Agoda


Saturday, March 31, 2012

ring

Dis is my ngagement ring...

Feel like puttin a big cococrunch on top of  my fat finger...

Thanx b...


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, March 29, 2012

susah vs senang

Tak susah nak jadi susah…

N tak senang nk jadi senang…

I bet all of us pernah dok dengaq kan org ckp menda ni..

N mcm biasa la masa kita susah..xdak sapa pun nk pandang kita…bila dah senang perghhh ramai pulak dan2 ngaku kawan dan adik beradek…walhal connection adek beradek tu kdg kdg moyang kita ja sepupu kan..well..menda ni biasa lah…time time kita senang la bru la org nk pandang kita..bila masa kita susah dulu…nk pandang pun xmau…kalau boleh nmpk dari jauh pun da lari or wat wat tak nmpak…

Well dis thing pun happen jugak kat family aku…dulu masa abah ada lagi…family aku ni pun xdak la sesenang mana…biasa2 ja…mcm middle class yg lain yg betoi2 kat bwah…kiranya kalau dlm SPC tu ada Upper control limit, Center Limit and Lower Control Limit…kiranya duk kt Lower Control Limit tu la sket lagi nk terlepas kat low class pnya geng…biasalah time tu anak2 semua dok meningkat dewasa…nk msuk U la..tu la apa la…kiranya sampai abah tinggalkan kami semua pun dia xleh la nk rasa seselesa mcm mana kami rsa sekarang..sob sob..

Dan nk dijadikan cita…msa abah meninggal dulu semua orang mcm nmpak kami mula senang…ye lah..mau tak senang…Angah pun dah abeh medic da tym tu…da strt jadi HO kat hospital alor setar..dan time tu da trend in da kereta saga abah untuk beli Nissan sentra time tu…so mcm everybody mcm curious wah diorg ni mewah nya sejak arwah xdak…mcm mst guna duit arwah utk itu ini…biaqkan mak arwah plak ssh…pala hotak korang…aku benci gila hampa semua serius…dah plak tu nk ckp kunun mcm mama aku ni mcm jahat..nk bolot smua harta arwah plak..ehh pliz…kau ingat byk sgt ka harta bapak aku tinggai…yang korang sebok2 hal kitaorang apehal?bodo ehh..takdak reja ka…

Nmpk mcm ktorg mewah la…ye lah…at least burden mama time tu mmg tak byk da sbb angah pun da lpas..abg pun…tinggai aku ngn adik ja…kau tak baca pulak yang si Angah tu waktu abah meninggai tu langsung tak balik…sbb tengah final exam time tu…boleh bayangkan mcm mana persaan dia?mana nk seat for exam final year lagi…mana dengan abah sendiri lagi hilang dlam sekelip mata…ehhh kalau aku mmg aku xkkan jawab pnya…nanges2 mcm orang gila la kalau aku…tapi dia cool ja…abah meninggal hari selasa kalau xclap aku…hari jumaat malam kot lecturer2 dia bgi tiket flight p balik kat dia…balik just dpt tgk kuboq ja…bukan stadi kat oversea pun…tapi Alhamdulillah masa dia pnya pre convo utk medic student kt HUKM(nama dlu) dlu bila ja nama Angah di announce sebagai one of the student yg lulus…semua bangun n give big claps for her….before dat, mmg awai2 dia da mntk maaf ngn mama kot2 dia tak lepas apa2 paper…but Alhamdulillah…she made it….i saw mama nearly cried…tapi biasa la mama aku ni ego jugak…after dat semua kawan2 dia dtg ucap congrats kat angah n mama…yes…I’m very proud of her…

Hampa semua tak hadap pun apa yg kami lalui…so xyah memandai nk ckp orang lupa daratan la…itu la ini la…mmg at first rasa takleh terima sangat bila abah dah takda dlm sekelip mata…tpi bila pikiaq balik…Allah tau apa yg Dia aturkan untuk kita..we just hev to accept d Qada n Qadar n jgn sesakali menyalahkan ketentuan-Nya…

