Agoda


Thursday, June 7, 2012

resipi char hor fun

Salam...


Mood nk upload resipi kt blog tgh membuak2...boiihhhh...boihhhh tu...bak kata laki aku...huahua...dah ada laki lani...euhhhh...org lain pun ada laki jgk alia oi tp xda la poyo....ok...pangggg sedassss.....

Sebenaqnya char hor fun ni senang ja nk wat...srius x tipu....

Ok jom cekidout....


Bahan2;

Kueytiaw

Teloq

Carrot

Anak kobis

Mushroom

Seafood...bleh ja nk ganti ngn ayam ka lembu ka kambing ka

Kicap pekat

Oyster sos...

Garlic

Onion

Tepung jagung sket

Kiub ayam

Garam...

Pak aji~nomoto

Kicap sotong/ikan


First thing first....utk kuey tiaw tu...pnas kan minyak...jgn overdose...tumis garlic...then msuk kicap pekat n oyster sos...tmbah ayaq...pastu msuk kueytiaw...kacau smpi smua kaler kuey tiaw jd hitam...then trus angkat....


Utk kuah pulak;

Mcm biasa...pnas minyak...tumis garlic ngn onion...pastu buh la kiub ayam...buh oyster sos...pastu bancuh tepung jagung sket n tuang dlm tu...nmpk kuah da tick...campak carrot...dan sayoq2 len...pastu pecahkan teloq...n kacau bgi cun...pastu bru la buh seafood...kalau hampa pkai ayam ka daging lembu ka..buh la sblm msuk carrot td...kalau dak...xmsak la...n kalau la seafood msuk slps sayoq ya..takut nnt udang n sotong hampa jdi haluih tet ja...pastu try rsa..kalau xckup gram buh la kicap sotong or ikan...nnt akn tmbah flavour dia...pastu buh pak aji sket...sket ja tau....kalau ska pedas...tumbuk la sket cabai..buh sket...in my case aku xleh buh byk sbb laki aku xthan pedas...apa brang ntah laki aku ni...dlu aku kutuk lelaki yg than pedas tgk laki aku pun xthan...muka ja ganas...makan pedas sket berpeluh n gelisah satu mcm...mauahaah....

Kalau hampa ada laki mcm aku ni...nk feeling pedas lebih2...potong ja cabai tu...buh dlm kicap sotong..pastu humbam ja dlm pinggan korg sorg2...senang cita


Published with Blogger-droid v2.0.4

3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png