Agoda


Sunday, November 18, 2012

SAVE GAZA....FREE PALESTINE!

I was emotionally sad....sedeh sangat...tak tau nk ckp mcm mana....setiap kali tgk news...n tgk gambaq kanak2 kt palestine yg terbunuh tu...setiap kali tu jugak rasa nk menanges!Ya Allah....peritnya aku yg tengok ni....lagi berjuta2 kali lgi perit saudara Islam kita kt sana rsa..emak kehilangan anak...anak kehilangan mak bapak dalam sekelip mata...i dont think i can afford dat...aku hilang abah pun dah rsa separuh nyawa aku melayang..bayangkan apa yang depa rasa kat sana.. kita dekat sini rsa seronok bila setiap kali ada fireworks...tpi depa kat sana bukan seronok ngn fireworks...tpi dikelilingi dengan bedilan2 peluru brpandu..Ya Allah...Kau hancurkan lah rejim Zionist Yahudi laknat tu Ya Allah...hilangkan lah keangkuhan pada bangsa terkutuk tu Ya Allah...
And as Muslim..apa yg kita boleh wat utk bantu saudara2 kita kat sana....boikot produk2 yahudi tu mmg perlu la kan...kita boleh hancurkan dana2 sumbangan yg disalurkan kepada puak laknat ni...lagi satu...of kos dgn doa2 kita...Allah akan makbulkan...ingat...doa tu sangat penting...every time lpas semayang tu...doakan sekali utk saudara kita dekat gaza...well...at least dats the thing we can help them!bayangkan...negara kita yg tak dak apa2 ni...org2 Islam kita stil leka...semayang tak mau...apa pun xmau...tpi depa kat sana...bom sana sini pun steady ja mSih jugak tegakkan tiang agama kita..kenapa kita ni ssh sangat nak dekatkan diri dengan Pencipta kita?sebab kita ni dalam keadaan selesa sangat ka sampai kadang2 kita ni kufur nikmat....xpernah tau nk meminta pertolongan dr Allah?
Takutnya nnt bila disoal...apa yg kita buat untuk bantu saudara kita kt Palestine...tpi kita takleh nk jawab pun...sbb kita hanya mampu tengok n tak wat apa2..but at least our Doa tu sangat ok lah kan...semoga dengan doa kita tu Allah akan kira sebagai usaha kita untuk bantu saudara kita di Palestine....

Published with Blogger-droid v2.0.8

1 comment:

  1. Jyeeahhhh !!! :) Save GAZA AND PALESTIN !!!! STOP WAR !!!!! :))

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png