Well back to d topics…aku pernah la jugak rasa idup ssh…xdak la smpai xdpt makan stiap kali waktu makan…Cuma aku rsa mmg betoi la..x susah pun nk idup ssh…cth nya…p ja makan harta anak yatim…tgk la ni pun Allah da byaq cash masa kat dunia…xsenang mana pun la hampa makan harta anak yatim kan..walaupun kami ni bukan lagi bwah umoq..but stil kan tu harta arwah tinggai kat kami…so paham2 lah ya…aku pun malas la nk kata apa2 kan…untuk kami jadi senang mcm la pun bukannya senang cik oiiii….

Dah pulak kau kutuk2 family aku…bila kau sakit terlantar..kau bleh tak tau malu mintak kakak aku refer kan kat sni lah..ehh wut do u expect haa?but lucky u..she is very noble n have a good heart…If me…mampoihh hang lah…tak kurang jugak ada jugak kezen2 aku yg quite idiot for me..dah la lelaki…kau nk p mintak MC plak kt minah tu…ehhh hellooo...angah tu dah la O&G ok..bahagian bersalin la…apa jadah hg nk p mntak MC kat dia..dia tu work ethique gila pnya high…bayang kan aku eksiden moto kena langgaq..kaki aku yg kena ekzos bengkak gila pun dia bleh kedekut nk bagi MC kat aku..alasan dia ala sikit ja ni…adaka compare aku ngn mat2 rempit tu…kejadah apa la compare aku ngn mat rempit..hello kakak ku!i hate u for dis..hahaha…pastu lagi satu alas an dia sbb aku pun Binti Said..nnt payah…cesss…alas an tak kukuh…guna ja lah chop membe hg angah oiii…kaki aku bengkak mcm gajah mcm mana aku nk reja oiiii…

Now dat she got offer to further her master….but at d same time she’s stil hoping for MRCOG(betul ka?belasah ja lah)…mama ckp kalau dia nk accept master pnya offer mama suh dia duk jauh2…ssh nnt stadi ke mana apa ke mana..byk dgn org kacau..aku ajak la ke penang..tpi dia nk ke sabah…sbb byk lagi elaun..dia tu mata duitan jugak…sapa la tak mata duitan kan..last last dia tak accept offer tu because she’s still waiting for her MRCOG course offers….dat one I think she need to do practical in Singapore/UK for three months…so of coz la dia akan pilih ke UK kan…apa2 lah angah..janji hg bahagia n bleh bwak mama jalan2 selalu…
ni pun angah ngn mama tgh Europe trip for two weeks…okeng!jeles ok..jeles!xpalah…bukan rezeki aku kan…apa pun angah…I must say, abah must be very proud of u…he must be smilling over there to see what u have achieve for this moment….to abah, we miss u….n to abah n mama….thanx for raising us so well…


Tuesday, March 27, 2012

Ehh pehal

Kekadang kan dlm hidup ni kan...pernah dak korang rsa mcm unfair gila gila...well cthnya....

First scenario....bila kau dapati colleague kau yg berstatus engineer....bukan lah budak yg amek engineerin tetapi hanya lah budak yg mngambil course environmental science...

Mcm Ehhh....pehal plak....course tu snang ja tpi senang senang plak dpt status engineer...

Kalau korang nak tau...beza nya budak yg amek engineerin n science adalah subject subject tu sdri where we as engineerin student have to study all the engineerin matters in details....cthnya...thermodynamics...mass transfer....heat transfer....all in details....bukan surface surface ja jang...pastu mcm chemical engineerin student...kau kna Ada basic electric...mechanical la..biochem la bla bla bla...all dis things make u tougher....n above all we also studyin engineerin ethiques...

