Tuesday, June 28, 2011

what i'm dying for...

ermmm...
what i'm dying for?....
currently is.....

Coach 16326 Legacy Tote

cun dak weii?
mana tahan tgk org ja duk pkai jurulatih ni...
aku pun nk satu jugak jurulatih ni aka COACH


Saturday, June 25, 2011

PRELOVED @ WONDER CLOSET

after a long2 MIA....
preloved update!
not only preloved but also new one(stock clearence!)
so hurry up...


wedges freak

tajuk nk freak2 ja sejak dua menjak ni..
haaa....
lani tak tau psaipa...
mood duk gila beli wedges tu mai blik dah
bukan wedges hat potatoes wedges tu ok!
ni hat yg kasut pompuan duk suka pkai..
hat tebai nk mampoih tu
kalau wat ketuk boipren hat curang tu kira sedap la..tak pon wat ketuk laki hat gila seks tu..
mau benjoi palaa wooo...
ok lah...
aku tak tau nk beli yg mna satu since aku duk browsing satu blogshop ni...wedges dia sumpah cantek2 kot
bukan setakat wedges,heels,pumps,gladiator,oxford shuz pon smua ada...
design lg cantek dr vincci or nose kot...
dah nk ala2 charles n keith dah...
harga pun plg mahai aku usha dlm rm60+...
kira murah gila la kot kan...
kalau ampa berminat try p usha kt sini
so hat ni dlm senarai2 yg aku usha...

kalau hat ni wat kasut utk hantaran pelik dak?!!



ermmm..hat ni ka?nk wat kasut raya?match ngn baju raya aku yg pink tu(baju bertunang hr tu ja..save bajet aku!)


ka hat ni?


hat ni plak okei dak?!hat ni dri jauh kalau kt ujung queensbay mall pun org leh nmpk wedges aku ni dr jauh~


hat ni plak mcm mna?

nak semua atas ni boleh dak?!!anyone nk blanja utk kasut raya aku?!!

~~ada dak org wat wedges as hadiah hantaran?!~~

Friday, June 24, 2011

VANILLA FREAK

VANILLA FREAK?
Kenapa dlm byk2 nma aku boleh p bubuh vanilla freak…
Mayb sbb thap kesukaaan n taksub aku kt vanilla ni melampau2 kot
Ntah la..
Dr bau..flavour smua aku suka yg vanilla2 neh…
Same goes to ice cream flavor…lg prefer vanilla based dr coklat kot…
So kalau mkanice cream mc d tum mg akan amek mcflurry tak pon plain sundae cone…
Kalau kat B&R plak..mst nk vanilla ice cream n cookies..lagi satu scoop mst wajib coklat jamoca..coklat jamoca tu x fully coklat…sbb tu aku suka..nyum2…
N kalau perfume plak, mmg totally aku in love habeh kalau yg ada bau2 vanilla as a based…nyummmy kot kan..mcm perfume Guess Gold, Ralph Lauren Hot, Burberry Hit(ada sket kot)..Victoria Secret-Vanilla lace…ermmm…smua tu bg aku bau dia sgt mnenangkan lah…
Huuu…aku kalau stress blik umah mst bakaq aromatheraphy pnya candle…n put some vanilla essence…pastu trus jd mcm calming gila…sumpah aku ckp…(tp kalau nk lg tenang..kena bca Quran la kan…ermmm alamak..dah lama aku x bca Quran!)
Pastu kat dlm keta pun mula2 buh glade bgai..
Cehh..bau mcm jantan mama ckp…
Bila abeh ja cpt2 aku beli yg sachet vanilla yg ada juai kt SSF ngn kt hinode shop tu…
Ermmm wangi nya….letak dlm keta pun bau mcm yummy n candy2 gitu….
Sampai first time dlu pun Amir msuk keta aku..pastu duk sniff2…
“Ur car smell like candy…”
Heee….tau xpa…..
Pastu kak ipaq aku pon sama jugak...
"hee ni msti bau acik ni kan zakwan..acik ni gila betul dgn vanilla"
smbil c zakwan wat muka comel2 kt aku....(haihh geram aih ngn dak kecik tu...rindunya acik kt kamu)
Dat’s why la kot aku buh nama ni..sbb aku tak tau dah nk buh nama…sbb nama ni pun mcm sedap2 ja…cehh gila perasan..
Oklah bai…
Aku nk smbung wat keja aku….

