Agoda


Saturday, April 28, 2012

bebas bersuara

Freedom of speech?do we hev one?cuba la hormat pendirian org lain...cuba jgn jdi racist sgt...tolonglah....la ni kununnya malaysia ni x aman sbb demo2 ni..kata demokrasi bai...kalau setakat kau tgk kt tb3 suku pastu hg sebok nk addresskn org2 yg join tu xdak otak la..bodo la..anjing la...lembu la...barua la...babi la...maybe kau patut tgk diri kau balik...as i said before..cuba respect pndirian org lain..ooo kau kata diorg nk ganas tak bertamadun?kalau polis tak provoke n over2 aku rsa xdak kot diorg pun nk ganas....pikir la sket...bersih kt london...adelaide...auckland leh ja wat scara aman...polis diorg pun xkacau psaipa yg polis malaysia sdri nk over?ok aku pham diorg makan gaji...tpi agk patut padan la..and lagi satu ada yg komen kt status fb aku kununnya malaysia ni da xaman sbb bersih ni...aiyaaa....wut a narrow minded la i tell u...ko rsa skrg ni aman sgt ka bila mna yg perempuan nk kuaq pun kena brjaga2 sbb byk sgt kes ragut...mak bapak dlm kerisauan sbb kes culik yg makin meningkat..blom lagi kes2 rogol smua...kau ingat sbb per smua ni...ni smua penyakit yg duk ada kt sesetengah rakyat malaysia...sbb kdar inflasi kt malaysia yg makin tinggi...kau ingat gaji tiga ribu skrg ckup nk tmpong idup oi?think again...apapun aku nk kata kt sni....everyone hev their own opinion n pndirian...n dat make us unique in our own way...dont just simply addressed anyone as i said before because u end up makin people look to ur as a person wif no brain....think before u say a word....respect d others as u would them to do so to u...


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, April 24, 2012

food lately

Published with Blogger-droid v2.0.4

pantang

Aku paling pantang dgan lelaki nak2 yg brgelar si suami ni duk naik tgan n kaki buh kt bini depa...kamon...ni bukan lelaki namanya...tpi jantan xdak teloqqq namanya....apa ka banggang nya tu...just bcoz bini hg tu pompuan...lemah x berdaya so suka suka hati hg ja rsa nk penampaq...penampaq...rsa nk wachaa bgi flyin kick hg bagi...amboi...jentik teloq hg baru hg tau...banggang gila perangai...waktu tergedik2 nk kawen dulu...wktu nk mntk kawen ngn ank org dlu...bukan maen lagi hg kn...kamon....hg kawen ngn bini hg tu dlu xdak sapa pun paksa...xdak sapa pun nk bantah...lgi plak kuasa nk akd nikah tu kt tgn hg...kalau hg xrela...hg xyah kawenla bodo...pastu bila hg kawen hg wat plak bini hg mcm bola...rsa nk men bola tampaq...panggg hg tampaq....rsa nk tendang bola....dushhh hg tendang...oiiii mangkuk...sedaq sket bini hg tu manusia bukannya bola ka kucing ka...kalau org upload kt fb pompuan pijak kucing ngn hi heel pndai hg kata kejam la xdak hati perut...yg hg dok taboh bini hg tu apa?mulia ka bodo?spesis laki mcm ni la bodo tak kena gaya...ingat sket...bini hg byk brkorban utk hg..mngandung 9bulan ank hg dlm perut dia...alahan2 duk preknen hg xsah dok cita la...beranak lagi...bertarung nyawa nk bgi zuriat kt hg...hg apa yg wat?bila bini tingin nk mkn tu ini msa preknen hg kata dia ngada2...awat?tugas hg jdi sperm donator ja ka?ank tu bukan ank hg?!hangin plak aku bila ada sorg membe aku cita dia phobia dgaq kakak dia kawen ngn sorg mangkok ni...tgk...sedikiy sbyk phobia dia tu kena tempias kt aku..mmg tak semua lelaki yg banggang mck tu...tpi ada sesetengah kan...cuba la pikiaq rasional sket..kalau hg dok taboh bini hg...ank2 bila da besaq hg rsa nk respek ka hg...sorry to say la..mmg xpunya lah...msti dia akn benci hg sampai bila2...