I mean like wut d hell...science student can be an engineer just like dat?patut la process asik hancoqqq....sbb lack of engineering skills....i mean life sometime can be unfair...i mean people being unfair to others...i mean like how the management manage to hire people like dis to become an engineer...i mean it s like ruining ur reputation...wut kind of qualitification u r seeking when searchin for d rite candidates rite?plus...it s like tutup periuk nasik orang yg amek engineerin courses la kan....

Sighhhhhhh.......

Fuhhhhhhhhhhhhhhhh.......

Nsib la Xdak mana mana private hospital or clinic yg banggang gila hired health science student as doctor or pharmacist....Kalau dak.....mmg jahanam la kan


Just remember...when u tutup periuk nasik org lain just bcoz u want to give oppurtunities to ur "people",God will pay u back later....


Ok lah...gtg...

Tomorrow nk kena mngadap lagi few morons...

Hopefully it wil not ruin my day...

Gud nite...

Assalamualaikum


Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, March 26, 2012

i hope...

counting days?
yeah...
45 days more to go...
am i dat ready?
i hope so...

can i be a good wifey to Mr Amir?
hopefully i will be...

thinkin of dis kekadang quite freak me out...
to be honest...
i always said to Amir...he always freakin out everytime i talk bout marriage...
but actually i do myself...
hahaha...
apa salahnya bagi dia pun ter"freak" sekali ngn aku...
baru la berat sama dipikul...ringan sama dijinjing...
ewaahhhh....

tapi boleh ka aku bangun awai2 pagi...semata2 nk sediakan breakfast semua...
oh no!
boleh2!!!u can do it alia!
blah balik awai dr gheja?!!
(ermmmm....dis one...errr...have to olso lah!)
masak?
dis one i dont mind to cook everyday as i totally enjoy doin it...
cleanin& tidy up house?
oh no...dis one..i'm quite a mess when coming to cleanin..sweepin n moppin...
can we just pay vietnamese at my factory to come over to house during weekend to do it for me?
heeee.........

ok lah got to go...
i have lots of SPC graph to be completed!

preparing myself with lots of knowledge to talk wif bunch of moron engineers...

tadaaa....

Monday, March 19, 2012

recently

Pictures recently taken by my Samsung galaxy...


Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, March 17, 2012

sakit hati

Serius sakit hati sgt sgt...

Lantak lah nk jdi mcm mna pun...

Pegi mam....


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, March 15, 2012

x lama lgi dah

Lagi 56 Hari lagi aku nk menamatkan zaman anak dara aku?

Am i dat ready to be sumone wifey?

Well....yeah to be exactly...its quite freakin me out...frankly speakin lah kan...

It will be no more extra working hrs...i mean i have to cut it off...well d point is not only job is my priority...my hubby will be my priority...i have to do some limitation between works and quality time wif hubby rite?mayb i have to do other jobs to generate extra income as now we are heading to the phase in our life..Kalau nk harap ke kilang ni...mmg xkkan kayo la ako..i hope in one or two years we wil be able to buy our own house which for me is really really important...

As i told ya before...maybe i m gonna start sumthing...i mean in experimental basis...Wowww....and if dis succed maybe i wil proceed with dis experiment...i mean i got dis stuff...i got a lil bit talent...only need to brush it up a lil bit...maybe i wil start wif my fren first...if they love the outcome...then dis experiment wil gonna proceed....

I really hope dat i can help my hubby n wil not b his burden...i dont want to b anybody burden...

Bak kata orang bila kawen ni...u have to share everything...xkkan nk harap laki ja semua...ksian la kan..so best way....i wil try to help him out..

After all,sharin is carin rite?


To my Mr amir...aka my future hubby....

I am really lookin foward to be ur wifey....

Because i Want to grow old wif u....

N simply because u are my best~est fren(hahhaa...xtravaganza ~est tu)

InsyaAllah


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, March 7, 2012

it was. ..

