Agoda


Wednesday, November 30, 2011

jgn pilih jalan pintas

Well...tajuk entri mlm ni mcm xleh blah kan...bajet la kn...hohoi....apapun....aku nk nasihatkan adik2 aku kt luaq sana....kalau kerja tu muda2 ni jgn la nk semuanya senang....kalau kena pressure sket muka mulalah...komplen itu ini...tak dan nk duduk lah itu lah ini lah...kalau kau mmg da ditakdirkan kerja 12 hrs...takkan ko bajet ko nk buleh goyang kaki selama 3~4 jam kot?pliz2...boleh...tapi bukan kerja kt tmpt yg mcm tu..p kerja gov ok...hari jumaat kompem half day trus...nk keja mudah mcm tu?patut da boleh bersyukur kot kn sbb korg dpt kerja....ada yg 2 thun mnganggur xda kerja...tpi korang bila da dpt kerja..tu la ni lah...haihhh....

Kalau korang nk ckp aku xpa lah...gaji lgi byk dri korg..kerja xpenat...well2...aku pernah jugak kot jadi techinian...under engineering pnya team...stress dia lgi ebat kot...ada issue ja kena stay back...pastu belum msuk kena jadi multi tasking lagi...tp tu sebelum aku further degree aku...and for u guys pnya info...aku pernah jugak wat part time kt kilang lama aku as lab technician sbb our boss now time tu tgh ada masalah dat tym sbb ada org resign...kiranya cuti sem aku...aku keja sebulan stgh as lab tech...bygkan sorg2 ja satu shift...dok kt cerok lab yg ujung abeh kt dlm kilang tu tgh2 mlm...wa tarak hal pun...4 chemical process satu malam...belum lgi 2 times per shift dua line....agk2 lu bleh handle kalau wat sorg2?

So jgn la cakap aku tak pham situation korang...aku paham...i've been in ur shuz before...but i face it alone...lagi sedeh kot...orang lain cuti tapi aku keja...keja mlm plak tu...walhal tym tu tgh musim europe yg spain mnang tu kot...haihhh....malam match finale tu aku keja...keja paham?tapi aku steady ja....sbb aku percaya kalau kita ikhlas wat something InsyaAllah reward yg akan bagi kat kita kalau kita ikhlas...

Walhal kalau ikutkan malas kot aku nk keja tym2 cuti sem tu...tapi sbb kawan n manager production kilang lama aku merangkap bos aku skrg mintak tlg since aku mmg pernah deal dgn analysis msa aku under team engineering...so aku accept d offer...

And aku rasa apa yg aku wat tu betul...tgk sekarang...aku tak perlu nk ssh2 cri keja mcm org2 lain...after prektikel ja trus keja...mmg nmpk mudah.rmai jgk yg ingat aku gnakan bos aku skrg sbb aku pernah keja sumitomo dlu..hello...aku masukkan resume aku ikot jobstreet tau...mana tau dia yg nmpk resume aku..hahaha...tpi kan...kalau la aku wat kerja tak bagus dlu...nk ke dia amek aku keja skrg utk post aku skarang?bukan lah nk berlagak ckp aku wat kerja bagus sgt...aku pun ngularrr jgk dlu2 msa kt sumitomo.tp kita kena ingatvlah kan.....but if u want something gud...u must b honest...bukan asik komplen itu ini...itu ssh..ini ssh...wat keja sket ckp itu la ini lah....aku dlu wat keja sorang2 lagi lg la rsa mcm apa ja...

Seriously i know how u feel walaupun time tu aku hanya seorg student....tapi kerja kan...kalau kita ikhlas...InsyaAllah lah,Allah akan bantu kita....


Ok lah...

Jom tidoq....

