Agoda


Thursday, November 1, 2012

mixed n cheerful

Eceh...apa yg mixed n cheerful pun aku xpasti...sebenaqnya tu la aku...mixed tu bukan lah brmaksud aku ni mixed mcm pan asia atau kuali asia tu..mixed tu mksudnya aku ni ada mcm2 mixed perasaan...atau apa ehh nk explain pun xreti...mcm cthnya aku ni suka sgt memasak...means sgt2 suka so org bajet aku ni bab2 memasak ni mmg tip top la...dr malaysian dish ka western ka...smpai la segala cookies cupcakes mak nenek...truth is...aku ni sangat lah lemah hal2 baking n bakery ni...xtau psai pa...wat cookies...cookies jdi mcm muffin...hg mampu wat muffin cookies?cakes tu plak hnya mampu wat choc moist cake ja lah..yg lain jalan dahh...tu pun senang kan sbb kukus ja...xperlu risau hangit...cuma jaga ayaq ja...senangkan...sbb tu aku suka kukus ja...sama la mcm make up...beli brg make up brkoyan2 dah..mama n amir da hingaq gila da kt aku...ckp mcm la artis nk beli brg make up..ok fine!mmg aku suka gila make up ni..memanjang layan u tube..lagi2 part make up mata...auwww...canteknya...tpi part aku nk make up sdri mata tetap la fail...beli eye shadow stage kn main mcm2 kaler maler...sudahnya tetap tak reti jugak!tetap ke laut make up mata..dan last solution hanya apply eye liner..nk dramatic sket...tarik2 wat cat eyes...pastu mascara jgn dilupakan...ohh ya bulu mata aku cenoet ja...sangat kot..jeles aku tgk bulu mata laki aku panjang macam gajah dlm sesame street tu...T____T...mintak2 lah bebi dlm perut mama ni ikut bulu mata abah ya syg!
Bukan stakat make up ja...home deco ni pun sgt lah berminat...beli majalah deco utk apartment bukan main...beli barang deco kt ikea tak mau2...sudahnya berhabuk jugak la deco2 mak nenek aku tu..ya lah...nk harap ngemas pun time weekn ja lah...hari lain?harapan...nk wat mcm mna...xdak bibik kan...ehhh sapa tau kt penang ni mana nk cri bibik bayaq hari eh?nasib la laki aku ni suka jugak la mngemas rumah..so kalau aku ni tgh bz memasak wktu weekn...laki aku la yg tlg aku...bgus kan laki aku...vacuum mop...cuci kipas smua dia wat...untung lah aku ada laki mcm tu...tapi tu la...weekn pun selalu kami ni xlekat kt umah...satg p kenduri la...satg balik kpg laki aku la...balik jitra la...sudahnya...haihh...mcm2 kan...tapi...tetaplah bilik tdoq kami kena la romantik sentiasa...wuwuwu..gatainya!
Orang lain kata aku ni selalu nmpk cheerful...xkurang jugak ada yg kata aku ni garang masa reja...ok dats two different things to define me...i mean depending whom i'm dealing with...i will treat u nicely if u'll do d same to me...xkkan lah duk saja2 aku nk p mnyentap...pantang aku org bohong aku...lagi2 bab keja...kat luaq mmg aku tolak problem keja aku jauh2 sbb aku nk laki aku nmpk aku ni sentiasa ja cheerful..sbb masing2 ada masalah kat tmpt keja masing2...but sometimes we do talk about our problems at work...tapi xpernah nk lepaskan marah to each other...mama pesan...dunt ever bring masalah kt tempat keja balik rumah..ksian kt laki n anak nnt...ok yg tu jgk la aku pegang sbb mama eventho she's busy workinh sebelum ni...dia tak pernah pun nk bwak balik masalah dia kat umah...cuma kami ja selalu nakai...so dapat la rotan...kira dpt la ubat...hahah

Published with Blogger-droid v2.0.8

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png