...lari kt rm200+...plus playpen ni portable...agk nk poyo leh bwak blik ni blik jitra...pastu bagi mak tok bising...oiii semak oiii semak....ngeh2so which one is worth?in terms of economic...safety...n handling?i've been doin lots of reading...ada yg bgi cadangan beli dua2...nahhh puaihhh...jenuhhhh...


Sweet n cosy ja kan?!adorable....


Nah dpt satu set mcm ni...mama ngn abah baby tdoq dlm toilet ja lah...


Kalau playpen or portable baby cot mcm ni...den mmg tak kesah..kaler ksukaab den ni...ijau jang..ijau...memang keno ngn selero dennn...tpi hr tu ada jmpa playpen yg kaler dia ceria mcm ni...suka sgt!xdak la nmpk boring kn?

So guys...which one?

posted from Bloggeroid

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png