Selamat malam


Published with Blogger-droid v2.0.1

Tuesday, November 29, 2011

wowww

ok...
tdi msa tgh boring kt dlm production...
blogwalking la kan..n mcm biasa la kan bukak la arni's blog
and tak sangka la pulak kan nama aku yg naik utk giveaway tu
thanx so much Arni sbb pilih i...
hahaha....
mcm tak percaya...
mst susah dia nk pilih sbb byk org yg komen n kiranya aku ni d lucky one lah kan...
okei...bersyukur2...



ok lah..get back to work...
rajen2 kan diri...
kan da nk bonus ni....
tingkatkan prestasi....
bubbye....

Saturday, November 26, 2011

use it wisely

Rsa mcm dah lama gila tak update blog..rsa rindu plak...

Maklumlah bz...bz ngn natang apa ntah...mcm2 la...bcoz lately ni mcm byk jgk aku diuji...mmg terjena jgk la dgn perangai stgh2 org ni...

Tapi takpa...aku anggap ja ni semua dugaan dlm alam pekerjaan ni...ok fine...but its ok...its nothing for me really...and in dis case i want to say WUTEVA!!


hahaha..talkin about wuteva...women or gurls tend to say it everytime they facing something they dont like...for example mcm yg aku ckp kt atas...


BUT dear...

U have to use it wisely bcoz it is an official must say word for every woman...

For example;

1st situation;

Alia;b..u tau tak..bla bla bla bla...

Amir;u ni kan tak penat ka brcakap..potpet2..

Alia;wuteva!


2nd situation;

Alia; i tol u oledi maa....

Boss/colleague;when?didnt i tol u..u hev to inform me or colleague bout dis?

Alia;wuteva la...


See...ayat kat atas ni dif situation kn..but bring a very2 different meaning...

The first one is like u potpet2 kat tunang u cita bla2...last2 dia bgi ayat tu...so kira tanda protes is like wuteva dude!



2nd one is like....very2 rude right?

See...huge different right?

So pliz think bfore u guys use dis word...

Never ever say to ur boss or colleague during the argument dis word...

It is so not nice...

Again...think before u say anything!


Published with Blogger-droid v2.0.1

Saturday, November 19, 2011

salah aku ka?

smlm aku mc...
so satu hari aku tak amek port lgsg la hal2 kilang...
mcm..g mampos la...
aku sakit..aku nk rest kat umah..buleh?
so tdi pun after da mndapat tdoq yg seperti baby...
dlm kul 11.30 tu aku smpai la kilang...
then terus la dgaq cita2 yg tak best...
HR complain aku nya orang byk masuk lewat la...
attendance problem la...
absent la apa jadah la...
aku rsa naik berbuih kot mulut aku ni suh mai awai...
tp tak jugak2 reti makan saman...
kesudahan nya aku yg kena balik
demmmm.....
vavi....cilaker!
and aku pnya bos yg tak berapa nk bos sgt tu suh aku amek action utk depa2 ni...
okei...so aku pun kena la isu counseling letter...
okei puas hati...
pasni sapa lmbt...aku isu ja counseling letter...
aku malas...aku jaga korang...tpi korang da wat aku mcm ni...
so lpas ni...korang lmbat ja aku isu counseling letter okeh!
nk benci aku ka apa ka...
aku tak kesah...
so sama2 la kita benci membenci okeh...
aku tau ada ja yg depan aku baik bukan mainnnnn....
tapi belakang aku back stab aku!
bukan aku tak kenai sapa...
aku tau sapa yg boleh pakai sapa yg tak boleh pakai...
so kalau korang rsa nk wat perangai silakan...
bonus korang performance korang smua nn kalau tak mncapai target sila lah jgan nk complain...
malu sket okei...
yg duk wat perangai ni PEREMPUAN!PEREMPUAN ok...bukan nya lelaki...
punctuality takdak...absent memanjang...
apa korang ingat kilang tu bapak korang one of the CEO ka?
korang bising bila cha-ya-nun-alip tu dok kacau....tapi attitude korang tak reti ka nk berubah...
mmg korang nk buktikan ka yg Melayu kita ni mmg ada penyakit M?
tolong lah...orang mcm ni lah smpai bila pun dok mngharap ehsan dri orang...sket2 hak2 ketuanan melayu...podahhh...sendiri pemalaih lagi nk cakap itu ini...
tolong ehhh?
kalau hampa2 ni pemalaih....aku ka yang salah?
aku ka yg salah didik hampa?
hampa da umoq 20-an dah pun...
xkkn la hari2 aku nk kena ckp...
before kul 8 kena ada dlm production...
byangkan lah perasaan orang2 yg x pernah mai lewat...hampa tak kesian ka aku nk drag depa skali...
lani cukup la aku kata...
aku da malaih...
so pasni aku malas da nk jaga hampa...
hampa jaga la diri hampa sdri naa...
ingat hampa tu pompuan....
malu aihhh kat kawan2 yg lelaki bleh mai awai...

