Agoda


Friday, October 28, 2011

kalau semua nak senang

aku sekarang ni kadang2 heran bin ajaib lah...
org skrang ni..keja memilih sgt..okei fine...hang balajaq lgi tinggi dr aku...
amek master phd bagai tpi kalau otak ko pikiaq thap budak darjah 6...
baek ko berambus....
dok rumah...ko servis ja laki dopuloh pat jam...
senang cita....
semua nk wat keja senang....
oklah...
fine ko lahir dlm kategori family org yg senang...
tpi aku tak...
aku mbesar dlm family yg sgt average...
arwah abah aku dlu pun kerani ja before naik pangkat jd pegawai buruh...
n mama aku pun sama...kerani ja...
tapi aku challenge myself....if u want to get something...i need to do something...
nothing in dis world is free lah!
tpi cara ko nk itu ini..nk org lain ikut telunjuk ko...mmg kepala hotak ko..ko letak kt mana...
apsal la ketegaq thap keldai akaq sgt ni...
bebai thap apa pun aku tak paham...
apa masalah hg ngn aku pun aku tak pasti...
takkan sbb hg p keja tdoq 2 jam lebeh aku tegoq terus tak puaih hati...
common la..jgn jdi bingai boleh dak...
hng p keja cari rezeki kan..so wat la cara cri rezeki...
ingat sket berkat ka dak...
nnt kalau hg ada anak pun..takkan ang nk feed anak hg hasil yg mcm tu kot...
jeles sbb keja aku senang?
senang yg hg nmpk...hg tak nmpak pulak kdg2 bos kol aku kul 12 tgh mlm msa aku tgh tdoq kalau line ada problem ka apa tu..tak baca pulak...keja kerani aku wat...keja cleaner...keja engineer..keja purchasing aku wat hg tak baca pulak...
kira jaki kt aku sbb aku leh dok ngadap laptop ja kat line tuh...
wei..kamon la kamon...
put urself in my shoes...
aku nk kena mnjwab dgn boss lgi kalau korg wat salah...pastu nk kena handle org2 mcm hampa ni lagi...so jgn nk wat perangai mcm budak2 ngn aku...
hampa tak pernah tgk lagi UFO kt ibiden...takut nnt hampa ternampak plak...
kt sumitomo da nmpk...bos pun tau cita...
so aku mmg sgt2 xmau la da kejadian UFO lagi...
pliz stop being selfish la...
kalau xmau keja...berenti...laki hg kan kaya...
duk umah servis saja...
senang cita..
masak xpayah apa pun xpayah...

(sabaq alia sabaq)
...................................
kesabaran aku pun ada limit jgk...
so jgn cabar aku....
kalau rsa xleh handle ngn cra aku...
boleh berambus
tu j aku nak kata!
jgn wat palat ngn aku

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png