Bila duk bertengkaq tu byk lgi cara len hampa leh release instead of release kt bini hampa...cuba kalau marah tu p mop lantai ka..hati bini puj jdi sejuk...ni tak..dah la penat jaga anak...yg hg plak asik merewang lpak ngn membe smpi xingt ank bini...blik reja nk mrah bini apa kah bodo nya ni...bila bini brletiaq sket mula nk bukak silat hg tu...podahhh...ingat sket hg tu makin tua...bila makin tua sapa nk jaga hg kalau bkn ank2? Tpi kalau dah dgn mak depa hg wat lebih kurang agk2 depa nk lyan hg mcm mna?org kata wat baik dibalas baik...wat jahat dibalas dgn triple kejahatan la ni...

Aku ingat satu cita ni aku x ingat dr mana aku baca...But it sounds like dis...

Ada la satu pemuda ni dia ni sgt panas baran..pantang salah sket ja nk mngamuk tak tentu hala...dia sedaq menda ni...so dia mntk pndangan ayah dia kalau tak silap...so ayah dia ckp lpas ni kalau rsa nk marah p paku kt dinding rumah...kira almost everyday ada la paku yg aku dipaku si mamat ni kat dinding tu...so lama2 dia pun dah bleh control dia pnya anger sbb mlas nk kena p paku tiap2 kali dia marah...so dia pun p la jmpa blik ayah dia n ckp dia da brjaya control dia pnya mrah...then ayah dia suh dia p kat dinding tu cabut balik satu2 paku kt dinding tu....so mamat ni pun p la blik bukak satu persatu paku2 tu semua...then jmpa balik ayah dia...so ayah dia tnya ada kesan tak kt dinding tu?dia ckp ya ada byk sgt kesan...so ayah dia ckp..mcm tu lah jugak manusia...kalau kita ni selalu sgt mrah2 nk2 lagi dok pangg n penendang org semua...tak kira lah mcm mna pun....still akan tinggalkan kesan....tak kiralah walau sebesaq zarah sekali pun...

So moral of d story....kalau ya pun hg benggang ngn bini hg...setel lah cara elok2....dah ada otak n akai...pikiaq la...dah ada anak pun...jgan jdi banggang sgt...jgan nampak sgt otak hg kt lutut hg...


Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, April 23, 2012

carbonara pasta

For carbonara ni...recipe inspired by martha stewart..ya..tpi knapa ada cabai kering tu?dat one tu di~adapt utk tekak melayu siam aku ni...nk kena ada menda yg pedassss jugak...kalau dak x lalu...

Back to d recipe....

Jeng jeng jeng....


Senang ja..jimat kos gila2 kot. ..xpyah buang duet p beli prego tu...bgi aku....kalau guna prego tu bek xpyah...kira pemalas la tu bgi aku...hewhew...suka2 ja kata pemalas....lempang satu kali mau, alia?!


Bahan2:

Pasta...opkos la kan...suka hati kau nk pkai macaroni ka spagetti ka angel hair ka...ada aku kesah?

Susu dutch lady full cream~kotak kecik

Susu tepung...

Mushroom soup in packet...aku guna yg Vono cheese tu

Butter...

Daging cincang/sausages/prawn...ehhh suka hati hg la hg nk buh apa pun...

Cabai kering~ni optional...kalau rsa tekak mcm aku buh...kalau dak xyah la..

Garam sckup rsa ya peah2 sekalian

Cheese

Dried parsley


First thing first;

1.rebus pasta mcm biasa...buh minyak sket n garam sket...

2.goreng daging cincang n sausages tdi smpi mcm garing2..kalau prawn jgn la goreng nyah...buh dlm skali ja trus...

3.then dlm satu mangkuk buh susu tepung habuan 2 3 sudu makan tu...buh susu dutch lady tu...pastu msuk satu peket vono mushrum td tu...pastu buh ayaq panas sket bgi larut pa smua

4.pastu pnas kan periuk...buh butter...bgi melt..terus msuk bhan2 dlm mangkuk tdi...kacau la smpi kuah jdi thick...pastu buh la garam patut pdan then buh la dried parsley....

5.bila da siap tu...bleh hidang mcm besa...cheese nk yuna tang mna?aku guna msa hias dia...buh atas kuah yg panas tu...aku guna cheese keping2 tu ja...carik2 pastu huh dlm microwave 30s. ...hasil dia meleleh2 cheese tu mcm kt dlm gmbaq kt atas...

Tudiiiaaaa.....


Heppiii tryin ya everibadi...


Babai...

Nk solat maghrib dlu...