Friday, November 18, 2011

make ups...

Korg simpan make up korang mcm mna ya...

Aku main belasah ja...

Sblum ni mcm apa ja dok bersepah2 dlm box tu...

But then nmpk dua bekas kosong yg beli dr tesco tu...

Pastu pikiaq ermmm...why not put my lips stuff dlm tu..satu lagi letak brush ngn some of eyes stuff mcm eye liners..mascara..bla2...

Make up aku ni sikit ja kalau nk dibandingkan org2 lain yg mmg suka make up sbb aku ni kan make up bila weekend ja...so mood no beli byk2 make up pun xdak...tp tggu la tgk kot2 la xmas ni benefit ada sale gila2 ka...best thing bout benefit is they always give u free samples..mintak ja free samples yg kecik2 tu mst diorg bgi pnya...

Hohoho


Published with Blogger-droid v2.0.1

Wednesday, November 16, 2011

petua menghilangkan kelemumur n gatai2 di kulit kepala

Okeh...

Hari ni ruangan petua makcik2 pulak.see...i told u no special concept what in my blog..

I blog what across my mind...

N last nite...disebabkan kulit kepala aku kegatalan melampau2...n mcm ada kelemumur...erkk...pengotoq kah aku?bukan la...aku rsa bukan kelemumur tp ny scalp became so dry and then mcm keluaq la flacky2 tu semua...oh benci n gatai gila...

Tergaru2 aku kt dln surau smlm dgan kadar rambut yg gugur is propotional to kegatalan...

Hahaha...wtf!

Anyway blik ja keja aku trus p psar mlm n beli limau nipis...

Aku nk perasap skit kepala aku yg mnjadi2 ni...

Hahahaha...

So wut i do is belahkan dat limau nipis to 4 pieces...

Aku guna 2 bijik okeh...

Alang2 nk perasap kan...

Pastu masa nk mandi tu...basahkan rambut...

N then mula kan sesi tonyoh menonyoh limau td tu ke kulit kepala....

Mmg rsa pedih sket lgi2 kalau lpas tergaru2...

Pastu gonyeh2 rambut tu bai kena jus2 limau tu...

On d dot bleh rsa rmbut korg lembut gila...serius tak tipu ni...mcm lpas apply shampoo n conditioner....biaq la dlm 5 mins mcm tu...

Pastu basuh la elok2....

Bgi smua hat serat2 limau tu hilang dr kepala ok...

Pastu taraaa...

Da siap!


Published with Blogger-droid v2.0.1

Monday, November 14, 2011

wordless tuesday


Published with Blogger-droid v2.0.1

handbags...

Handbags....

Cant get enuff wif one only...

So sorry...

Those handbags are some of ky fav...

Some of them stil kt umah jitra..

Ada saoa2 tau kt mna i mean blogshop yg juai coach murah2?

Cant get enuff of it


Published with Blogger-droid v2.0.1

Sunday, November 13, 2011

wishlist for 2012

Wowww....

Too soon for 2012 wishlist?

Haha..nevermind...

Not dat early rite....

Saja boring kn...