Friday, June 17, 2011

Apa pun tak boleh

Hari ni hari jumaat...
Slalunya org kalau hr jumaat ja akn heppy...
Tp aku takk..sbb slalu duk kena reja kn hr sabtu...
Tp hari ni aku nk lompat laju2..
Pastu bergegaq satu penang ni trus tsunami..
Sbb nya aku xmau mai reja esk...
Sbb kan...
Mama pun dok perli baekkk pnya kat aku...
Amboiii reja smpai xreti nk blik umah ka acik...
So hr ni aku blik la jgk..ngn depa..sbb angah mama n adik mai jln2 kt png...
So nnt depa trus mai amek aku..
Yahuuu..xpyah aku ssh2 nk drive..
Sbb aku ni xsuka betoi la drive sorg2 blik kdah....
So kira aku amek kesempatan jugaklah ni....apa kan daya....
Alang2 kan...
Oklah...aku da over xcited nk blik ni...esk aku nk lenjan keta sapa kt jitra nuu...
Nk kuaq jln2 xdak keta plak...
Ok aku xmau xcited lebey2 sbb period aku ni duk kuaq mbuak2...
Oklah...
Tepat kul 7 aku nk cargasss kuaq dr kilang ni...
Yahuuu....

Saturday, June 11, 2011

Dylan dog:nite of the dead

Ermmm
dylan dog:nite of the dead?
P la tgk kt cinema..
Great muvie to watch wif ur fren..
Aku pun p tgk scara xsgaja ngn ad n moon..
Unplanned muvie session..
Nsib bek cita best...
Dok second row..mata rsa da keroo gila..
Mayb sbb efek pkai lens korea nk bg mata besaq mcm puss d boots
ohh wutever...
Apa pun,really njoy..
Mkn char kuey tiaw parit ngn ad n moon san..
Pastu trus terjah queensbay...pastu la ni..
Aku x larat n bateri bdan aku ni da flat da...
Esok nk kena bgun awai..
Nk laundary..gardening lg...msak...dating..bla bla bla(pang satg..dok beletiaq pa tak tau aihh)
ok lah...
Nk tdoq...
Babai...
Hoping dat i can hear great things after dis...
N i'm prayin for it!
Nite2

Friday, June 10, 2011

lingkup

hari ni..hari sabtu pun mai keja lg...
ada laki kompem laki merajuk sbb kena jd bibik kt umah..
hahaha
nasib bek ada tunang ja bru...

mcm biasa smlm aku kena stay back kt kilang..
sbb nk kena revised blik OM(operation manual)..kilang ni pggil OM..instead of pggil SOP...jgn kata SOP tu tak tau short form utk apa...
n tgh2 duk print tu smbil dok edit2 perbetui2 margin tu kol la amir...
aku:hye b..
amir:ermm nak apa?
(mcm shit kan soklan dia?..tp xpa...aku da bleh agk da dia nk tnya lagu ni)
aku:sja..nk kol tunang sdri pun xleh ka?
amir:cehhh...ni kat mna?
aku:kilang la..mana lagi...
amir:dah lwat kan...makan OT buta la tu

ohh demmm...hat ni mmg xleh blah...

aku:byk lah..i dok tgh printing SOP...apple nak audit selasa ni kot...
amir:alaa...u tukang print ja kan.. bukan u yg wat SOP tu kan?
aku:oit2...tolong sket naa...i la yg wat...i la yg print...
amir:ermm lingkup la company tu kalau org mcm u wat SOP

DEMMMMMM.....
kuang ajaqqqqq.....
berani dia meperkotak katik kan kebolehan aku utk wat OM or SOP utk kegunaan company ni....
demyu....

aku:wakluuuu.....byk kot SOP i wat....60-70 kot...
amir:hahahha..lingkup2....

heee...lingkup pun lingkup la...
janji jepun syg kt aku...
syg tu sama jugak dgn suka mnyusahkan aku...
standard budaya org jepun..bila depa da syg kt hg..otomatik depa akan ssh kan hg...
hahahha

pastu hr rabu lepaih pun satu hal jugak...
aku ckp la kt fiza technician aka org harapan aku..
yg aku nk balik awai...