Tata


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sunday, April 22, 2012

sorry

Sorry for bein bz update or mrempan kt blog ni....bein bz lately wif work n all the weddin thingyyyyy....aiyaaaa....yeah it just around d corner bfore my soleminazation day....d clock is thickin super fast i must say....omaigod 18 hri ja lagi...sddenly i screamin n my technician ask me y kak alia...

Mak aih...k.alia ngat 20hri lebeh lagi...rupanya 18hri ja lagi...aiyaaaa....

Ok la hev to go now....

Got work to do...n then off for lunch....

Daaaa


Ohh pics kt atas tu jar utk doorgift...jeng2


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, April 12, 2012

countin days

It was yesterday...

Means dat i hev 28 more days to go


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, April 11, 2012

earthquake n tsunami warnin

I m stil in a shock...

Sbb tdi for d first time rsa gegaran yg agk kuat n lama...tu pun aku ngat aku penin n nk pitam....adoiyaii...pakat lawan tgk sama tgk aku ngan membe aku dua org ni...trus kol dak2 kt lab suh naik ja tinggai lab tu...safety first...gila cuak kot...apa kang jenuh nk mnjawab...

Terus check kt tenet msing2 ni ha...tgk2 ada report ckp today pnya earthquake kt north sumatera 8.9SR...omak aihhh...gila lah....tsunami warnin da kuaq dah...n malaysia is one of d country from 29 countries...ya Allah pelihara lah kami semua ya Allah...pelihara lah saudara2 kami di sumatera ya Allah..

Amin..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sunday, April 8, 2012

rahmat dari Mu

Allah sembunyikan kita matahari Di sebalik awan tebal...turunkan hujan...kilat sabung mnyabung...Dan guruh berdentam dentum...

Rupa rupanya Allah nk bgi kita pelangi....

Tenkiu Allah...


P.s: i m such a kiddo teruja tgk rainbow!love it


Officially from my instagram photos


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, April 5, 2012

perihal washing machine n tesco

ckp psai tesco mmg aku berbulu gila2 pnya tak hingat...
hari sabtu ni genap 3 weeks angah beli kan aku washing machine utk hadiah kan kat sempena aku pnya wedding...
patutnya a week after dat by saturday depa kena delivery dah kat aku...but since aku nk balik jitra..aku request delay n bwak ke last saturday...
byangkan satu petang sabtu..melenggak n melangut dok tggu org tesco nk mai hantaq washin machine...msa depa janji ngn angah..depa janji nk hantaq petang pukoi 4 mcm tu...so aku standby la kt rumah..tpi dating..cancel dating...mmg mcm cilaker ja...smpi pukul 6 aku tension..pas semayang terus aku p tesco tu balik...dah la xbg num fon...bahabi betoi la...dasar yahudi betoi...
terus aku p attack customer service...dkat setgh jam jugak la aku tggu org kt dlm tu nk mai ckp ngn aku psai pa tak hantaq...kecut teloq agaknya nk kena mrah ngn pompuan gemuk n sasa mcm aku ni...

"akak sorry...kami xleh nk delivery hari ni sbb byk sgt barang"-budak tesco
"so???"-aku
"kami mntak maaf sgt2"-
"kalau ya pun xleh nk hantaq...adik xleh nk kol ka habaq kat customer kata xleh hantaq?"
"sorry kak"
"xpa...saya nk isnin ni jugak"
"ok kak isnin pgi or tgh hri kami hantaq"
"NO!!!saya kerja...balik kul 8...so hantaq kt umah saya kul 9"
"ok kak..nnt saya akn sruh depa hantaq kat umah akak"
"dik..tesco ni tak reti bagi num fon ka and tak reti nk kol customer ka kalau apa2?"
"jap kak"
"ni num saya...apa2 nnt akak kol saya"

ehh sengal la mamat ni..hg bgi num hang watpa banggang oi...aku nk num tesco..last2 aku p mntk kt counter customer service tu....mmg bahabi pnya tesco!

isnin mcm besa la kol mntak depa hantaq...kata akan hantaq dlm kui 8..aku pnya la kalut balik..drive mcm gila lagi..sbb nk kejaq semayang maghrib lagi...kui 7.30 dah chalo..semayang pun xdan kat kilang time tu...semayang la kalut2...
alih2 kui 9 pun xsampai lgi...
bahabi lagi kan?!!
last2 aku kol sound budak tu..adik mana driver adik ni...
"eh kak..xkkan xhantaq lgi kot?diorg da blik da ni kak.."
"sbb tak hantaq la akak kol ni dik oi!!"
"sat kak saya check balik..satg saya kol akak"
"ok"

