Tuesday, September 27, 2011

sushi freak













Monday, September 26, 2011

picnic

hari ahad tu kan...setelah tunjuk perasaan yg mendalam setelah berkali2 plan picnic aku cancel sbb en amir malaih nk mandi laut...akhirnya aku brjaya jugak memujuk dia..yahuuu...
mampoih la kan...aku ni jenis suka laut...suka swimmin...snokerling...and maybe InsyaAllah nnt nk amek licence diving...erkk?!
tapi wut d heck la dia ni plak xsuka...kata belengas la mandi laut..wut de kan?
sapa org pulau ni sebenaqnya...
bru ja aku nk sponsor honeymoon kt phuket nnt......
siap sebelum smpai kt miami beach tu kan dia bleh cakap kat aku...
"i tgk...kalau pantai ok..xdak selut..clear..i mandi"
"yelah2..abeh tu sapa nk wrestling ngn i dlm ayaq tu nnt?!"
"u lompat la sorg2"
apake banggang la dia ni...
lepas setting smua...makanan n amek port yg teduh sket...pas dia londeh2 seluaq tinggai seluaq pendek dia...
alih2 dia dlu yg p masuk dlm laut tu...

oiiiii....ke main hang kan...
aku dok ajak hg dua bulan dah hang xdak pun kesedaran nk mai beriadah n swimming ngn aku...
bila da smpai...hang yg over kan...kan?

ni la hat yg over sgt tu

podahhh

tu dia tu....
todiaaa
over dri aku...




ni hat aku msak...
butterscotch cheese cake tu ja aku msak kt tesco

kasik up close sket sambai udang petai tu...

Friday, September 23, 2011

sekadar berkongsi....

salam...

sekadar ingin berkongsi satu ilmu untuk kita smua....
amalan2 or perkara2 baik yang boleh dilakukan oleh kita semasa hidup n kita dapat bonus msa kita dah meninggal?
paham tak apa aku cuba sampaikan...
ermmm....
okei...
entri hari ini agak adalah input semata2 tak seperti entri2 yg len yg suka merapu n meraban shja...

oklah...
back to what i'm saying just now....
perkara2 yg elok kita wat semasa hidup and kita akan dapat bonus bila kita da takdak nnt:

  1. belikan sebuah Quran or surah Yassin and then sedekahkan kat surau/masjid...bila orang lain baca..automatik korg akan dapat pahala...nak lagi bagus...niatkan sedekah utk org2 kita yg tersyang yg da pergi...
  2. beli tanah wakaf untuk wat masjid...selalu ada kan menda ni...tak mahai mana pun...tapi ganjaran yg kita dpat....Allah saja yg boleh balas...
  3. beli and dermakan watercooler kat tempat awam....
  4. donate a wheelchair to hospital
  5. turut sama dalam membina masjid...
  6. tanam pokok....bila ada manusia or haiwan yang berteduh di bawah or bayang2 pokok ni..InsyaAllah kita akan dpat ganjaran....
  7. sebarkan message ni to everyone...
senang kan nak dapat bonus masa kat sana nnt....InsyaAllah kat sini pun Allah akan tolong kita kalau kita sentiasa berhati baik...tak busuk hati...jujur dan semua sifat terpuji yg lain lah...

this entri is credit to Fatin Liyana

Monday, September 12, 2011

ko adooo?

haaa..
entri yg lepas aku menceritakan jenis orang yg x bleh org lebeh dri dia...msti ada ja dia nk lgi up dri korang even seinchi lebeh sket pun xpa...
ok fine...
sudah la...
malas aku nk layan hang....
buang masa aku joo....

cerita nya hari ni...
aku tgh meronta2 kt dlm production ni sbb period pain...
adoi la...
belom kuaq pun tapi ovum ni meronta2 nk kuaq dri ovari ni dgan rakus nya
adoi...tension lahhh~
asai nk period ja rsa mcm nk penendang orang...
rsa mcm2 la...
belom termasuk amukkan kat org len..org len yg kena...
biasa nya yg selalu kena tempias2 dia en amir la...
sorry syg....u ja yg tau sejukkan hati i yg suka meroyan tak tentu hala...yang suka melalak bila stress tak kena gaya mcm hari sabtu lepasss.....
sorry ya....