aku:fiza,satg kak alia nk blik awai tau...apa2 jadi nnt kol kak alia naa
fiza:hah?k.alia nk half day ka?alaa...satg kalau kak alia blik awai mst ada kes
aku:xla..k.alia nk blik pkui 5..bukan half day...

tgk....bertapa walaupun aku keja normal 8-5..tp msa keja aku slalu xtend 8am -930pm...
gila kentang...
dah la..benci aku nk cita bab keja...
ntah bila bleh resign n wat food bisnes aku tu...
arghhhh...

smlm JAMBU best dak?amir kata JOZAN terbaekkk...
ahh..tetap JAMBU jugak di hati aku...
auchhhh



"MUKA LEGEND...HATI KIUT"

Friday, June 3, 2011

melalut meraban

okei...
hr ni aku kena keja n la ni pun tgh keja la ni...
tp aku mai lewat sket..kui 8.30 bru msuk...
penat la...smalam dah la p layan maharaja lawak kt perda nu
encik tunang plak dpt tiket pree kt PISA x ajk aku....
mcm haram kan?
hahaha...xpa,dia tau aku bz keja...cikai2 mst blik kui 8..mana da nk brkejaq p ke island...
heee....
xpalah..layan kt perda pun kira ok apa..
kalau kt PISA jenuh plak kn...dah la nk kena reja lg ari ni...
xka pengsan aku...
apapun yg pasti JAMBU mmg otai gila kot...
SEPAH bg aku not bad...jozan pun ok la...
nabil ngn R2 bg aku tggu msa ja lah...
tp yg aku pasti JAMBU kuaq ja xkira penonton kt boy nasik lemak kukus perda ni mahupun kt PISA trus mcm histeria...
tgk muka pon xleh blah dah...
dah tau da lawak cacat mcm mna depa nk wat kan....
xyah ssh2 nk wat stroyline n skrip pjg2...
cukup jd org buta ngn pekak ja pun dah leh wat org gelak smpai nk terguling2...
aku ngn moon kt kedai mkan tu xleh nk kaver lg dah gelak...
mcm org kena sampukk lg...
haram betui JAMBU...
hampa dua mmg OTAI la....
hampa rsa sapa menang wei?
n sapa hampa rsa PLG BEST?


~~APA PUN TAK BOLEH!!~~

aku dok cri yg minggu ni..depa x upload lg dkt utube...
kalau x tgk lg smlm..hampa tggu la sat...satg2 kompem ada pnya...

Thursday, June 2, 2011

aku keja kilang ja

penat aku..
hari2 boleh dikatakan kui 10 mlm bru sampai umah....
bleh kira ngn jari ja bila msa blik smpai umah kui 9...
penat weiiii
sabtu pon kdg2 kena keja sbb ada lot la apa jadah la...
heee sabaq ja lah....
aku la supervisor..aku la engineer...aku la technician..aku la super operator..aku la cleaner...aku la segala2 nya...
cuma aku bukan manager ja lg...
nk wat mcm mn..ni la lumrah kalau keja kt kilang...
asal keja kilang ja..msti org ingat jd operator...
otak sempit tul lah kan...
hahaha...
aku x slahkan diorg...
besa lah...
tp keja kt kilang ni fun sebenaqnya...
tp penat lah kan...
dah tu bidang yg aku pilihkan...
kalau aku pilih medic...awai2 lg tmpat aku keja kt hospital kan..
so mcm tu lah..
sapa suh p amek engineering kan alia..pdan muka hg...
xpa lah..selagi boleh keja..keja lah...
kilang pun tgh masyuk jugak kn...
wat PWB utk iphone 4 n comin soon iphone 5...
so kira dlm 5 years ni boleh survive lg la...
tp kalau nnt da xleh nk survive...
awai2 aku akn twarkan dri utk VSS..
hahaha
boleh bukak bisnes sdri kan...
actually aku mmg minat bidang bisness ni...
tp tu la kan....
kena la rsa ssh dlu keja..time management tu penting..
kalau dak mcm mna nk run bisnes kn...
mmg la keja sdri..ikut suka hati msa sdri..tp kalau xdak disiplin pun ssh jugak kan
apa2 ja lah alia wei...
yg penting...mmg satu hari nnt aku akan involve kan dri aku ngn food bisnes...
hopefully mnjadi kenyataan...
AMIN
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png