Agoda


Friday, October 28, 2011

kalau semua nak senang

aku sekarang ni kadang2 heran bin ajaib lah...
org skrang ni..keja memilih sgt..okei fine...hang balajaq lgi tinggi dr aku...
amek master phd bagai tpi kalau otak ko pikiaq thap budak darjah 6...
baek ko berambus....
dok rumah...ko servis ja laki dopuloh pat jam...
senang cita....
semua nk wat keja senang....
oklah...
fine ko lahir dlm kategori family org yg senang...
tpi aku tak...
aku mbesar dlm family yg sgt average...
arwah abah aku dlu pun kerani ja before naik pangkat jd pegawai buruh...
n mama aku pun sama...kerani ja...
tapi aku challenge myself....if u want to get something...i need to do something...
nothing in dis world is free lah!
tpi cara ko nk itu ini..nk org lain ikut telunjuk ko...mmg kepala hotak ko..ko letak kt mana...
apsal la ketegaq thap keldai akaq sgt ni...
bebai thap apa pun aku tak paham...
apa masalah hg ngn aku pun aku tak pasti...
takkan sbb hg p keja tdoq 2 jam lebeh aku tegoq terus tak puaih hati...
common la..jgn jdi bingai boleh dak...
hng p keja cari rezeki kan..so wat la cara cri rezeki...
ingat sket berkat ka dak...
nnt kalau hg ada anak pun..takkan ang nk feed anak hg hasil yg mcm tu kot...
jeles sbb keja aku senang?
senang yg hg nmpk...hg tak nmpak pulak kdg2 bos kol aku kul 12 tgh mlm msa aku tgh tdoq kalau line ada problem ka apa tu..tak baca pulak...keja kerani aku wat...keja cleaner...keja engineer..keja purchasing aku wat hg tak baca pulak...
kira jaki kt aku sbb aku leh dok ngadap laptop ja kat line tuh...
wei..kamon la kamon...
put urself in my shoes...
aku nk kena mnjwab dgn boss lgi kalau korg wat salah...pastu nk kena handle org2 mcm hampa ni lagi...so jgn nk wat perangai mcm budak2 ngn aku...
hampa tak pernah tgk lagi UFO kt ibiden...takut nnt hampa ternampak plak...
kt sumitomo da nmpk...bos pun tau cita...
so aku mmg sgt2 xmau la da kejadian UFO lagi...
pliz stop being selfish la...
kalau xmau keja...berenti...laki hg kan kaya...
duk umah servis saja...
senang cita..
masak xpayah apa pun xpayah...

(sabaq alia sabaq)
...................................
kesabaran aku pun ada limit jgk...
so jgn cabar aku....
kalau rsa xleh handle ngn cra aku...
boleh berambus
tu j aku nak kata!
jgn wat palat ngn aku

Friday, October 21, 2011

cerita aku...

okei...
da dua minggu da pun konvo...
n baru ada time nk update kt sni
tu pun on9 kt McD...sadis kan...
malas aku nk subscribe berukband kalau end up balik keja ja everyday kat2 kul 10...pastu tak on9 pun pastu bebal nk bayaq bil...
so senang mcm ni...
nk on9 kalu..p la lepak McD ka mamak ka...
nak on9 kat opis..nk update belog yg terlampau byk swang ni mmg tak sempat....nak2 rmai sgt lah org yg duk kuaq msuk....
mmg hati tak senang la kan...
lain la kalau aku kerja kerajaan...sedap jugak duk depan pc...dopuloh pat jam update belog...LOL
hohoho...
'jgn marah naa org yg keja kerajaan...
aku tau realiti nya...kalau yg critical mcm hospital mmg aku respek...kalau yg lain tu,...ermmm....mmg aku hangin la kan tgk bajet yg najib bentangkan tu....
kalau jumaat tu mcm keja half day ja siap sempat p tgk wayang bagai....oh my!
apa ni utk keja gomen ja kah?
OH NO!
malas aku nk komen pjg...kang ISA aku...walaupun da kata nk mansuh...
wuteva...
apapun...aku bersyukur sgt2 sbb masa p kl nk konvo hari tu bos kol byk kali...tp aku plak la yg p tinggai fon kat dlm bilik...bila kol blik bos....bykla dia bebel2...lgsg dia tak sedaq aku on leave...hahaha...tp before he ended the conversation he told me i was promoted...Alhamdulillah...eventho pada dasarnya title aku stil d same but ada la upgrade sket grade tu...
Alhamdulillah...walaupun kdg2 tu rsa mcm nk mati ja keja...
asik2 kena tu kena ni ngn department2 bongok yg suka cari psai....kadang2 dgan anak buah yg suka wat perangai mcm budak sekolah menengah...adoyaiii....
hahahaha
takpa lah xsmpai satu tahun kerja da upgrade satu level kira okay apa kan
hahaha
motivation sket....
ni mst taknak aku blah p company lain ni
hahaha
jgan harap!
kalau ada better oppurtunity mmg aku belah pnya lah...
apapun....
masa konvo hari tu mmg sgt2 penat...satu hari duk kt PICC mcm org gila...sesi pgi aku konvo...sesi petang plak adik yg convo mmg sempoi la kan aku ni....
dari pagi smpai petang berjubah...
udah la jubah agak cam harem!
thank to mama..angah..adik..abg..kak n and of cos to my dearest amir for bein there...
to my fiancee....sorry if i spoil ur mood that time...i dunno wat happen to me that time...
but the truth is i really2 sorry n i really2 love u(oh no!luahan hati la pulokkk...gelimat haihh!!ptuihhh)
--->mesti sawan sat kalau dia baca ni....
hahaha
anyway...enjoy the pics...











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png