ㅊIt was so strange...8 years ago...aku ngn amir lgsg xleh tgk muka each other...Ada mcm feeling benci x ketahuan..but then after serial same labs,assignments and presentation grouping...we became bestfren but stil bullying each other..yet we stil hate each other...haaha...but time change everythin...we start dependin on each other...eventho i am his worst nitemare...but stil i am the one dat he can count on..yeah same thing goes to me..without realized dat we actually fall for each other...it was 5 years ago we make it official by announced to our dear frenz dat we are officially attached to each other...and after many years been dating officialy last may we got engaged...n now...for the next 65 days we wil toe d knot n becomin hubby n wifey to each other...

How strange God has put dis feeling between me n amir...from a hater to bestfren to boyfie to fiance n next 65 days as my hubby...

Thanks Allah for sendin me such a Gud soulmate dat accept me for who i am...at my best and at my worst...


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, March 6, 2012

my beauty secret

Haaa...ni lah dia beauty secret aku..yg aku ckp mask yg aku suka sgt tu..

Earl grey tea n macaron mask...

Best sgt pkai ni...

Biasa Kalau aku apply ni..sebelum tdoq aku apply bwak ke mimpi la jugak...sedaq tgk pgi esk dah kering...mask tu pun da lekat kt bantai dah...pegang muka....

Uhhhh yeahhhh....

Mak suka nyahhh perasaan Dan rasa bila pegang muka pgi pgi lpas pkai mask mlm semalam....

Sekali lagi Uhhh yeahhh....

Belek cermin...omaigod cunnya aku..

Puihhh perasan...g mampos kan..

Tp mask ni dia pnya sheet agak nipis n senang koyak...so waktu tarik tu kena bware lah sket...Tapi yg best walaupun dia nipis..best sbb dia betoi betoi pnya ikot muka kita...kira kt idung tu mmg kena semua la..

Besakan Kalau sheet yg tebal..kt idung mcm xbrapa nk lekat kan...so yg ni mcm cover la jugak...


Mask ni Kalau korang nk order kt aku boleh jer....

Xmahai pun.... Rm35 dlm tu Ada 10 packs..

Product from Taiwan...sangat best!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, March 5, 2012

nampak tak?again?

Tgk muka kt atas ni mcm ala ala kembang semangkuk kn..makin kata nk diet makin mnjadi muka aku kena pump...aku pun herannn....aku up gmbr ni kt fb...rmai kata flawless la.sebeanarnya puihhh tak flawless yg korg nmpk pun kulit aku ni...tp ni bukan kekdah photoshop k...ni kekdah make up ja...sebenaqnya kulit aku ni haru jugak la sbb combination skin...very d oily kt tzone...but very d dry loo kt cheeks aku yg bam bam bgaikan tomato man.

Tapi sejak duk countdown Ada 66 days ja lagi....mula la aku ketakutan yg melampau tgk kulit aku...apa yg routine aku wat..mcm apply toner..apply moisturizer...for moisturizer aku pkai dua...satu hada labo..mcm ayaq ja tepek kt muka...tp efek dia walahhh...kan ker hada labo kaya ngn super hyaloronic acid..pas bgi serap kt kulit aku...aku apply plak moisturizer from garnier...garnier jer...sbb aku rsa garnier serasi ngn kulit aku...sbb msa muka aku burn msa blik Dr PD dlu cpt gila muka aku jdi puteh...dlm seminggu lebeh ja muka aku dah tak kusam..sbb tu aku proceed ngn garnier walaupun sblm ni aku pkai moisturizer gel from clinique sbb tu smua part kt muka aku minyak stok leh goreng sotong celup tepung pnya...lani ja duk jdi combination xtahwan..

La ni seminggu 2 or 3 Kali aku aku akn treat muka aku ngn masker...biasa aku pkai masker yg sheet tu...bukan shait okeng!nnt aku gtau brand apa yg aku suka pkai...

Uhhh....bajet mcm hamis jalika plak dah....sighhhh

Puihhhh


Published with Blogger-droid v2.0.4
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png