Wednesday, December 21, 2011

checklist phuket 2011

Brg2 nk kena bwak.....

For 5 days 4 nite...

1. Tshirt..lots of tshirt!

2. Harem pants

3. Hat

4. Sun block!hell yeah....sgt important

5. Dalam2...hikhik

6. Dslr

7. Digicam for underwater....snokerling..hell yeah

8. Sardines/tuna mayo...emergency case bebeh...

9. Shawls...ssh jalan2 nk maintain pkai tudung bawai mcm yg amir nak....

10. Sunnies!trully important....

11. Lipgloss

12. Shampoo clear aku tu

13. Swimming cap


Bajet aku p ni pun dlm rm500 ja...sbb all expenses mama belanja sempena dia pnya pencen last year..patut nya last year p phuket but since last year kami sekali lg diuji dgn banjir....so vacation ke phuket dibwak la ke dis year....

And disbabkan dah pernah p ke phuket ni sblm ni...aku pun jdi tak tau nk beli apa kt sana...sbb tujuan p bukan nk shopping...tpi tujuan asai nk relaxkan badan n body ja...setelah setahun kerja tunggang langgang mcm org gila kan...so...after p phuket ni tonggang langgang blik la kan sbb nk kena cri duet lebeh nk kawen....

Oklah...bai...

Nk smbung wat keja...


Published with Blogger-droid v2.0.2

Tuesday, December 20, 2011

melalak tak tentu psai

Retype from my fb...


Psai bendera pun nk kecoh satu malaysia...ludah sana...ludah sini.....psai permainkan hudud kat sembang rakyat tu taknak pulak ludah sana ludah sini....aiyaaa..sadis betoi la...


Published with Blogger-droid v2.0.2

Friday, December 16, 2011

lately from my lovely samsung

Published with Blogger-droid v2.0.2

Monday, December 12, 2011

food review: Bountiful Kitchen

Venue:Bountiful Kitchen, Jones Road Penang(near Pulau Tikus, otw to Gurney)
Special dish: Mexican Fish...nyum2..















the soup, MYR 5.90


mexican fish:rm15.90

pasta(i forgot d name):MYR15.90

ice lemon tea:MYR5.90

overall...tempat ni mmg best...suka!
sbb rsa mcm best ja...
n i enjoy d food...
satu set ni for only MYR13.90(soup+pasta/mexican fish+ice lemon tea+ice cream-->i forgot to take d pic..soryy)
next time rsa nk try dia pnya salmon plak....
n fyi....en amir ada wat something msa tgh dinner kt sni...
n he nearly made me wanna cry....
he already set d date!
yess..
finally!

please pray for us!

Sunday, December 11, 2011

food review:puncak mutiara

Ok lah kali ni review psai the famous puncak mutiara...rsanya kalau sapa2 dok area penang esp mainland..kulim ka mst tau psai tmpt ni...

Located at kg pelet, penanti...

Yg special psai tmpt ni sbb diorg ada ladang diorg sdri mcm ladang kambing..ayam kampung..lembu n even ostrich...

Menarek kan...


As for the food i would recomend briyani peha kambing..rn18.80

And another set is briyani wif ayan kampung+kambing+any juice at rm19.90...worth rite?

N jgn lupa cuba the mutiara mushroom...sedap!rasa mcn ayam woo...

As for western food, i have tried chicken maryland but its over cooked i think so it not meet my tekak pnya criteria...so i wouldnt recomend it for anyone...

Better p makan kt nan western...lgi nyummm2...


Published with Blogger-droid v2.0.1

Thursday, December 8, 2011

panggilan

Masa duk on fon ngn amir td...

Tetiba msuk la psai ombak rindu...

Pastu msuk la psai smua la...

Then come tu one part

Aku:b..u nk i panggil u abg ka?

Amir:.............

Aku:eiiiii...gelinya aku!

Amir: tu lah...speechless aku td....xyah arr....geli!