10 minit mamat sengai ayam tu kol aku balik
"kak sorry...driver kata lorry rosak"
speechless aku...xtau nk kata apa dah
"mcm mana eh kak?"
"hahhh?!!!"
"sorry kak..saya pulak yg tnya akak"
"xpa lah dik..esok je lah kul 9 mlm awak hantar mai umah akak..esok akak mmg takleh balik awai..hari ni pun da balik awai"
"ok..sorry kak...esok saya arrange blik ya kak"

esok nya aku jugak kol...
"Adik..ni akak yg semalam tu..yg washing machine tu...mlm ni tolong hantaq kt umah akak kul 9 ya"
"ok kak..manager saya msuk malam..saya akan pass kn info ni utk dia..nnt dia akan kol akak"
sampai kul 8 tak kol2 aku pun da mlas...sbb aku geram...

rabu semalam pun aku saja ja tak kol..
msuk hari ni aku suh amir get involve..dia bab2 nk gadoh ngn orang num satu...

hari ni khamis..aku mntk amir kol dlu....
ada ka mntk nk antaq sabtu jugak...
mmg lagi sekali bahabi...sekoq lagi..
amir mntk manager kol blik...tapi smpi sudah tak kol2...
bila dia kol smua x angkat...
last2 aku plak kol...xangkat wei...aku rsa ada berbelas kali kol kot...smua tak angkat...weiii...kecut teloqq ka wei?
last2 angkat...terus pass kat manager...
amek lah...kena maki ngn aku...nk jugak hantaq sbb hari sabtu...
aku ckp la aku tak boleh...sbb aku ada kerja...
kena la consider customer semua...
mcm ni ka cara kerja u ol?
i nk by tomorrow nite...i xkira..kalau by 7 tomorrow u guys tak feedback apa2 kat i..i akan p sana n refund balik duet i..i dont care...
ok kak..sorry kak..we will try tomorrow.....

try tak try...pegi mam lah...
dasar yahudi betoi la...
dah pandai janji...tpi suka memungkiri janji...
ni la sikap terpuji orang yahudi!
geram aku....angah pun satu...aku suh p beli kat carefour murah sket dia p beli kat tesco laknatullah tu jugak....

kesimpulannya tesco alma bukit mertajam mmg macam haremmmm!



Tuesday, April 3, 2012

mlm ini

Meggi goreng mamak d restoran riayas maju kt neighbourhood...

Pencuci gg Di Rumah...

Heaven nya mlam ni...


Rsa belog ni kena Tukaq jdi belog makanan...

Hehehe

Wut do ya think


Published with Blogger-droid v2.0.4

steam chicken rice~hainanese style




Last Sunday...

As usual Kalau nk p dating msti aku akan masak...

Belasah la...mkn ja kt food court queensbay tu..tak segan sgt sbb selalu org yg tapau sushi ka mst akn lepak mkn kt ctu..

Sebenarnya...chicken rice ni bleh dikatakan one of d simplest recipe la kn...most if us can do...i mean by our own style...kebetulannya aku pun mmg kepingin gika kot nk mkn steam chicken ni..so wat la...simple ja pun...

For chicken;

Agk agk dua org nk mkn la..

Garlic...

Ginger...

Salt...

Garlic n ginger tu blend atau tumbuk bg hancur...

Then lumur atas ayam tu skali ngj garam for whole night...

Kalau Chinese depa perap smpi satu hri..ikot kata kwan aku Chinese ni la...

Pastu bila da lpas perap tu...kukus la mcm besa..ayaq tu buh patut padan la...
pastu angkat dia panas2 tu rendam dalam ayaq ais..yg ni utk tak bg moisture dia ilang..so akan jd mcm layer gel mcm kalaunhmpa perasan mkn kt tcrc dia pny steamed chicken mcm moist kn?yg ni aku dpt tips dr show apa ntah kt AFC tu...

Then for nasik /soup tu...

Ayaq yg korng kukus ayam tu...jgn buang..guna plak utk msak nasik n soup...bru la sedap...stock ayam smua Ada kt stu kot...mmg marveles kot rsa dia...tambah la garam pa smua bgi cukup rsa

For chili sauce

3bijik cabai besaq..

3 4 cloves of garlic..

Cuka...

Gula

Garam..

Ayaq...

Semua menda kt atas ni ampa blend ja...senang...pastu tadaaa....sedia utk Di ngappppp.....

Heppy tryin everyone

P/s : bila la instagram nk release kt android neh!!



Published with Blogger-droid v2.0.4
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png