Now waitin for my turn kt cimb ni...

So here come my wishlist for 2012...

1. Married

2. Honeymoon @ krabi

3. Apartment

4. Diving license

5. Upgrade my baby lense

.....

.....

To be update later

Chow


Published with Blogger-droid v2.0.1

perlu atau tak perlu??

Sebenarnya tgh berkira2 nk smbung master....

But by research n part time!!

Tapiiiiii......

Mcm ada ka masa kalau aku nk wat master ni...4/7 dri masa aku..aku spent kt kilang....

Pastu kalau wat research mst weekend aku kena berkorban kan..

Oh no!!i love my weekend yg tinggai satu stgh hri saja dek kerana hari sabtu pun aku kena mai kilang kan...

Okey menyampah dgn life aku skrg!

Bangla pun dua hari cuti...

Dem2...

Apapun aku mmg takdak intention to stay here longer as i said before my interest now is to open a kedai makan....where i find most suitable job for me at d moment n what i njoy d most...cooking bebeh!....BUT.....i need to do few things before i can jump to dat bisness...

What i meant here is...to start a bisness is not an easy task...it should be well planned...n where i can go from there for the next 5 or 10 years..

But before that i need to manage myself..disiciplined myself before i can simply jump there...right?

So now the problem is perlu ka tak perlu aku smbung master?esp in chemical engineering field....

Fuhhh...hard decision rite?

Nnt gantung ja diploma..degree n maybe master pnya certificate kt kedai makan aku...

Hahaha

Poyo....

Pang sedassss ok....


Published with Blogger-droid v2.0.1

perfecto weekend

Perfecto weekend means...

Bangun tdoq tak wat papa..

Menda yg wat adalah memasak..pastu lying kt atas sofa sambil tgk tv..lagi2 afc or food network..xpun deco2 ka...

Pastu msuk bilik..golek2 atas katil ditemani bantai2 busuk yg penuh ngn ayaq liuq basi tu...

Oh heaven kan!!


Published with Blogger-droid v2.0.1

Saturday, November 12, 2011

the one

D one n only guy dat can stand by me at my best n at my worst...

D one dat can stand when i want to be treated like a princess...

D one dat can stand when my inner monster control me...huhh?!!


Published with Blogger-droid v2.0.1

nampak tak?

Nampak tak kat idung aku tu jerawat?

Besalah..time2 bulan dok tgh gerhana ni jgan dikacau..

Aku kalau tgh gerhana ja mst naik jerawat sana sini..hormon pliz b kind to mama

Mcm2 kn...

Tapi hri tu msa raya time korban kt kpg duk gathering tu kezen aku tnya aku..aku pkai cream apa..nmpk cerah..n sekata ok..sekata!hahaha

Wahhh..cerah sekata noksss...kan sebulan yg lepas aku convo n trus p brcuti kt pd...ngn xbwak sunblock nya mmg muka aku mcm sivaji d boss la kn...

So aku quite trkezut la jugak bila kezen aku kak tini ckp muka aku cerah sekata...

Ngn spontan nya aku jwab...pkai garnier ja..nite cream ngn day cream..time beli tu mmg aku p kt guardian kt autocity ja sbb mmg xdan nk p mana2 pas keja..nk p kaunter clinique kt jj queensbay...ahh malas la...kang kopak aku lagi...derma white tak derma white..try je lah garnier ni walaupun aku mcm...ehh boleh ka garnier ni..try lah...mana tau leh cun mcm lisa surihani...hahaha...dua cream time tu tgh promotion bru rm29...worth rite...day n nite cream...mmg gigih la aku apply dlm sbln ni...n alhamdulillah nmpk hasilnya...

Tp aku xdak pa bukti gmbaq aku yg mcm sivaji tu...skrg ni cun mcm khloe kardashian la...hehhhh...

Pang sedasss mauuuu.....

But stil aku pkai jugak gel clinique aku tu before aku nk apply make up kalau nk p mna2...