Aku: ok. ....i pun gelimat....


Hahaha....

Lawak kn?aku kdg2 lawak bila ada sestgh org ber mama papa la..pdhal bru tgh bercinta...

Aku pun sama jugak...ber b sana ber b sini...eiiii....

Tapi kalau la aku kena panggil amir tu abang...adoiii...aku rsa dua2 leh demam panas sebulan....

Tu la sshnya kalau bercinta ngn bespren sdri...

Nk tkaq hang aku p i u pun x berapa nk lepas2 ada hati nk ber abang ayang anje..hahaha....

Mmg tak la kan...lagi pun bgi aku...

Dia bukan abg aku...aku dah ada da seorang abang...so dia ni mmg takleh aku panggil abang....

Aku panggil dia b lebeh manja gitewww...euwwww....

Panggggg sedasss baru ada akai....

Tapi dia suh aku panggil dia tuan tdi...mcm harris....

Mcm celaka kan....pastu nk suh aku bukak kan kasut la socks la...ooohhhh tidak syang ku...

Ada kaki ada tangan wat lah sendiri....

Kalau mood izzah saya datang...boleh la saya layan kamu mck abg harris....

Denggggg....


Oklah....bai...

Gud nite...


Published with Blogger-droid v2.0.1

from my galaxy s....

Its sakae sushi momento again...

Well....

We gone crazy over sushi...esp from sakae sushi...

Nyummm2....

Bajet jepun la hg alia!podahhh....

Hahahha....actually sakae sushi doin a promotion for its opening @ first avenua penang....

Weee.... We love it...buy red plate worth rm5.99 and u get free anothet plate...limited for 10 plates only...

As usual...msti la cukup kuota kan..kalau x rugi mati lah...

Means dat for 10 plates we only pay rm59.99...and our dinner last nite only cost us about rm62...worth right?

Plus some more...sakae sushi is way better than sushi king n a bit cheaper...

So my vote wil totally goes to sakae sushi compared to sushi king...hahaha

But....zanmai sushi @ the gardens kl stil d best one!

Oh my!


Published with Blogger-droid v2.0.1

Wednesday, December 7, 2011

ombak rindu...




Weee....


Smlm...pagi2 en amir sms....

My amir: posa ka hr ni...

Me: tak..i nk blik awai hr ni...nk p tgk wyg sorg2...ada org xmau temankan i...

My amir:hehehe...cita apa

Me:ombak rindu lah...

My amir: best ka

Me:bestla..smua dok review best!

........

...

.


Ok fine dia xmau tgk cita ni..temankan aku...

Ohh demn.....

Dia ni mmg jenis bangsa yg x romantic lgsg...adoiiii....

.............

.................
Time lunch tu aku kol dia...last chance...kalau dia takmau...fine!aku p sorg2...aku tak kesah.lol..
Dia ni pehal plak....aku kol byk kali tak angkt...nk mati apa....
Last2 aku sms sbb tension

Me:bagusla...i kol byk kali x angkt...

Dah la kt tmpt aku tu line celcom tu hrp maklumlah....spjg msa xdak line...tension aku....

Terpaksa lari p toilet....nk cri line...

Ok kol lg skali...

Ok angkat...


Me:apa ni kol x angkt?

Him: sori..td duk ada ngn owner rumah ckp psal renovation ni...

Me:yalah..alasan....b,jom lah...temankn i tgk ombak rindu...u kan berlakon cita tu

...saja lah aku puji dia nk bgi dia suka n then bru la dia temankan aku...yayyy....

Him:best ka?jiwang...malas la...

Me:bestla...jom la...puhlizzzz....

Him:ha la ha lah....mai sni...nk tgk kt mana
Me:1st avenue

Him:ada ka kt 1st avenue
Me:ada.....i da check dah...
Him:ok mai lah...satg kita tgk...tp i nk tdoq kt dlm tu

Ptg tu terus shoot p ke island....1st avenue....
Beli tiket lu sblm apa2....
Pastu trus serang sakae sushi...
Yehuu..skrg opening promo...buy one red plate...free one...ok kenyang!

