Agoda


Saturday, August 25, 2012

too much tak too much

Baru ja masuk keja mood raya aku terbang hilang...
Betoi2 mati mood aku...yelah aku paham tym2 raya ni ramai sakit...sakit sbb terlebeh makan mcm aku ngn hasben aku hri tu...perut elok2 rest sebulan...tetiba kena process lebeh2...tu psai semua jam...muntah la..cramp la...cherry berry la..demam la..hi blood la...semua mcm nk balas dendam makan itu ini kan...sama la...aku pun sama..mcm xdak hari dah...haih...ckp psai mood raya..hari first aku msuk keja da msuk half day second half sbb p repair keta sat...masuk2 tudia haih...technicians xckup...terus jgk kena cover keja2 diorg...walhal aku pun bru ja baik dr muntah2..cherry berry semua...pastu lagi hangin bila tgk dan2 brlambak2 annual leave application yg aku x approve lagi...mc la apa la..yg awal bulan pnya cita baru nk submit la ni?ni apa cita ni?cuti dulu...bru apply leave la apa la...apa pnya cita ni...bukan la company tu company bapak korang mahupun bapak aku...so please la...jgn la bagi aku serabut...aku baru msuk reja...kena serang dgan asstnt manager yg mcm bagus tu..sound aku apa pnya technicians la...da sign kata nk mai tym raya tetiba tym raya xmai la...i want d reason la...atittude problem la apa la..nk wat mcm mna kalau da diorg sakit n dpt MC aku leh wat apa..mmg la ada yg sstgh tu amek kesempatan...tpi xsemua kot...boleh nmpk kot yg mana satu betoi yg mana satu reja ranjau ja...semua buh ataih kepala aku...amboih sedapnya...okai fine...sbb yg tu subordinate aku..so aku kena responsible lah...hari ni pun aku p reja half day...tolong lagi tech aku sbb tak ckup org...ada yg bru cuti raya...pastu deal vendor masuk hari cuti tak reti nk habaq kt aku dlu...aku incharge kot untk tempat tu...suh aku p brjemput vendor..40mins aku tercongok tggu vendor dkt guard sana...agak2 la...aku blah terus balik msuk production...sambung run machine semua...smpai aku lupa psai mangkok hayun ni...pastu kol aku dok mrah2..aku ckp dia aku tggu smpi 40mins u ingat i apa...i kat production ni brlambak lagi keja...org i xckup...u kalau kol i nk marah2 baik xpyah...i pun ada byk lagi keja lain...i tau u bos so what...xleh nk ckp elok2? Kalau u nk ni sgt...u mai duk sini wat apa yg i wat...bru u tau...terus diam...smpai aku kena tnya la ni u nk i wat apa?terus xpa2 nnt i sruh dia mai balik la apa...lantak hang lah...nk ckp ngn aku...ckp elok2...pompuan ni kaya ngn hormon...amek la nasib hang...
Selama ni aku sabaq ja..salah technicians buh ataih kepala aku...salah vendor buh ataih kepala aku...semua la nk buh ataih kepala aku...lani amek nasib hg...
N kepada technician2 yg rasa aku ni gila kuasa ka apa ka...too much ka apa ka...lantak hampa lah..mcm awai bulan..20hb baru nk submit sgala bagai...pastu da kantoi plak date pegi clinic tak tally ngn date mc...amenda ni beb?apa jadah ni?mcm tu nk aku approve...blah buang...dah2 la bagi aku problem ngn korg pnya msalah...so jgn nk blame aku la kalau kena semboq tu...asstnt manager pun aku semboq...korang apa tah lagi ye dak?but i stil givin u guys chance...tpi jgn la pijak kepala aku...aku ni manusia biasa ja...ada limit jgk...at certain point aku ada boiling point aku sdri...xpyh nk heran la kalau kena kan...

Published with Blogger-droid v2.0.6

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png