Kalau facial wash mmg aku stil setia ngn clinique tu lah..cuma dia pnya tu ja berubah...dulu msa stadi pkai utk oily face la ni aku pkai utk combination face...

Sbb la ni pp aku smua besanya kering..but t zone shining nk mamposss....benci!!

N i've been using clinique for almost 3 n half years...

Tapi hri tu try skII miracle essence tu mmg terbaekkkk....

No wonder d price is mahai nk mamposss...

Kalau gaji aku sbln 10k mmg aku pkai skII full set dah..

Poyo...

Ok adios..

Aku nk p mandi....nk mandi lama2...

Babai


Published with Blogger-droid v2.0.1
Published with Blogger-droid v2.0.1

testing

Skrg ni tgh testing blogging guna android...

Hopefully berjaya..

Adios amigos muchahas...

Guten nite...


Published with Blogger-droid v2.0.1

Friday, November 11, 2011

deco deco...

ckp psai deco...
aku tgh cari idea mcm mna nk deco bilik aku tu...ruang tamu tu nnt dlu la aku pikiaq
sbb duit lani pun duk keluaq mcm ayaq ja
adoiyaiii
la ni tgh cari2 idea lagi...
yg pasti aku suka konsep white furnished ni...
nmpk mcm class kau jahhh....
hahahah...
banggang....
tapi kalau kalerful pun aku suka jugak...
lagi suka kalau ada ijau2...
ijau kan faveret kaler aku nyahh....
ehhh....
da merapu ok...
focus2...
nk bagi bilik nmpk luas harus lah guna yg putih2...
solid white baru nmpk omputih..english stail...
ohh wuteva!



ni mcm gegirl sgt la..pinky nk mati..
geli haihhh



nice kaler huh?!!
suka makkk


nais kan?!


ni serius kool kan..simple n elegant!
tgk katil tu..mau la kalau aku tdoq tu gerak ke sana sini..

wowwww....super nice....kalau la bilik aku tu besaq mcm ni!
i make it all white n green...no black2...
ni mcm tompok2 anjing plak..haihhh...
tpi kompem cpt gila kotoq...
sebab aku ni dasar pemalaih..
jenuhhh
sighhhhh~~

bila da start

bila da ngadap computer ngn free wifi...mcm ni lah jdinya....
saja la sementara duk rajen n esk cuti yg tak berapa nk cuti kan...
aku pun pulun la...

n smlm aku MC....gastric okey!
org gemok pun kena gastric ka?
hoiii....ko ingat si kurus ja ka kena gastric!
deymmmm!
hahaha...
sakit oo....
terterap aku kt katil smlm...
plak dah pkul 9 depa2 ni dok giat renovate umah...
gerudi sana gerudi sni...
terus aku bangun..mandi..p clinic...
dapat mc..
p kedai roti..beli roti..
makan roti dlm keta..pastu kol amir ckp nk jmpa...
alasan nk p tgkp gmbaq utk pasport...
mcm la kat cni xdak..
hahahah
alasan kukuh tu...
pastu aku cakap kat dia aku nk msak kt dia...
msak pun simple2 ja nokss...
sambai ikan termenung ngn prawn butter ja!
pas tgkp gmbaq pasport pa jadah la...
p la aquarium house beli ikan guppy...3 ekoq betina 3 ekoq jantan...
nk bgi ada spouse msing2 la konon...
skali hari ni aku blik dr keja smua dah innalillah...
adoiii...what appen la!

ok pas p aquarium p la dok lepak2 kt dpn burger king tu...
tepi pantai kan...tgk matahari terbenam...
nk romantic2 la kununnya...
romantic waklus la kan...
apa pon enjoy the pics...
aku dok brush up lagi my skills...
kalau tak elok tu paham2 la...nk tukaq setting pun merangkak2 lagi...
ok bai...
aku nk blik dah....
dah lewat ni..satg muka aku melekat muka mamak2 ni mampoih aku...
isn't he kiut?


i love awan nanos2 tu



muka mcm cucoq kembong..ok fine!