aku pernah dengaq..orang tua2 kata kalau asik period pain ni bila kawen betoi ka?
betoi ka?
betoi ka?
yg syiok nya...yg cakap ni dak wan okeh...dak wan....
dak wan ni kawan aku masa kt MICET dlu...
kira coursemate aku la...
sam2 brsusah payah utk club process terchenta bersama aku...
aku ingat lagi time tu kalau tak slap masa pegi petronas penapisan melaka(PPM)...
untuk interview sbb kami nk siap kan design water treatment ktorg utk NACES pnya competition
aku kena period pain...
kira muka aku pucat gila....
pastu dia tnya aku...

dakwan:ko kenapa alia?
aku:aku sakit perot la wan...
dakwan:ohh..ko sakit perot period ehh?patut la muka pucat...
aku:errrrr.......(muka aku nmpk mcm period ker?)

speechless sat aku....

dakwan:alaa dun worry..nenek aku cakap...nnt kalau da kawen ko xkkn kena da period pain...
aku:haah?ya ka?---->sambil wat muka toya x bermaya...
dakwan:ye lah.....ko ni saja wat2 xpaham kan....HAHAHAHAH
aku:HAHAHAHAHA.....aku paham tp saja aku wat2 blurr mcm hati aku ni suci...kwan ngn korang otak aku pun smua mcm korang!smua 40 sx...LOL....

dan2 tu la ilang rsa period pain aku....
hahahah
rindu aku kt membe2 class aku dak process yg everytime cakap smua nk melucah ja...
maklum lah umoq2 gatai nk menikah...
bila da start keja..xdak sorang lagipun yg rsa nk menikah...
ishkkk2....
wei guys..kawen la cepat..aku nk makan nasik minyak hampa...


apa pun....memang betoi ka kalau kawen period pain leh ilang?
ehem2....
xtahan dah nk period2 pain ni....
en amir....jom kawen!

p/s:ko adooo keberanian and kegilaan mcm aku ni?

Thursday, September 8, 2011

meluat...aku pang satg jangan tnya psai pa


Paling aku benci orang yang asik nk show off tak kena gaya…
Euhhh please la…nk show off pun stakat hang sendri pun tak kompem lgi hang dapat ka x menda tu tapi lebeh2 mcm haram…
Contoh scenario:
Tgah aku dok sembang psal camera and discussed about photography and cam’s accessories….
“erm kawan I pun ada jugak camera ..penuh satu beg tu accessories dia”
Motif?
Nmpak tak apa yg aku dok rsa menunggai( muntah) sgt…
Apa kena mengena hang dan kawan hang dalam cita kami?
Heeee….
Meluat la….
Pastu dok wat desperado nk berlaki sgt apa kes?
Relax la..hg pun muda lgi…bukannya umoq tu cecah 40 dah dok gatai gedik semacam dok mncari laki sana sini…
Taste tak mau kalah…nk yg ada keta import ja…cehhhh sadis siot perangai hang ni…ingat dengan keta tu leh wat hg bahagia sgt ka…tlg la jangan la duk tunjuk sgt tahap ke-desperado hang kat orang..malu haihhh…..
Kalau keta import tu evo-lancer ka…audit t sport ka…mmg aku heran la jantan mana lah yg banggang sgt boleh sangkut kat hang….haishhh……
Tolong lah….
Makin lama aku tgk perangai n ayat2 dari mulut hang..makin meluat plak…

p/s:kepada yg berkenaan kalau terbaca n tersedaq diri hang tu yg diperkatakan…bwak2 la insap…nyampah aku ngan kawan2 yg len nk dengaq cita hang n tgk ke-desperado hang tu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png