Then trus p msuk wyg dgn kekenyangan....
Ehhh...kata nk review ombak rindu...tpi aku da melalut...soriii pakkkk...
Overall...two thumbs up la...
Mmg best....best mcm novel jgk....
Tak mcm lagenda budok setang...menghampakan aku..
Kira nya wif dis ombak rindu amir yg kata no tdoq dlm cinema pun xjdi tdoq la...
Ok....mmg best!aku suka....nnt kalau boleh nk tgk lgi...
Lakonan maya bgi aku ok la sedeh jgk..tpi dia pnya slang tu aku tak brapa nk brkenan sbb mcm omputih sgt...Yg si lisa tu plak mcm kelakar la jugak bwak watak pompuan camtu...kembang kempis idung marah2 haris...hahaha...Sumpah lawak!psaipa la depa tak bgi watak mila tu kt fasha ka or maybe maya karin sdri...N izzah ganti la dgn fazura....Hahaha....tp fazura pun mcm tak sesuai jdi org kpg kan2?...Ahhh whatever la...cita ni da sedap kot...just nice...cuma pndangan aku ja lah

Monday, December 5, 2011

resipi siakap stim lemon ala thai

Simple ja nk wat ni kwan2....

Sgt la simple gila2....


Bahan;

1. Sekoq ikan siakap

2. Jus lemon

3. Garlic...sebyk yg mngkin..sbb yg ni yg bangkitkan selera...

4. Cili padi...ikot suka...kalau suka pedas buh byk

5. Garam secukup rasa...

6. Kiub ikan bilis/ perasa


First of all msti la cuci ikan2 tu kan...

Pastu masukkan secawan air dlam kuali...

Pastu.....msukkn jus lemon....

Lagi msam lagi sedap....

Pastu biaq ayaq tu mndidih....

Pastu masukkan ikan....

Kiranya msak ngn jus lemon+air td....

Biaq mendidih n kalihkan ikan tu

Then terus masukkan garlic& cili padi td....

Pastu buh la garam ngn kuib ikan bilis tu...

Oter2 la rsa tu bg kena selera kita...

As for me...i prefer hot...spicy n sour....

So mmg sgt msam n spicy la....

Very simple to try...


Selamat mencuba


Published with Blogger-droid v2.0.1

Sunday, December 4, 2011

pizza cheesy bite

Last night dinner hentam pizza cheesy bite ngan en amir kt pizza hut sunshine byan baru..

So far not bad...

Tgk amir pun da pndai camwhore...

Aku?da slow down a lil bit..

Bg chance sama mamat ni lah kan


Published with Blogger-droid v2.0.1

Saturday, December 3, 2011

fullhouse penang

last weekend...
sempat jugaklah terjah ke fullhouse penang yg baru launched 11.11 hari tu...
enjoy the pics....
















overall...
i love the deco..
u know how much i love the white deco rite?
but when it comes to the food...
i must say....
didn't meet my expectation...
i dont know mayb penang branch one not as good as kl one or what
because from what i see....
xda la mndapat sambutan yg hangat mcm kt kl...
mayb kt penang, the people lebeh suka lepak dkt kedai Abu...kedai2 yg surrounding dia nmpk mcm cikai tapi dia pnya food sgt marveles!
or maybe bcoz the location itself...
sbb kalau kt penang ni...times square ni org mcm jarang masuk..
yg akan masuk pun mostly Chinese so aku ngn amir hari tu mcm agak alien la jugak..
so aku rasa maybe tu lah fact yg mnyumbang kepada ke-tak berapa best-an fullhouse kt penang ni

ok lah..nnt aku update lg tmpt2 mkan yg aku rsa best kat penang ni...
stay tune!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png