NIKON AT THE HEART OF THE IMAGE

xdak sebab

so disebabkan lani aku tgh lepak kt mamak kt umah aku smbil dok layan wifi pree....
ok sapa tak suka wifi free mmg mohong lakan....org malaysia mmg suka menda2 free...xyah bohong aku...aku tau la...mood aku nk mencarut kt dlm ni pun agklah tinggi...
bukan nk mencarut pun dlm entri ni...tpi aku saja la nk update...
awat?xleh ka?
demmm laaa....keyboard aku huruf w pnya la ssh nk tekan...
xkkan la nk suh aku beli notebook bru kot..
notebook asus bru rm799 aku tgk hri tu...
kemon la alia...zaman la mana ada org pkai notebook...
notebook tu apa?
ketinggalan zaman lah..notebook dah leh at tukun....
see!!tgk!huruf W hilang lg kat perkataan wat tukun tu...demmmm!
brbalik kepada tukun...aku tau la lani smua org dok gila pejadah tab la ipad la...
xpalah...bukannya takmau n xmampu...tpi aku rsa kan kepuasan dia tak sama dgn online guna computer ni...ecehhh'
cthnya...kalau nk blogging ni..paling puaih guna computer la..lagi baguih kalau guna PC kt umah tu...
haaa...nala punya gonduuu....-->aku lani mmg terer ayat2 keling2 ni...almaklumlah bercinta pun ngn set2 ni jgk...
lagi satu malaih la aku nk byk2 simcard...haihhh...botak pala den haa....
tp mcm sempoi jugak kalau beli tab...pastu beli ja prepaid digi hat rm100 tu..boleh pkai 100 hari...kan2?
ka nk tggu samsung galaxy note dulu?
ahhh...sudahhh la...benci aku ngn gadget ni...
semua review nk gempak(2 x aku kena tekan huruf w...deymmmm!!!)
oklah...
tgklah....mana tau kalau aku buang tebiat nk beli tab ka?
ka sapa2 nk bgi aku free pun aku terima ja...

btw, i'm samsung user now!
n i must say..i'm so impress wif(!!!!) their designs n their technology....
walaupun before dis mati2 aku nk beli xperia arc...tp last2 sangkut plak ngn samsung...
apapun...samsung pliz be kind to my company...bgi la bisnes byk2....boleh la kami dpt bonus byk2 n beli samsung galaxy note ke tab ka s II ke....

ok lah...
ngarut kali...
baiiii....

konsep

bila ckap psai konsep ni...maksud aku konsep blog ni...aku mcm xdak idea...mcm2 kdg2 tu...kalau rsa nk buh gmbaq...gmbaq ja la yg aku update kt blog ni..kalau rsa nk maki org pun..konsep maki sedunia la jwabnya...kalau rsa nk buh resipi2 yg aku duk msak...tetiba jdi blog resipi...kalau nk update psai aku p melancong mana2...dan2 la jdi blog mcm ala2 tourist guide...
hehhhh...pjangnya berletiaq....ok boring!fine...
pendek kata..ni blog aku..so suka hati aku la...takdak special2 konsep okey...
so kalau nk kata blog ni carca marba pun aku tak kesah..mmg pun...
dis blog is bout myself..what i do...what i feel...
so i dunt give a damn la kan..
ok2...sudah2...
mlm ni konsep dia aku nk upload gmbaq mknan pulak...
sbb bru2 ni aku ada wat makan2 sket...ajak kawan2...kawan2 yg erti kata lain betui2 kawan aku...yg takkan menghampakan aku n wat cibet ngn aku...

simple jer.... 6 org makan..kira orait la kan...
ada ka patut adik aku kata aku msak sambai petai.
mmg la aku fanatic ngn petai tp tak perlu kot aku wat sambai petai makan ngn pasta!
LOL

ermmm...simple....
but....nais!
yg cookies tu aku beli timbang2...
then aku dip kan dlm white choc n strawberry choc...
sedap weiii...
sapa rajen try la...
melecur tgan aku kena stim air sbb wat double boil...
but worth the effort la kan...

oreo cheeze cake tu my bff moon san yg wat...
thanx moon...

