Agoda


Thursday, February 9, 2012

sedetik cuma

Kadang2 rsa mcm alahai duet mana nk cri duet ni...

Kadang2 kita tak sedar...dgn menda2 simple yg kita amalkan Allah bukak jalan untuk kita...

Contohnya...dgn beristigfar...sedekah...solat dhuha...menda2 ni lah yg kita rsa payah sgt nk wat...

Tpi senang sgt kita nk nyanyi terpekik terlolong(i'm referrin dis to myself as well)...karaoke sejam rm35 kt redbox tu xda hal lah...tpi bila pegi masjid nk hulurkan rm10 pun mengigil2 tgan...adoyai...

Aku pun kdang2 mcm tu gaks...

Tpi sjak keja ni..i put aside my money...wajib da potong zakat...zakat ni pun da nama pun wajibkan...xluak pun gaji setakat potong rm30~50 tu kan...pikirlah tu utk kita pnya account masa kt sana nnt...InsyaAllah,bila kita rsa sesak ja duet kita tp2 bulan..mst Allah bgi jalan lain utk kita...

Aku pun da nk strt beristigfar n selawat byk2...xkkn la asik nk mencarut smpi ke tua kan...

Apa pun...mcm mna berjaya pun kita hr ni...where we are now kita patut brterima kasih kpada Allah of course n tak lain tak bukan our parents....without them we r nothin...n withour their support...mayb we dont even have a gud education n job now...

Love your parents...show ur respect to them...betul ckp org tua2....makbapak ni ank sekawan dia boleh jaga...tpi kita adik beradek 10 org pun blum tentu leh jaga parents kita...

Mama, acik janji...InsyaAllah acik akan jaga mama mcm mna mama jaga acik dlu...n to Abah, may u rest in peace there...Al Fatihah


N about solat dhuha...mayb we shud start practising it now...supaya murah rejeki ya donggg....

Mama pun selalu pesan tp aku ni pernah wat skali ja kot...bertuah punya anak....

Satu lagi masa duk dgaq ceramah ustaz azhar idrus hr tu(ustaz fav aku ni weh)...nnt bila akhirat kelak stp org tu masuk syurga kadang2 tu dia pnya amalan different...ada setengah tu msuk sbb suka berzikir...ada yg suka amalkan surah Al Mulk la(dulu msa kat saina every nite baca..la ni hampeh!mayb da kena start blik kot)...ada yg msuk syurga sbb suka smayang sunat...etc...

Tgk,Allah tu Maha Pemurah kan?

Setiap ujian yg diberikan oleh~Nya tu sbb Dia syg dkt kita..xnak kita tersasar jauh...

Apa pun yg aku post utk hr ni...yg baik dr Allah..yg buruk tu atas kelemahan aku sdri...


Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png