Tuesday, November 8, 2011

painful day in my life

Lately mcm2 menda yg jadi dlm hidup aku ni…maybe boleh dikatakan dugaan2 yg sgt2 hebat la jugak…

Bila pikiaq pnya pikiaq mcm mna la leh jdi mcm tu…aku pun x mcm x percaya aku boleh wat mcm tu..tiap2 kali aku pikiaq apa yg aku da wat mst aku kan menangis…oh no!mcm mna aku leh tergamak wat mcm tu kt org yg aku plg syg…pdhal sblum ni tak pernah pun aku nk wat menda2 mcm ni…ckup lah,aku pun da brjanjii ngn diri aku xkkan wat lagi menda mcm ni…aku bersumpah aku takkan lag ink melukakan hati org yg aku pling sayang…terlalu byk pengorbanan yg aku da wat n dia da wat n tetiba bila one step closer ni mcm2 hal plak nk jadi…n hal2 ni aku yg wat….tak ka gila…adoi…padahal kalau kwan2 rapat aku tum mg leh tau kot mcm mna sayangnya aku kat amir…tp tetiba aku plak tetiba benggong jap…pasaipa hang ni alia?pangggg satg baru ada akai….

So stop psai tu sat…aku mmg da sgt2 mmg x sanggup nk kehilangan amir…mcm mna aku pernah kehilangan abah….cukup la aku pernah kehilangan tok yg pernah bela aku dari kecik smpi aku besaq..pastu aku boleh plak kehilangan abah…n now mmg aku sgt2 tak boleh nk hilang sapa2 lagi yg penting dlm hidup aku lagi….i don’t think I can handle it anymore.

And hari tu msa keluaq nk makan ngn amir dia ada bwak aku short cut ikut Penang GH…dan2 aku sentap..

Aku:b, u remind me of something…

That time we across dlm GH tu…6 years ago..i’ve been there at rumah mayat before abah’s body kena post mortem….serius mmg aku sentap…dat day was the most painful day for me…kalau lah aku tak beria2 nk p ke sana…mayb x jdi mcm ni…

Amir:b, sorry I don’t meant to make u sad…I nk short cut ja…

Diam lagi aku….mmg suddenly mcm ada flashback apa yg jadi 6 years ago-15th march 2005…then sedaq x sedaq menitis jugak ayaq mata aku…mmg aku takleh nk ckp apa2…sebak sgt…kalau la aku tak beria2 nak p ke sana…mayb abah stil here with us…da boleh tgk kejayaan angah yg da jdi doctor..tgk cucu dia yg byk akai mcm zakwan..tgk aku da abeh amek degree pun..n adik amek aviation engineering mcm mna yg dia nak….ok2…bukan aku takleh terima kenyataan…aku da dpt da terima kenyataan…mmg la Qada n Qadar kan..and kun fayakun kan….tp I wonder kalau la aku tak beria2 nk p ke penang dat semester break mesti takkan ada the worst vacation in my life…

N bila tgk aku stil tak bgi respon n duk layan ja perasaan…

Amir:dah la b…u kan ada I skarang…

Tu lagi wat aku sebak…sumpah nk nangeh2 meronta2….Ya Allah, terima kasih kerana memberikan seseorang kepadaku yg sgt baik, yg boleh mnjaga aku sebaik abah…yg boleh aku jadikan tempat bermanja bila aku kehilangan abah….sebenarnya amir ni byk gila perangai dia sama ngn abah…sebab tu lah kot aku syg sgt dgn dia…

And whateva it is…I’m not gonna lose again someone I love in my life…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png